Suomen Ajokoirajärjestö Suomen Beaglejärjestö. Koulutuspaketti 2011 Metsästysinto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvä haku Miten se on tehty. MISTÄ HYVÄT HAKIJAT ON TEHTY ? Koirat hakevat siten (sitä), miten (mitä) niille opetetaan. Ongelma on, ettemme tiedä mitä.
Advertisements

Osta koira!!.
Toiminta avustavana erotuomarina Toiminta avustavana erotuomarina •Ongelmakohtia: –Perustekniikassa ongelmia (näyttöjä ei osata.
Opettele liikennesäännöt
SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO Ylituomari Timo Nurmiluoto
AJAVAN KOIRAN OMINAISUUDET. Ajavan koiran ominaisuudet • Toivotut ominaisuudet = positiiviset ominaisuudet • Ei toivotut ominaisuudet = negatiiviset ominaisuudet.
Suomen Ajokoirajärjestö Suomen Beaglejärjestö
OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
Pidä turvallisuusväli
HAUN ARVOSTELU. • Ajokokeiden palkintotuomareiden ohjeet 4.1 • Arvostelun tarkoituksena on kerätä tietoa jalostusta varten • Arvostelulla pitää pystyä.
KEAJ TEEMA 2012 Työskentelyajat Itsenäinen yöjäljen löytö Haukun arvostelu Muiden eläinten ajo Maastokortin täyttö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Jalostuksen mahdollisuudet parantaa utareterveyttä
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Koirat…. vastaan ihmiset….
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
PAIKANNUSLAITTEEN KÄYTTÖ ARVOSTELUN APUVÄLINEENÄ AJOKOKEESSA JA KETUNAJOKOKEESSA.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Suomen Ajokoirajärjestö ry Suomen Beaglejärjestö ry
Käyttäytymisen arviointi
VAPAAEHTOISTEN JOHTAMINEN. Minä “Happiness is a state of activity.” – Aristotle.
Riippuvuus tupakoinnista
KEAJ TEEMA 2014 Työskentelyajat ( ) Tulokseton haku ) Herättely Ominaisuuspisteet-Lisätietonumerot GPS-laitteen käyttö.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
UMF I Luento 1. Aika Luennot, Klo 14–16 to 4.9 – ke 10.9 ke 24.9 – ke 1.10 ke – pe Demot, Klo 10–12/12–14/14–16 Pe 12.9, Ti 16.9, Pe 19.9.
Kappale 11 Sähköinen tiedonkulku tapahtuu hermostossa.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Talvirenkaiden kunnon kehittyminen
Kalenteri 2005 AJAVA – Ajanvarausjärjestelmä CSP Compact Software Products.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Esko ja Mauno tapaavat pihalla Esko tulee kuvaan oikeasta laidasta, pojat morjenstavat, Esko heilauttaa kättään ja Mauno nyökkää.
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Komponenttipohjainen ohjelmistotekniikka (TJTSS56) Osa 4 Kevätlukukausi 2010 Jyväskylän yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos Markku Sakkinen.
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
KSAO, Datanomit, käytön tuki kevät 2015 Lauri Tapola
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
- Suomen Ajokoirajärjestö Kettukoulutustoimikunta -
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.
Excel kaikille lyhyesti ja helposti Funktiot Yleistä funktioista, perusfunktiot Funktiot: SUMMA, KETJUTA, JOS, PHAKU, JOSVIRHE, SUMMA.JOS =PHAKU(B2;$H$2:$I$5;2;EPÄTOSI)
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Maastokortti (15) Versio
Suomen Ajokoirajärjestö Suomen Beaglejärjestö
Karhunhaukku taipumuskoe (45) palkintotuomari koulutus
Bridgen jatkokurssi 2 – lähtökortit jatkuvat
Hirvikoirien jäljestämiskokeen palkintotuomarikoulutus (15)
Suomen Ajokoirajärjestö Suomen Beaglejärjestö
Tapahtumat ja käsitteitä
MAASTOTUOMARI KOULUTUS Jouni Vestu 2012
HIRV-säännöt ja arvosteluohjeet koulutus
Kielen- ja tekstinhuoltoa
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
SÄÄNTÖUUDISTUKSEN TOTEUTUMINEN
HERÄTTELY KETUN YÖJÄLJELLÄ
Suomen Ajokoirajärjestö - Finska Stövarklubben
DRAJ/DKAJ PALKINTOTUOMARIEN JATKOKoulutus
Haun arvostelu.
Muistettavaa.
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Hirvenhaukkukoe (47) Palkintotuomarikoulutus
Hirvikoirien jäljestämiskokeen palkintotuomarikoulutus (16)
Hirvikoirien jäljestämiskokeen palkintotuomarikoulutus (16)
Jämsän seudun pytykorvat ry
Koulutuspaketti 2019 AJOTAITO.
Esityksen transkriptio:

Suomen Ajokoirajärjestö Suomen Beaglejärjestö

Koulutuspaketti 2011 Metsästysinto

METSÄSTYSINTO Ajokokeen tarkoitus on saada selville koirien jalostukselliset ominaisuudet Metsästysinto on tärkeimpiä ajavan koiran ominaisuuksia Metsästysinnon arvostelua ”rasittaa” vanha maine puutteellisena metsästysintona

METSÄSTYSINNON ARVOSTELU Arvostelussa on huomioitava koiran ominaisuudet –Sääntöjen mukainen yhteydenpito ja tottelevaisuus ei vaikuta metsästysinnon arvosteluun Arvosteluun ei vaikuta koiran kunto tai ikä Metsästysinnon oikea arvostelu vaatii koiran työskentelyn seuraamista koko koetteluajan –Hakutyöskentely –Ajotyöskentely –Hukkatyöskentely Olosuhteiden huomioonottaminen –Rasittavissa tai vaikeissa olosuhteissa koiran osoittama erinomainen metsästysinto on jalostuksen kannalta tärkeä tieto

METSÄSTYSINNON ARVOSTELU Hyvän metsästysinnon tunnusmerkit: –Omatoimisuus –Hakee määrätietoisesti yöjäljen kauempaakin –Pitkänkin yöjäljen sitkeä selvittäminen –Olosuhteet eivät vaikuta heikentävästi koiran työskentelyintoon –Sitkeä hukkatyöskentely –Erittäin tärkeää on yöjäljellä, ajossa ja hukalla pysyminen. Koiran lopettaessa työskentelyn on syy pyrittävä aina selvittämään, jottei koiraa arvostella väärin perustein Onko työskentelyn lopettamisen syynä louheen meno, ajettavan kiinniotto jne …. vai koiran haluton työskentely

Metsästysinnon arvostelu Huonon metsästysinnon tunnusmerkit: –Koira haluton työskentelemään –Yöjäljen hylkääminen ilman syytä –Ajon jättäminen ilman syytä –Hukkatyöskentelyn keskeyttäminen –Koira ei pysty itsenäiseen työskentelyyn

Metsästysinnon arvostelu Tuomariryhmä seuraa koiran työskentelyä koko koetteluajan Metsästysinnon arvostelussa huomioidaan työskentelyaika kokonaisuudessaan Todettu metsästysinto merkitään lisätietona viimeisen koe-erän korttiin Lisätietoihin merkitty ”metsästysintonumero” ei vaikuta kokeen lopputulokseen, ellei se johda sulkemiseen Jalostuksen kannalta (blup-indeksi) on tärkeää tietää, jos koiran metsästysinnossa on pienintäkään huomautettavaa

METSÄSTYSINNON ARVOSTELU Vähäinen innonpuute ei vielä vaikuta koesuorituksen epäonnistumiseen. Vähäisen innonpuutteen omaava koira tekee työnsä itsenäisesti (42 =3), joskin osoittaa vähäistä innonpuutetta haun tai ajon aikana. Koiran rauhallista ja määrätietoista työskentelyä ei saa sekoittaa vähäiseen innon puutteeseen

Metsästysinnon arvostelu Arvioidaan koiraa koko koetteluajan. Ensin eräkohtaisesti, mikäli koiralla huomautettavaa innossa käytetään lisätieto kohtia 40 tai/ja 41. Jos koiralla erinomainen into koko erän aikana niin kohdat 40 ja 41 jätetään tyhjiksi eli viimeisen erän korttiin 42 = 4 tai 5, mikäli kummassakaan erässä ei huomauttamista innossa Koiran koko koepäivän osoittama metsästysinto arvioidaan koetteluaikana tehtyjen havaintojen perusteella viimeisen erän arvostelukortin lisätietokohtaan 42.

Metsästysinnon arvostelu Lisätietokohtaan 42 merkitään 5 silloin kun olosuhteet ovat rasittavat tai vaikeat ja koira on osoittanut erinomaista intoa Lisätieto kohdassa 42 vaikuttavat numerot 4 ja 5 samalla tavalla koiran metsästysinnon blup - indeksiin Mikäli koira kieltäytyy kokonaan työskentelemästä koira suljetaan ja arvostelukortin ja koirakohtaisen pöytäkirjan huomautuksia kohtaan merkitään 42=suljettu

Metsästysinto 40. Metsästysinto haun aikana 5 = jäljettömässä haussa vähäistä huomautettavaa 4 = yöjälkityössä vähäistä puutetta 3 = jäljettömässä haussa selvää haluttomuutta 2 = ei hae itsenäisesti jäljettömässä maastossa 1 = jättää yöjäljen ja on haluton työskentelemään

Metsästysinto 41. Metsästysinto ajon aikana 5 = vähäistä huomautettavaa pitkään jatkuneella hukalla 4 = vähäistä puutetta hukalla 3 = selvää haluttomuutta hukkatyöskentelyn aikana 2 = jättää hukkatyöskentelyn ja on haluton työskentelemään 1 = jättää ajojäljen ja on haluton työske ntelemään

Metsästysinto 42. Metsästysinto koetteluaikana 5 = koira työskentelee rasittavissa tai vaikeissa olosuhteissa väsymättömästi ja tarmokkaasti koko koetteluajan 4 = koira työskentelee väsymättömästi ja tarmokkaasti koko koetteluajan 3 = koiran innossa lievää huomautettavaa haku- tai ajotyöskentelyn aikana 2 = koiran innossa huomautettavaa niin, että se haittaa koesuoritusta 1 = koiran into selvästi puutteellinen niin, että koesuoritus ei onnistu