Tietoja kirjastosta löytyy kirjaston kotisivulta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Advertisements

AMKIT & Linnea2 – konsortioiden kustannustenjakoryhmä Tilanne / VP.
Seija Kulmala Sisällysluetteloiden tallentaminen Oulun yliopiston kirjastossa Sisällönkuvailupäivä
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - TUTKIMUSLAITOKSET FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Voyagerin Universal Borrowing: käyttöpolitiikka Annu Jauhiainen Helsingin yliopiston kirjasto
KIRJASTO EH 03/2004 Maakuntakirjastojen PallasPro-suunnitteluseminaari Työryhmä: Selvitys elektronisten aineistojen yhteiskäytön pelisäännöiksi.
VALOKUVAT VERKKOON Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – kirjastojen tarjontaa yrittäjille.
 Monella tiedonalalla on oma erikois- tai oppilaitoskirjasto.  Suuri osa kirjastoista on kaikille avoimia.  Joissain kirjastoissa käynnistä on sovittava.
Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
Hankinta- ja kokoelmayhteistyö Lapin korkeakoulukirjastossa
Internet-tiedonhaussa tarvitaan  Hakukone tai tietokanta  Hakusanoja tai asiasanoja  Hakulause.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
7/1/2014 E-aineistot: kartoitus ja käytönseuranta.
Kemian tietolähteet ( ) Kaija Sipilä Maria Kovero Kevät 2002.
Tiedonhaku opiskelun osana Virpi Palmgren. Teekkarin tiedontarve Kurssikirjat –mitä kannattaa ostaa –lainattavat kappaleet –lukusalikappaleet –opintomonisteet.
HAMK Kirjasto- ja tietopalvelut
AineistotilanneVarastokirjastossa Toiminta-ajatus Vähentää kirjastojen tilantarvetta ottamalla vastaan aineistoa tieteellisistä ja yleisistä.
Yliopistokirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut marraskuu 2010.
Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut
Etsi ja kysele – löydä tiedon lähteet!
Tietoverkon opetuskäyttö Miten yhdistän tiedelehtien artikkeleita ja käsikirjojen aineistoja elektronisessa muodossa omaan luentoon tai kurssimonisteeseen?
 Monella tiedonalalla on oma erikois- tai oppilaitoskirjasto.  Suuri osa kirjastoista on kaikille avoimia.  Joissain kirjastoissa käynnistä on sovittava.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN MARTOILLE. Johdantoa Mihin asiaan viimeksi hait tietoa tai olisit tarvinnut tietoa? Miten hait tietoa aiheesta? Mitä.
LINDA eilen - tänään - huomenna 10. LINDA-päivä Esa Kurki Arne Hedman (esitys päivitetty )
RefWorks-demo TKK Kirjasto. RefWorks-demon sisältö (1) Kirjautuminen Viitteiden siirto, kun tietokannassa ei ole siirtokuvaketta Viitteiden siirto, kun.
Tiedonhaun työkalupakki - tiedonhaun tekniikka haltuun
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Joel-niksit Keskivertoa paremmaksi tiedonhakijaksi 15 minuutissa KARELIA AMK, Kirjasto.
Viitelistat tietopalvelusta tilauksesta –kenelle ja miten Leena Koivula HY:n käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjasto Arja Niskala HY:n oikeustieteellisen.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Kirjasto ja tiedonhankinta
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Lauri Viidan lapsuudenkoti
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt Aiheen ja tiedonlähteen valinta Haku- ja asiasanat Tiedonhaun perustekniikka Kirjastoverkon palvelut.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN: Marttaliitto ry:n ja Uudenmaan Marttojen toimiston henkilökunnalle.
OPAC vai WWW Miten elektroniset kausijulkaisut löytyvät? Kausijulkaisupäivä
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – kirjastojen tarjontaa yrittäjille.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Tiivistelmä sisällöstä:  Facta Tietopalvelu on kotimainen hakupalvelu, joka vastaa sisällöltään moniosaista painettua tietosanakirjasarjaa Miten käytössä?
Metropolian kirjasto oppimisen tukena. Häkkinen / Ylitalo-Kallio Mistä tietoa? Metropolian kirjaston kokoelmat ja www-sivut
Tiedonhakuopetus Nelli-portaali yleisesti
TIETOA JA TIEDONHANKINTAA YRITYSTOIMINTASI TUEKSI: Tehoa tiedonhankintaan ja kirjastojen palveluita yrittäjille.
University of Joensuu Dept. of Computer Science P.O. Box 111 FIN Joensuu Tel fax Tietojenkäsittelytieteen.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT. Sisällöt artikkeliviitetietokannat Arto ja Aleksi Elektroniset lehdet ePress, PressDisplay, Suoma ja Googlen lehdet.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Tutkijoiden ORCIDisointi - uhka vai mahdollisuus?
Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot Mitä tietoja tai asioita asiakkaat voivat löytää kirjaston elektronisista aineistoista? Faktat, tilastot,
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
University of Joensuu Dept. of Computer Science P.O. Box 111 FIN Joensuu Tel fax Tietojenkäsittelytieteen.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Aihehaku Aihehaulla etsitään tietynaiheisia kirjoja tai kausijulkaisuartikkeleita hakusanoja tai aiheluokkia käyttäen.
KANSALLISKIRJASTO - Tutkimuskirjasto Slaavilainen kirjasto kokoelma ja palvelu Irma Reijonen
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
Tiedonhaku Kirjastot ja kirjat 4. (toiminta) 4 ● Valitun kirjaston verkkopalvelusta tulostetaan eri teosten viitetietoja ● Opiskelijoille jaetaan ryhmittäin.
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
Toki-verkkokirjasto ja kirjastopalvelut
Työpaja: englanninkielisiä tiedonlähteitä mediatekniikan opiskelijoille Kevät 2014, Kaisu Sallasmaa.
E-aineistot OUTI-kirjastoissa E-kirjat ja e-lehdet
Artikkelihakujen tekeminen
Saavutettavat tiedostot Miten tuottaa verkkoon Word-, PowerPoint- ja pdf-tiedostoja? Ymmärrän 2019 Kirsi Ylänne, saavutettavuusasiantuntija Johannes.
Vinkkejä tiedonhakuun
Madetojan musiikkilukion Veso-päivä
Esityksen transkriptio:

Tietoja kirjastosta löytyy kirjaston kotisivulta

Tietoja kirjastosta

Turun yliopiston kirjasto Kirjasto perustettiin v ja se avasi ovensa yleisölle Toimintaa aloitettaessa oli jo koottu niteen kokoelma pääosin kirjalahjoituksina. Valtioneuvosto myönsi tulevalle kirjastolle vapaakappaleoikeuden jo vuonna 1919 yliopistoseuran aloitteesta. Turun Yliopisto, Phoenix, Aurakatu, Yliopistonkatu, Taidemuseo Turun yliopiston kirjasto, Genius ohjaa nuoruutta, Wäinö Aaltosen veistos :29 Kai Saarto

Turun yliopiston kirjasto Kirjasto perustettiin v ja se avasi ovensa yleisölle Toimintaa aloitettaessa oli jo koottu niteen kokoelma pääosin kirjalahjoituksina. Valtioneuvosto myönsi tulevalle kirjastolle vapaakappaleoikeuden jo vuonna 1919 yliopistoseuran aloitteesta. Vapaakappaleiden lisäksi kokoelmia on kartutettu niin ostoin, vaihdoin, kuin lahjoituksin. Kirjaston Suomi-kokoelma on Helsingin yliopiston kirjaston kokoelman jälkeen maan täydellisin. Siihen kuuluvat mm. alkuperäiset suomalaiset sanomalehdet. Turun Yliopisto, Phoenix, Aurakatu, Yliopistonkatu, Taidemuseo Turun yliopiston kirjasto, Genius ohjaa nuoruutta, Wäinö Aaltosen veistos :29 Kai Saarto

Turun yliopiston kirjasto Kirjasto perustettiin v ja se avasi ovensa yleisölle Toimintaa aloitettaessa oli jo koottu niteen kokoelma pääosin kirjalahjoituksina. Valtioneuvosto myönsi tulevalle kirjastolle vapaakappaleoikeuden jo vuonna 1919 yliopistoseuran aloitteesta. Vapaakappaleiden lisäksi kokoelmia on kartutettu niin ostoin, vaihdoin, kuin lahjoituksin. Kirjaston Suomi-kokoelma on Helsingin yliopiston kirjaston kokoelman jälkeen maan täydellisin. Siihen kuuluvat mm. alkuperäiset suomalaiset sanomalehdet. Vuosina kirjasto, kuten yliopistokin, sijaitsi kauppatorin laidalla entisen hotelli Phoenixin rakennuksessa. Nykyinen pääkirjaston rakennus yliopistonmäellä valmistui 1954 Joutsenen veljesten Alaskassa kaivaman kullan turvin. Rakennus oli yliopiston ensimmäisiä rakennuksia yliopistonmäellä. Turun Yliopisto, Phoenix, Aurakatu, Yliopistonkatu, Taidemuseo Turun yliopiston kirjasto, Genius ohjaa nuoruutta, Wäinö Aaltosen veistos :29 Kai Saarto

Kirjastoyksiköt

Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden kirjasto ja Kurssikirjasto Kasvatustieteiden tiedekuntakirjasto ja yhteiskuntatieteellinen tiedekuntakirjasto ovat yhdistyneet kesällä Kurssikirjasto tuli tilapäisesti kirjaston yhteyteen kesällä 2004.

Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto Kasvatustieteiden tiedekuntakirjasto ja yhteiskuntatieteellinen tiedekuntakirjasto ovat yhdistyneet kesällä Kurssikirjasto tuli tilapäisesti kirjaston yhteyteen kesällä Kirjastoon on yhdistetty kasvatustieteiden tiedekuntakirjaston ja yhteiskuntatieteellisen tiedekuntakirjaston kokoelmat: filosofia, kasvatustiede, poliittinen historia, psykologia, sosiologia/sosiaalipolitiikka, taloustiede, tilastotiede ja valtio-oppi. Kokoelmissa on yhteensä n nidettä. Jatkuvasti tulevia painettuja kausijulkaisuja on n. 300 nimekettä. Yli kymmentätuhatta elektronista lehteä pääsee lukemaan kirjaston yleisötietokoneilta

Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto Kasvatustieteiden tiedekuntakirjasto ja yhteiskuntatieteellinen tiedekuntakirjasto ovat yhdistyneet kesällä Kurssikirjasto tuli tilapäisesti kirjaston yhteyteen kesällä Kirjastoon on yhdistetty kasvatustieteiden tiedekuntakirjaston ja yhteiskuntatieteellisen tiedekuntakirjaston kokoelmat: filosofia, kasvatustiede, poliittinen historia, psykologia, sosiologia/sosiaalipolitiikka, taloustiede, tilastotiede ja valtio-oppi. Kokoelmissa on yhteensä n nidettä. Jatkuvasti tulevia painettuja kausijulkaisuja on n. 400 nimekettä. Yli kymmentätuhatta elektronista lehteä pääsee lukemaan kirjaston yleisötietokoneilta Kirjasto on luonteeltaan tutkimus-, opiskelu- ja käsikirjasto, josta saa myös kotilainoja. Käyttöoikeus on kaikilla. Kirjastossa on ATK-lainaus. Kirjojen laina-aika on pv, kurssikirjojen 14 pv. Lainoja voi uusia kirjaston lainauspisteestä, puhelimitse, sähköpostitse tai webin kautta. Kopiointiin on mahdollisuus kahdella itsepalvelukopiokoneella. Kopiokortteja myydään kirjastossa.

Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto Kasvatustieteiden tiedekuntakirjasto ja yhteiskuntatieteellinen tiedekuntakirjasto ovat yhdistyneet kesällä Kurssikirjasto tuli tilapäisesti kirjaston yhteyteen kesällä Kirjastoon on yhdistetty kasvatustieteiden tiedekuntakirjaston ja yhteiskuntatieteellisen tiedekuntakirjaston kokoelmat: filosofia, kasvatustiede, poliittinen historia, psykologia, sosiologia/sosiaalipolitiikka, taloustiede, tilastotiede ja valtio-oppi. Kokoelmissa on yhteensä n nidettä. Jatkuvasti tulevia painettuja kausijulkaisuja on n. 400 nimekettä. Yli kymmentätuhatta elektronista lehteä pääsee lukemaan kirjaston yleisötietokoneilta Kirjasto on luonteeltaan tutkimus-, opiskelu- ja käsikirjasto, josta saa myös kotilainoja. Käyttöoikeus on kaikilla. Kirjastossa on ATK-lainaus. Kirjojen laina-aika on pv, kurssikirjojen 14 pv. Lainoja voi uusia kirjaston lainauspisteestä, puhelimitse, sähköpostitse tai webin kautta. Kopiointiin on mahdollisuus kahdella itsepalvelukopiokoneella. Kopiokortteja myydään kirjastossa. Pääosa kirjaston aineistosta on luetteloitu Turun yliopiston kirjaston VOLTER-tietokantaan. Kirjaston asiakaspäätteillä on mahdollisuus tiedonhakuun korkeakoulukirjastojen yhteisluettelosta LINDAsta, kotimaisten artikkeliviitteiden tietokannasta ARTOsta sekä yliopiston verkossa olevista tietokannoista. Kirjaston WWW-sivuilta pääsee elektronisten lehtien kokoelmaan. Artikkelien tulostus on mahdollista kirjaston kopiokoneella.

Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto

Turun yliopiston opiskelijana olet kirjaston rekisteröity asiakas ja voit jo lainata esimerkiksi kurssikirjoja. Turun yliopiston opiskelijakortti toimii myös kirjastokorttina eli ilmoittautumalla yliopistoon on samalla myös kirjaston lainaajarekisterissä. Opiskelijakortti toimii kirjastokorttina vielä opiskelun päätymisen jälkeenkin, kunhan asiakas on päivittänyt ajantasaiset tietonsa kirjastoon. Jos opiskelijakortti ei ole tullut, kirjastosta voi pyytää väliaikaisen kortin, jota voi käyttää lainaamiseen.

Kirjastotietokanta Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta."

Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta.

Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta. Aikaisemmin kirjan tiedot tallennettiin luettelokorttiin ja kortit kortistoon.

Kirjastotietokanta "Osa kirjaston aakkosellista korttiluetteloa. Kutakin laatikollista vastaa tuhatkunta luetteloitua teosta." Phoenixin kirjastoa 1940-luvun lopulla. Kuva: / TELA Kirjastotietokanta on kirjojen tai lehtien tietojen tietokanta. Aikaisemmin kirjan tiedot tallennettiin luettelokorttiin ja kortit kortistoon. Atk-tietokannassa kirjan tiedot, viitteet tallennetaan tietueeseen. Kortistoa kutsutaan kirjastotietokannaksi. Kirjastotietokanta on viitetietokanta.

Viitetietokanta vs. Kokotekstitietokanta Kirjastotietokanta sisältää viitteitä kirjoihin tai lehtiin. Siinä ei ei ole kirjojen tai lehtiartikkelien tekstejä. Tekijä(t):Rinne, Risto Nimeke:Johdatus kasvatustieteisiin / Risto Rinne, Joel Kivirauma, Erno Lehtinen ; [kuviot: Eila Sinivuori] Painos:5. uud. p. Julkaistu:Porvoo Helsinki : WSOY, 2004 Ulkoasu:268 s. : kuv. ; 24 cm ISBN: (nid.) Asiasana:kasvatustiede, (ysa)historia, (ysa)oppihistoria, (ysa)koulutus, (ysa)kasvatushistoria, (ysa)kasvatusteoriat, (ysa)kasvatus, (ysa)kur kas Kokotekstitietokannassa on kirjojen tai lehtiartikkelien koko sisältö tekstinä. Ensimmäinen luku Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ympäristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja. Peltojen alla on niittu, apilaäyräinen, halkileik­kaama monipolvisen ojan; ja runsaasti antoi se heiniä, en­nenkuin joutui laitumeksi kylän karjalle. Muutoin on ta­lolla avaria metsiä, soita ja erämaita, jotka, tämän tilustan ensimmäisen perustajan oivallisen toiminnan kautta, olivat langenneet sille osaksi jo ison jaon käydessä entisinä aikoina. Silloinpa Jukolan isäntä, pitäen enemmän huolta jälkeentulevainsa edusta kuin omasta parhaastansa, otti vastaan osaksensa kulon polttaman metsän ja sai sillä keinolla seitsemän vertaa enemmän kuin toiset naapurinsa. Mutta kaikki kulovalkean jäljet olivat jo kadonneet hänen piiristänsä ja tuuhea metsä kasvanut sijaan. - Ja tämä on niiden seitsemän veljen koto, joiden elämänvaiheita tässä nyt käyn kertoilemaan.

Volter-tietokanta Turun yliopiston kirjaston kirjastotietokannan nimi on Volter. Se toimii Suomen korkeakoulujen Linnea- nimisessä tietoverkossa. Kirjailija Volter Kilpi oli Turun yliopiston kirjaston ensimmäinen ylikirjastonhoitaja. Ylikirjastonhoitaja ( ) Volter Kilpi tarkastelemassa vanhaa Fennica-kokoelmaa. Kuva Phoenixin kirjaston holvista 1930-luvun alkupuolelta. /Turun Sanomat

Volter-, Linda- ja Arto –tietokannat käyttävät samaa ATK-kirjastojärjestelmää. Ohjelmisto ja tietokannat toimivat Tieteellinen laskenta Oy:n (CSC) tiloissa Espoossa. Voyager: Integrated Library System yliopistokirjastojen yhteistietokanta universitetsbibliotekens samkatalog Union Catalogue of Finnish University Libraries kotimainen artikkeliviitetietokanta referensdatabas över finländska artiklar Reference Database of Finnish Articles

VOLTER Hakusana(t): ihmisen psykol ihmisen psykologinen kehitys Valitse hakukohde: Teoksen nimi

Varaus lainassa olevaan kirjaan

Omat tiedot, lainojen uusinta, aineistopyynnöt

Asiakastiedot ja lainojen uusinta

Aihehaku Aihehaulla etsitään tietynaiheisia kirjoja tai kausijulkaisuartikkeleita hakusanoja tai aiheluokkia käyttäen.

Perushaku

Hakusana ja asiasana Tekijä(t): Aho, Sirkku Nimeke: Minä ja muut : kasvaminen sosiaaliseen vuorovaikutukseen / Sirkku Aho, Kaarina Laine ; [valokuvat... Harri-Pekka Tepponen... et al.] Julkaistu: Helsingissä : Otava, 1997 Ulkoasu: 255, [1] s. : kuv. ; 24 cm Lisäpainos: 2. p p Aineisto: kirja ISBN: (nid.) Asiasana: sosiaalinen vuorovaikutus, (ysa) ihmissuhteet, (ysa) minä, (ysa) kehitys, (ysa) minäkuva, (ysa) lapset, (ysa) itsetunto, (ysa) sosiaalinen havaitseminen, (ysa) sosiaalinen käyttäytyminen, (ysa) moraali, (ysa) Hakusanat: aho, sirkku, minä, ja, muut, kasvaminen,..., moraali, kasvatus, yksilö, ympäristö Asiasanat: sosiaalinen vuorovaikutus, ihmissuhteet, minä, kehitys,..., moraali

Perushaku ja yhdistelmähaku

Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot Mitä tietoja tai asioita asiakkaat voivat löytää kirjaston elektronisista aineistoista? Faktat, tilastot, lait, sanakirjojen tiedot: - Elektronisista aineistoista löytyy faktatietoja, tilastoja ja lakeja, sanakirjojen tietoja.

Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot Mitä tietoja tai asioita asiakkaat voivat löytää kirjaston elektronisista aineistoista? Faktat, tilastot, lait, sanakirjojen tiedot: - Elektronisista aineistoista löytyy faktatietoja, tilastoja ja lakeja, sanakirjojen tietoja. Elektroniset kirjat ja lehtiartikkelit: - Kirjaston kautta pääsee lukemaan, tallentamaan tai tulostamaan elektronisia kirjoja ja useiden tieteellisten lehtien kokonaisia artikkeleita etenkin englanniksi.

Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot Mitä tietoja tai asioita asiakkaat voivat löytää kirjaston elektronisista aineistoista? Faktat, tilastot, lait, sanakirjojen tiedot: - Elektronisista aineistoista löytyy faktatietoja, tilastoja ja lakeja, sanakirjojen tietoja. Elektroniset kirjat ja lehtiartikkelit: - Kirjaston kautta pääsee lukemaan, tallentamaan tai tulostamaan elektronisia kirjoja ja useiden tieteellisten lehtien kokonaisia artikkeleita etenkin englanniksi. Kirjojen ja lehtiartikkelien tietojen haku: - Kirjaston kautta pääsee hakemaan kirjojen ja lehtiartikkeleiden tekijöitä, nimiä ja muita tietoja useista eri tietokannoista. Näistä ns. viitetietokannoista pääsee jossain tapauksessa myös kokoteksteihin.

Viitetietokanta vs. Kokotekstitietokanta Kirjastotietokanta sisältää viitteitä kirjoihin tai lehtiin. Siinä ei ei ole kirjojen tai lehtiartikkelien tekstejä. Tekijä(t):Rinne, Risto Nimeke:Johdatus kasvatustieteisiin / Risto Rinne, Joel Kivirauma, Erno Lehtinen ; [kuviot: Eila Sinivuori] Painos:5. uud. p. Julkaistu:Porvoo Helsinki : WSOY, 2004 Ulkoasu:268 s. : kuv. ; 24 cm ISBN: (nid.) Asiasana:kasvatustiede, (ysa)historia, (ysa)oppihistoria, (ysa)koulutus, (ysa)kasvatushistoria, (ysa)kasvatusteoriat, (ysa)kasvatus, (ysa)kur kas Kokotekstitietokannassa on kirjojen tai lehtiartikkelien koko sisältö tekstinä. Ensimmäinen luku Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää. Sen läheisin ympäristö on kivinen tanner, mutta alempana alkaa pellot, joissa, ennenkuin talo oli häviöön mennyt, aaltoili teräinen vilja. Peltojen alla on niittu, apilaäyräinen, halkileik­kaama monipolvisen ojan; ja runsaasti antoi se heiniä, en­nenkuin joutui laitumeksi kylän karjalle. Muutoin on ta­lolla avaria metsiä, soita ja erämaita, jotka, tämän tilustan ensimmäisen perustajan oivallisen toiminnan kautta, olivat langenneet sille osaksi jo ison jaon käydessä entisinä aikoina. Silloinpa Jukolan isäntä, pitäen enemmän huolta jälkeentulevainsa edusta kuin omasta parhaastansa, otti vastaan osaksensa kulon polttaman metsän ja sai sillä keinolla seitsemän vertaa enemmän kuin toiset naapurinsa. Mutta kaikki kulovalkean jäljet olivat jo kadonneet hänen piiristänsä ja tuuhea metsä kasvanut sijaan. - Ja tämä on niiden seitsemän veljen koto, joiden elämänvaiheita tässä nyt käyn kertoilemaan.

Tietoja kirjastosta löytyy kirjaston kotisivulta

Tietoja kirjastosta