Palvelumuotoilulla monitoimijuutta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mission Gallup 08 nettikyselyn yhteenveto. Jeesus tunnetuksi kautta maailman Taustatietoja • 446 vastaajasta 38% (m) ja 62% (n) • Vapaakirkollisia 84%
Advertisements

Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Leena-Kaisa Nikkarinen Kaste-ohjelmapäällikkö,
JOUTJÄRVEN SEURAKUNTA vuotiaiden seurakuntalaisuuden kehittämisohjelma.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Asukkaan asialla - mahdollisuuksia, voimavaroja ja tekemisen meininkiä Mira Sillanpää Asukasagentti, Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Hämeenlinna.
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Nuorten Keski-Suomi ry vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa,
Nuoret puhtausalan kesätöissä
10 vinkkiä voimaantumiseen
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
K E S K I - S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Verkostot yhteistyön edistäjinä Uudenmaan yhteistyöseminaari Anna-Liisa Kiiskinen, KT,
Nuorten peliohjelmointi 2011
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Nuorten Palvelu ry Archipelago-hankkeen esittely Nuoret nuorten tukena.
- mahdollisuus kehittämiseen -
Suurin satsaus kotoutumistyöhön Suomessa Tarkoituksena on kehittää ja kokeilla uusia toimintatapoja, koulutuksia ym. joita voisi sitten levittää koko.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Ajatuksia oppimisesta
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Museoiden ja koulujen välinen yhteistyö Kymenlaakson museon koulutuspäivä Merikeskus Vellamo Marja Salmijärvi.
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Asukasvaikuttaminen Tampereella ja Lappeenrannassa Millainen malli Imatralle?
© Aseman Lapset ry 2009 A-taso 1. © Aseman Lapset ry 2009 A-taso 2 Walkers-Hubu-bussiprojekti - Keväällä 2011 alkanut kehittämishanke, päättyy joulukuussa.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
Lähde: Oppiminen ja ikääntyminen, Aikuiskasvatuksen 41.vuosikirja 1 Koulutuksesta seuraa.. Koulutuksesta on seurannutAlle 30 v n= v n=63 Yli 45.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
”LÄNTISTÄ LÄHIDEMOKRATIAA” Lohjan ja Raaseporin alueiden yhteisöllisyyden ja osallisuuden kehittämishanke.
TYÖNIMI: Pelaamalla kuntoon Projektin toinen työnimi: Bandy is fun, parasta paikanpäällä nautittuna Suomen Jääpalloliitto ry.
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
Sivistystoimen tuloskortti 2013
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
Eija Leppäjärvi - Kajaani YHTEISÖLLISYYS TOIMINTATAPANA KYLÄTOIMINNASSA TAATUSTI TURVASSA – huolehtiva kyläyhteisö.
Nuorisotilojen auditointi Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut 2014 Mikko Virta (Vaasa )
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Puhos MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys Kimppakyyti ja linja-autoyhteydet kohtuulliset ATK-nettikoulutuksia eläkeläisille Seurojentalo tehokäyttöön!
Kohti uudistuvia lasten, nuorten ja perheiden palveluita Kanta-Hämeessä. Dialoginen paneeli Kanta-Hämeen johtajuusfoorumi ’Kuka tätä kaikkea monialaisuutta.
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Imatran kaupungin organisaatiouudistus
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Ops seminaari Askola.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
NUORTEN STARTTI 2012−2014 NUORTEN STARTIN ESITTELY Matti Heinämäki Yksilövalmentaja.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Omakylä Vuolenkoski Oy:n ympärivuotinen työvoimavuokrapalvelu
Kohtaamisia pelimaailmassa
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Osallistava kerhotoiminta
Miten KA1-projektissa voidaan hyödyntää eTwinning-alustaa.
Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Kellon asukastupa suunnannäyttäjänä
Esityksen transkriptio:

Palvelumuotoilulla monitoimijuutta 23.8.2012 Mira Sillanpää Asukasagentti, Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Hämeenlinna

Uudistuva kylä kaupungissa Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen käyttäjälähtöisesti ja perinteisiä sektorirajoja rohkeasti ylittäen. Rahoittajana toimivat Sitra ja Hämeenlinnan kaupunki. Hankkeen tavoitteet: 1) lisätä asukas- ja asiakasymmärrystä 2) kehittää lisääntyneen asukas- ja asiakasymmärryksen avulla uusia palvelukokonaisuuksia ja monituottajuutta sekä alueellista sopimusmallia 3) luoda malli alueellisen yhteisöllisyyden kehittämisestä 4) löytää eri asuinalueilla uudenlaista ”tekemisen meininkiä” ja voimaantumista.

Toimenpiteet ja kokeilut Agenttityö - asukasagentin tekemää verkostoitumista, kohtaamista, läsnäoloa asukkaiden, järjestöjen, yritysten ja kaupungin oman palvelutuotannon kanssa. - hankkeen tärkeänä tehtävänä pidetään pyrkimystä saada asiat ja ihmiset liikkeelle tuottamaan alueelleen toimintaa ja voimaantumista. Minipilotit – mitä voin tehdä itse? - pieniä, 2-3 eri toimijan yhdessä tekemiä kokeiluja, joihin myönnetty 500€ avustus - Minipilotti on tuote, prosessi tai toimintatapa, joka on uutta tietyssä ympäristössä. Tärkeintä on koettu uutuus, muutos ja hyödyllisyys. Sähköiset palvelut - sosiaalisen median eri kanavia hyödynnetään asukaskohtaamisiin ja tarjotaan yhteinen paikka tulla nähdyksi ja kuulluksi - Nuorten itsensä tekemät mobiilihaastattelut ja kyselyt sekä päiväkirjahuonenauhoitukset ovat välineitä nuorten osallistamiseen ja kuulemismenetelmien kehittämiseen

Sähköiset palvelut

Myönteistä asennetta tarvitaan. Minipilotti- ideointityöpajat Hyväksytyt kokeilut ja 500€ kannustinraha Eletään ja tehdään yhdessä Parasta – varasta Minipilottityöpajat Eletään ja tehdään yhdessä Myönteistä asennetta tarvitaan. Oppimisen arviointi raportointi Lähde: 4.5.2011 Kaupunkiuutiset

Ihmisten oma osallisuus Innostaminen Ihmisten oma osallisuus Toiminnan mahdollisuuksia - aitoa kohtaamista Löytää taitoa, osaamista, voimavaroja ja uusia mahdollisuuksia – luovaa osallistumista Luovuus Luovu – luo uus´ Jakaa kokemuksia, tietoa Lähde: 27.1.2012 Hämeen Sanomat

Myönteistä asennetta tarvitaan.

Esimerkkejä saavutetuista tuloksista - hankkeessa on toteutettu 120 kokeilua. Lisäksi se on synnyttänyt kymmeniä kokeiluja ja uudenlaista yhteistyötä ilman 500€ avustusta. - kohtaaminen asukkaiden arjessa on tuonut esiin todellista voimaantumista ja yhdessä tekemistä Nuorten miesten etsivätyö Lähiön nuoren tekemän etsivän työn kautta on löydetty yli 50 syrjäytymisvaarassa olevaa 13-30-vuotiasta nuorta miestä liikunnan pariin kolme kertaa viikossa. Toimintaan tulee koko ajan uusia kasvoja ja osan tie jatkuu eteenpäin esim. kouluun tai töihin. Yli 10 nuorta on saanut ensimmäisen työpaikan toimintaan mukaan tulemisen jälkeen. Nyt nämä pojat ovat luvanneet järjestää kesällä 2012 kahvakuulajumppaa omalla alueella kiitokseksi tästä mahdollisuudesta. Elämänkaarikahvila Elämänkaarikahvila on Kalvolan SPR:n, kolmen eläkeläisjärjestön ja Iittalan kouluvanhempien suunnittelema ja aloittama toiminta. Vapaaehtoiset eläkeläiset pitävät nuorisotilassa tiistaisin avointa kahvilaa, joka kokoaa viikoittain 15-40 eläkeläistä ja 10-70 koululaista. Ikäihmisten tarjoama kohtaamisen paikka sekä toisilleen että koululaisille on synnyttänyt mm. yhteisiä retkiä ja rikastuttanut koululaisten oppitunteja. Oppilaat ovat vastaavasti opettaneet mm. atk-taitoja, jotka ovat vahvistavat ikäihmisten itsetuntoa ja mahdollisuutta hoitaa omia asioita sähköisten palveluiden lisääntyessä.

Esimerkkejä saavutetuista tuloksista - uudistuva johtajuus: tilaajien työnkuvaan ja työvälineisiin uusia avauksia löytöretkeilyn, voimavaralähtöisen ajattelun ja yhteistyön kautta - minipilottikokeilutoiminta osaksi tilaajapäälliköiden kehittämistoimintaa, 5-10 minipilottia/tilaajapäällikkö/vuosi - tilastollisten aluekuvausten tekeminen kaupungin eri osa-alueista - lupa toimia eri tavalla – eri toimijoiden uudenlainen tekemisen meininki - aito yhdessä tekemisen henki ” Eri lailla toimimisen suurin etu on se, että vastaan tulee uusia ongelmia, joita kukaan muu toimialalla ei ole vielä ratkaisemassa.” Anssi Tuulenmäki, Lupa toimia eri tavalla

Mira Sillanpää, asukasagentti mira.sillanpaa@hameenlinna.fi