Väinö Niskanen1 Kirjolohikeitto 5 annosta
Väinö Niskanen2 Kirjolohikeiton raaka-aineet kirjolohta ½ kg perunaa ½ kg porkkanaa 200 g sipulia 200 g purjosipulia 100 g valkosipulia 3 kynttä tilliä kalaliemikuutioita voita laakerinlehtiä mustapippurirouhetta suolaa
Väinö Niskanen3 Kirjolohikeiton valmistus Pilko raaka-aineet. Mausta keitinliemi voilla, pippurirouheella, kala- liemellä, laakerinlehdillä ja suolalla. Keitä liemessä perunat ja porkkanat samaan aikaan n. 10 min. Kuori vaahto pois. Lisää joukkoon sipulit, purjosipuli ja valkosipulit ja keitä vielä 5 min.
Väinö Niskanen4 Kirjolohikeiton valmistus Lisää lopuksi kirjolohi ja hieman tilliä. Kun liemi alkaa kiehua, niin siirrä kattila pois liedeltä.
Väinö Niskanen5 Kirjolohikeiton valmistus Anna keiton hautua vielä 5 minuuttia. Nyt keitto on valmista tarjottavaksi.
Väinö Niskanen6 Kirjolohikeiton esille laitto Tarjoa keittoa ruisleivän kanssa. Hyvää ruokahalua!