Maikki Naarala Rehtorin kanslia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA
Tutkinto järjestetään jokaisen aluekeskuksen alueella, jolle ilmoittautuu ryhmiin tarvittava määrä oppilaita AY-TUTKINNON 2014 ILMOITTAUTUMISET ON KÄYNNISSÄ.
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Vieraskielisten koulutusohjelmien kehittämispäivät ”Ulkomaalaisten opiskelijoiden integrointi ja työllistyminen”
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Yliopistojen vuonna 2007 alkavasta koulutuksesta ja syksyn 2006 tilastoista tiedottaminen Pirjo Karhu
Oulun aikuislukio 2014.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Opiskelijahaut yliopistojen metsätieteellisen koulutukseen keväällä 2014 Satulotta Ansiomäki Opiskelija-asiamies.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
TASA-ARVOVIIKONLOPPU 17. – ANU-TUIJA LEHTO.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Ammattistartti ja seuranta Seminaari Ahlmanin ammattiopistolla Tampere Ulla Aunola.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Ammattikorkeakoulusta yliopistoon Siltaopinnot maisteriopintoihin ja erillisiin maisteriohjelmiin kasvatusalalla Tapio Varmola
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
Yhteishaun pisteytys keväällä 2013 Perusopetuksen suorittaminen hakuvuonna tai esim. kymppiluokan, ammattistartin tai talouskoulun suorittaminen 3p Yleinen.
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
Yhteishaku
SYKSY 2016 Päivi Pakkanen.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
2. oppitunti.
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Opintopolku
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Opintopolku
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?
Opiskelijavalinnat ja korkeakoulu-opintojen nopeuttaminen
Turun kauppakorkeakoulu Opiskelijavalinta 2019
Lukiolaisen jatko-opinnot
Esityksen transkriptio:

Maikki Naarala Rehtorin kanslia 7.11.2014 OPO-SEMINAARI Maikki Naarala Rehtorin kanslia 7.11.2014

Opiskelijavalinnassa otettava huomioon Perustuslaki Yliopistolaki Asetukset Yhdenvertaisuuslaki Tasa-arvolaki Opetusministeriön suositukset, koulutuspoliittiset painotukset jne Yliopiston omat linjaukset Tiedekunnan omat linjaukset

Esimerkki: Hakukohteessa 120 aloituspaikkaa

Yliopistolaki 558/2009 + valmistelussa olevat lakimuutokset Yliopiston varattava yhteishaussa (nyk. päävalinta) osa aloituspaikoista henkilöille, joilla ei ole korkeakoulututkintoa tai jotka eivät ole vastaanottaneet opiskelupaikkaa aikaisemmin Yliopiston turvattava asianmukainen mahdollisuus koulutukseen hakeutumiseen myös korkeakoulututkinnon suorittaneille tai opiskelu-paikan vastaanottaneille

Kuka on ensikertalainen vuoden 2016 yhteishaussa? A. ”Ensikertalaiskiintiö” Henkilöt, jotka eivät ole suorittaneet tutkintoa suomalaisessa korkeakoulussa Henkilöt, jotka ovat ottaneet opiskelupaikan vastaan keväällä 2014 tai sitä ennen alkaneeseen koulutukseen, mutta jotka eivät ole vielä valmistuneet B. Toinen hakijaryhmä Henkilöt, jotka ovat suorittaneet korkeakoulututkinnon Henkilöt, jotka ovat ottaneet opiskelupaikan vastaan syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneeseen koulutukseen

Esimerkki: Lääketiede Vuosi 2009: Uusista opiskelijoista ”aidosti uusia” 30 %, parhaillaan (muuta alaa) opiskelevia 58 % = 88 % määritelmän mukaisia ensikertalaisia; korkeakoulututkinnon suorittaneita 12 % > Ensikertalaiskiintiön koko vähintään 88 %???

Esimerkki: Teologia Vuosi 2009: Uusista opiskelijoista ”aidosti uusia” 63 %, parhaillaan (muuta alaa) opiskelevia 20 % = 83 % määritelmän mukaisia ensikertalaisia; korkeakoulututkinnon suorittaneita 17 % > Ensikertalaiskiintiön koko vähintään 83 %???

Tulevaisuus on epävarmaa… Milloin lainsäädäntö saadaan toiminnan tueksi? Ovatko säädökset nykyisenlaisia vai tuleeko niihin muutoksia? Ensikertalaiskiintiön koko pienenee ehkä jopa vuosi vuodelta (muutokset hakijaryhmässä!) Onnistutaanko toista paikkaa hakeville turvaamaan ”asianmukainen mahdollisuus” paikan saamiseen? Mitä ovat uuden hallituksen koulutuspoliittiset tavoitteet?