Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-vieraskielisen koulutuksen yhteishaku Annika Grönholm Harek/YO-opas syystapaaminen
Avoinyliopisto.fi-palvelukonsortion johtoryhmä
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OPI-kehityshanke:
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Pyritty hyödyntämään jo aiemmin tehtyä työtä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 2 - Valinta ( )
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Hämeen ammattikorkeakoulu Leena Koivisto, opintoneuvoja
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Sanastotyön.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen yhteishaku Outi Kivipelto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Matti Hartikainen Tietohallintojohtaja Tampereen ammattikorkeakoulu Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto - seminaari Keskiviikkona Suorat.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Siis mitä olemmekaan tekemässä?
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Korkeakoulusektorin tiedot Kansalaisen palvelunäkymään VIRTA-opintotietopalvelusta Paula Merikko
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
2. oppitunti.
Opintopolku – tilannekatsaus
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
Jatko-opintojen hakuinfo
Siirtohaut Opintopolussa
VIRTA-opintotietopalvelu korkeakoulujen toiminnan tukena –kysely Palaute Synergiaryhmältä ja KOOTuelta Helena Majamäki
Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Opintopolku
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
Opetushallitus / Jaana Saha
Lukiolaisen jatko-opinnot
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Esityksen transkriptio:

Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset

Koulutus (Learning opportunity) yhteentoimivuuden avaimena Tarjonnassa (hakukohteena) Opiskelussa ja opetuksessa (opiskeluoikeutena) Opintosuorituksena (tehdyn sisällön kuvauksena) Tätä voisit opiskella; haluan opiskella tätä On meidän opiskelija; opiskelen tätä/tässä On suorittanut; olen suorittanut Kuvaus, mihin voi hakea, mitä tarjotaan, miten voi hakea, kuka voi hakea, valintaperusteet, ”tavoitteet” Vaatimukset, rakenteet ja vaihtoehdot, oikeudet ja säännöt: miten/mitä pitää opiskella, miten /mitä voin opiskella; opiskeluoikeuksien parit ja joukot Historia tarjotusta koulutuksesta, ”tavoitteista”, joita opintosuorituksella oli: missä, mitä, miten, kenelle sama

Koulutuksen (Learning opportunity) avaimen (ID) hyödyntäminen ID Koulutustarjonta Kuvaus, mihin voi hakea, mitä tarjotaan, miten voi hakea, kuka voi hakea, valintaperusteet, ”tavoitteet” ID Suoritustietojen hyödyntäjille (liikkuvuus, AHOT) Historia tarjotusta koulutuksesta, ”tavoitteista”, joita opintosuorituksella oli: missä, mitä, miten, kenelle Pidetään yllä vain korkeakoulussa opiskelun ja opetuksen tarpeisiin Vaatimukset, rakenteet ja vaihtoehdot, oikeudet ja säännöt: miten/mitä pitää opiskella, miten /mitä voin opiskella; opiskeluoikeuksien parit ja joukot

HISTORIAA KOULUTUS (LEARNING OPPORTUNITY) - KÄSITTEEN MÄÄRITTELYSTÄ

Learning opportunity Standardien soveltamisen näkökulmasta –Metadata on learning opportunities: adverdisement (MLOad, ”MLO”) –European learner mobility: achievement information (EuroLMAI, ”ELM”) RAKETTI-OPI-osahankkeen viitearkkitehtuurityön pohjalta –Tieto-ryhmä 2010, –ARKKI-leiri 2011 –Synergiaryhmä 2011-

Koulutus (Learning opportunity) Kolutus, koulutus koulutustarjonnassa (ARKKI) Koulutusmoduuli, koulutusmoduulin toteutus (KSHJ, Synergiaryhmä) Koulutus (Opetushallitus, Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto) KoLo… Ei ole sama kuin koulutusluokituksen tarkoittama tutkintoon johtava koulutus

Haku ja valinta Uudet opiskelijat Opetus- ja opiskelu Koulutus- tarjonta Haku- ja valinta opetuksen tukena - työryhmä

Opetus ja opiskelu (tutkintoja) Opetus ja opiskelu (tutkintoja, suorituksia) Haku ja valinta

Uudet opiskelijat Opetus- ja opiskelu Koulutus- tarjonta Opiskelijat, opiskelu- oikeudet Koulutuksen suunnittelu Koulutuksen sisältö, opinto-oikeuden kohde Hakukohde Uusi oikeus tiettyyn opiskelun kohteeseen Valinnassa hyväksytty Valintatavat: kiintiöt, ryhmät, jonot Hakijat ja hakukohteet KSHJ:n osa ”pyörässä” ”LVI” (OILI) ”Learning opportunities – tietovaranto”

Case: haku- ja valinta Sama tieto sitoo ”haku ja valinta -apuprosessin” ”opetus ja opiskelu -pääprosessiin” OPI:n asiantuntijaryhmien, opetushallituksen asiantuntijoiden ja korkeakoulujen haku ja valinta –asiantuntijoiden yhteistyönä KSHJ saisi korkeakoululta tarvitsemansa tiedon kansallisen xdw-tietovaraston kautta; tietojen manuaalista tallentamista varten myös käyttöliittymä (koulutustarjontatiedot)

Opiskeluoikeus rakenteena edellyttää uutta käsite- ja tietomallia Ennen 2005-Todellisuus

Tarjonta-kehitysprojektiesitys Korkeakoulun koulutussuunnittelusta tuodaan koulutustarjontaa koskevat tiedot keskitetysti kansallisten palveluiden käytettäviksi (KOTVE, KSHJ, TIPTOP) Tarjontatietojen tuomista varten tehdään myös käyttöliittymä (niille, joilla ei ole lähdejärjestelmää tai integraatiomahdollisuutta) RAKETTI

Opinto-oikeudet –kehitysprojektiesitys Mahdollistetaan opiskeluoikeustietojen lukeminen (TOR, KOTVE, KSHJ, LVI, TIPTOP) Ensimmäisessä vaiheessa palvelu korkeakoulujen opiskeluoikeuksien reaaliaikaiseen tarkastamiseen (lukemiseen) Erityisesti LVI-projektiin liittyen seuraavassa vaiheessa palvelu uusien opiskeluoikeuksien luomiseen. RAKETTI

AmmattikorkeakoulutYliopistot AMKYH: nuorten yhteishakuYSHJ: yhteishaku VKYH: nuorten vieraskielisen koulutuksen yhteishaku YSHJ: erillishaut (maisterivaihe) AKYH: aikuiskoulutuksen yhteishakuUniversity Admissions Finland -palvelun järjestämät erillishaut AKYH: Yhteishaku ylempään amk-tutkintoonMuut erillishaut Haut vieraskielisen aikuiskoulutuksen Haut vieraskieliseen ylempään amk-tutkintoon (ESR-rahoitteinen koulutus ja työvoimapoliittinen koulutus ) AMKOPE: ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteishaku Haut opettajan pedakogisiin opintoihin Avoin ammattikorkeakouluAvoin yliopisto (avoinyliopisto.fi) Ammatilliset erikoistumisopinnotTäydennyskoulutus Erilliset opinto-oikeudet (Työvoimakoulutus) Tutkintoon johtava koulutus: Muu kuin tutkintoon johtava korkeakoulutus: Koko korkeakoulutus tuodaan samaan koulutustarjontaan oppijan saataville

Vaatimukset koulutustarjonnan esittämiselle 1/2 Samaan tutkintoon johtavat koulutukset ja hakuväylät esitettävä yhdessä (vrt. nykyiset erilliset amk-yhteishaut) Hakukohteet voitava esittää myös koulutustyyppien ja/tai hakuväylien perusteella (esim. ”aikuiskoulutus” tai ”ensimmäistä opiskelupaikkaansa hakeville varatatut paikat”)

Vaatimukset koulutustarjonnan esittämiselle 2/2 Läheisten koulutussisältöjen mukaan voitava esittää koulutukset ja hakuväylät yhdessä (esim. tietotekniikan koulutukset amk+yo:t) Koulutussisältöjen mukaan voitava tutkintoon johtavan koulutuksen rinnalla esittää myös muu koulutus (mm. avoin korkeakoulutus; tutkinnon osat, yksittäiset kurssit, tentit jne.)

Korkeakouluopetukseen hakeutumisen helpottamisella tavoiteltavat vaikutukset Yhteishaussa oppijalle tarjotaan vain yhtä paikkaa Tutkintoon johtavan koulutuksen sijaan oppijat löytävät myös muita koulutusmahdollisuuksia Tutkintoon johtavan koulutuksen paikkoja vapautuu erityisesti ensimmäistä opiskelupaikkaansa hakeville Koulutus tehostuu tutkintokoulutuksen epätarkoituksenmukaisen käytön vähentyessä Osaamisen täydentäminen kohdistuu työuran aikana (töiden ohella) soveltuvaan koulutukseen