12.12.2012Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Väestötutkimusten tulokset Terveytemme.fi -palvelussa ATH -koulutus Turussa 12.12.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuntien kustannukset alas
Advertisements

Kyläradio Koulutus Kuinka teen paremmin • Puhu yksityiskohdista – ei yleisestä • Anna kuuntelijoille kuvia • Aloita aina parhaalla palalla.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
VALTIONHALLINNON YLIMMÄN VIRKAMIESJOHDON PALAUTEPÄIVÄ
Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Sairastavuusindeksi v. 2012
Terveytemme / Timo Koskela1 Terveytemme Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.
THL koordinoi Tutkimusyhteistyö  THL  Kela  VATT  Kuntoutussäätiö  Työterveyslaitos  Helsingin yliopisto  Lapin yliopisto Tutkimusrahoitus:  STM,
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
IP Datacast over DVB-H: Electronic Service Guide (ESG) Mikko Koskela DIGITAL VIDEO BROADCASTING - HANDHELD (DVB-H) Tietoliikenteen jatko-opintoseminaari.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Hyvinvointitieto Keski-Pohjanmaan hyvinvointistrategiatyössä Nuorta ei jätetä -seminaari Kristiina Niemi Hyvinvoinnin valtatie -hanke Keski-Pohjanmaan.
Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi 2005 Minna Viuhko Otus rs
JulkICTLab Tietojohtamisen karttapalvelun pilotointi Helsinki
Väestö pääasiallisen toiminnan mukaan Etelä-Savon maakunnassa aluejako ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Lähde: Tilastokeskus, työssäkäyntitilasto.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne Pirjo Häkkinen Lähde: THL, Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa -tilasto ( tiedonkeruu)
THL:n sairastastavuusindeksi JulkICTLab Tietojohtamisen karttapalvelun pilotointi Helsinki THL / Timo Koskela1.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Terveytemme.fi Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Terveys- ja hyvinvointi- vaikutusten arviointi Osatutkimus A THL - Seppo Koskinen, Riitta-Liisa Kokko ja projektiryhmä.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT 1 Erikoissairaanhoidon palvelujen käyttö Loimaan alueen kunnat Kuntaneuvottelut.
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Sosiaalimenot ja rahoitus 2012 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 4/2014. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Yrjö Lahtinen, Teija Mikkola1 Suurten kaupunkien ja koko maan väestö (ikäryhmittäin )
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Sosiaalinen hyvinvointi. Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset Helsingissä % vastaavan ikäisestä väestöstä – Naisten ja miesten.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Terveyden ja hyvinvoinnin alueelliset erot Suomessa (AVI-alueet, maakunnat, suuret kaupungit) - Esimerkkinä Etelä-Suomen AVI vs. koko Suomi Murto.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Elinolot. Koulutuksen ulkopuolelle jääneet vuotiaat, % vastaavanikäisestä väestöstä.
Terveytemme.fi -sivusto. Seuraavat THL:n väestötutkimus- ja rekisteriaineistot hyödyntävät Terveytemme.fi-palvelua tärkeinpänä julkaisuvälineenä: Alueellinen.
KSSHP, Sairaanhoitopiirin toimisto 2015 Lähde: THL, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sairastavuusindeksi ja osaindeksit Keski-Suomen sairaanhoitopiirin.
Terveytemme.fi -sivusto
TEAviisarin käyttökoulutus klo
Väestö ja väestönmuutokset
Suuhygienia: Hampaiden harjaaminen vähintään kaksi kertaa päivässä
Helsingin tila ja kehitys 2016 tilastokuviot
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
Lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla
3. Kansanterveys Lähde: Flickr
Verkkokoulutuksen tietoisku
Tutkimusaihe: luotettavuus ja tutkimuksen teko
Elinolot.
Tutkimusaihe: luotettavuus, tutkimuksen teko
(TE1 Eerik Kasimir Miika)
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Lihavuus laskuun –ohjelma indikaattoreiden valossa eri alueilla
Kuopion hyvinvointitavoitteet hyvinvointikertomuksen pohjalta
Väestön ikä- ja sukupuolirakenne Turunmaan seutukunnassa 2017
Kunnat ja maakunnat Suomen sosiaali- ja terveydenhuollossa
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 4. Taloudellinen toimeentulo
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 11

Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
Alueellisella yhteistyöllä kohti tavoitteellista terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä 1/3/2019.
Hyvinvointikompassi.fi alueellisen hyvinvoinnin seurantaan
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
FinSote-tulokset/Parikka
Esityksen transkriptio:

Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Väestötutkimusten tulokset Terveytemme.fi -palvelussa ATH -koulutus Turussa

Terveytemme.fi / Timo Koskela2 Terveys- ja hyvinvointitietojen tuottaminen ja jakelu KANSALLISET REKISTERIT -väestö -elinolot -ym. VÄESTÖ- TUTKIMUKSET - terveys - palvelutarve - elintavat - ym. PALVELUJÄRJESTELMÄN PAIKALLISET TIETOJÄRJESTELMÄT - palvelujen käyttö - palvelujen sisältö AINEISTOJEN YHDISTELYT HAVAINNOLLISET OSOITTIMET + merkitys + tulkinta HELPPOKÄYTTÖINEN KAIKILLE AVOIN TIETOJEN ESITYSJÄRJESTELMÄ Seppo Koskinen ym. 2008

Terveytemme.fi / Timo Koskela3 Terveytemme.fi Tilasto- ja seurantatietoja alueittain ja väestöryhmittäin Menetetyt elinvuodet (PYLL) ikävälillä 0-80 v. (/ asukasta) Lähdeaineisto: Suomen virallinen tilasto (SVT). Kuolleet. Tilastokeskus  Tarjoaa tilasto- ja seurantatietoja väestön terveydestä ja hyvinvoinnista helppokäyttöisinä karttoina, pylväs- kuvina ja taulukkoina  Esittää terveys- ja hyvinvointierot väestöryhmittäin (ikä, sukupuoli, koulutustaso)  Sisältää osoittimien tiiviit taustatiedot ja tulkinnat sekä linkit alkuperäiseen tutkimustietoon  Mahdollistaa luotettavat alue- ja väestöryhmävertailut esittämällä tulosten virhemarginaalit ja tarvittaessa ikävakioidut tulokset

Terveytemme.fi / Timo Koskela4 Terveytemme.fi Verkkopalvelun tietosisällöt Väestötutkimusten tuloksia –Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus (ATH) –Lasten ja nuorten terveysseurantatutkimus (LATE) –Maahanmuuttajien terveys- ja hyvinvointitutkimus (Maamu) THL:n avainindikaattorit väestön terveydestä –Väestön terveydentila, elintavat ja riskitekijät, kuolleisuus –THL:n sairastavuusindeksi Rekisteriaineistojen ja -tutkimusten tuloksia –Hoitoketjujen toimivuus, tuottavuus ja vaikuttavuus (PERFECT) –Terveyden- ja vanhustenhuollon tarvevakioidut menot

Terveytemme.fi / Timo Koskela5 ATH -tutkimuksen tulokset Terveytemme.fi -palvelussa ATH -tutkimuksen tulokset: – – Raportin sisältö aihepiireittäin (osoittimien lukumäärä): –Hyvinvointi (52) –Terveys (38) –Toiminta- ja työkyky (11) –Elintavat ja riskitekijät (25) –Palvelut (14)

Terveytemme.fi / Timo Koskela6

Terveytemme.fi / Timo Koskela7

Terveytemme.fi / Timo Koskela8

Terveytemme.fi / Timo Koskela9 Pylväskuvat terveys- ja hyvinvointierojen esittämiseen Toimeentulo-ongelmat (%), väestöryhmittäin ja aluettain 11/18/2014 THL / Kaikkonen 10/20129

Terveytemme.fi / Timo Koskela10 Profiiliraportit tulosten alue- ja väestöryhmävertailuun Kokee elämänlaatunsa hyväksi (%), väestöryhmittäin ja aluettain

Terveytemme.fi / Timo Koskela11 Tulosten tulkintaa ja käyttöä tukevat tiedot (1/2) Ilmiön merkitys ja tulkinta –Määritelmä –Vaikutus väestön hyvinvointiin –Taloudellinen merkitys –Miten ilmiöön kyetään vaikuttamaan –Mitä kunnassa/alueilla tulisi tehdä –Katso ATH:sta myös seuraavat osoittimet –Asiasanat

Terveytemme.fi / Timo Koskela12 Tulosten tulkintaa ja käyttöä tukevat tiedot (2/2) Tekninen kuvaus ja lisätiedot –Laskeminen –Taustamuuttujat, joiden mukaisissa ryhmissä tulokset esitetään –Päivitystiedot –Lisätiedot ja käytön rajoitukset –Tietoaineisto –Viitteet –Tiedon saatavuus, luotettavuus, ajallinen kattavuus –Yhteystiedot –Tietoaineiston yhteystiedot

Terveytemme.fi / Timo Koskela13 Terveytemme.fi Vuorovaikutteiset karttaraportit alue- ja aikatrendivertailuun THL:n avainindikaattorit väestön terveydestä –Karttaesitykset alueittain –Väestön terveydentila, elintavat ja riskitekijät, kuolleisuus –THL:n sairastavuusindeksi Esimerkit Varsinais-Suomen tuloksista: –Menetetyt elinvuodet (PYLL), kaikki kuolemansyyt –THL:n sairastavuusindeksi, ikävakioitu

Terveytemme.fi / Timo Koskela14 Terveytemme.fi Vuorovaikutteiset karttaraportit alue- ja aikatrendivertailuun Menetetyt elinvuodet (PYLL), kaikki kuolemansyyt (Lähdeaineisto: Tilastokeskus 2012)

Terveytemme.fi / Timo Koskela15 Terveytemme.fi Vuorovaikutteiset karttaraportit alue- ja aikatrendivertailuun THL:n sairastavuusindeksi, ikävakioitu (THL 2012)

Terveytemme.fi / Timo Koskela16 Kiitos! Kysymyksiä? Yhteystiedot: Timo Koskela