Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 11

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 11"— Esityksen transkriptio:

1 POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 11
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 11. Yhteiskunta, arvot ja vaikuttaminen

2 Sisällys Lapset, varhaisnuoret ja lapsiperheet
Nuoret ja nuoret aikuiset Työikäiset Ikäihmiset Yleisiä mittareita

3 Lapset, varhaisnuoret ja lapsiperheet

4 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)
Kokee olevansa tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa, % yläkoulun oppilaista vuonna 2017 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)

5 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen lukuvuoden aikana, % yläkoulun oppilaista vuonna 2017 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)

6 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)
SUKUPUOLTEN VÄLISET HYVINVOINTIEROT: Yhteiskunnallinen osallisuus ja vaikuttaminen, vuosi 2017 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)

7 Nuoret ja nuoret aikuiset

8 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)
Kokee olevansa tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa, % lukiossa ja ammattioppilaitoksessa opiskelevista vuonna 2017 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)

9 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)
Osallistunut nuorisovaltuuston toimintaan lukuvuoden aikana, % lukiossa ja ammattioppilaitoksessa opiskelevista vuonna 2017 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)

10 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)
Osallistunut poliittiseen toimintaan lukuvuoden aikana, % lukiossa ja ammattioppilaitoksessa opiskelevista vuonna 2017 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)

11 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)
SUKUPUOLTEN VÄLISET HYVINVOINTIEROT: Yhteiskunnallinen osallisuus ja vaikuttaminen, vuosi 2017 (THL, Kouluterveyskysely, Tilastokuutio)

12 Työikäiset

13 Luottamus oman kunnan päätöksentekoon vuosina (asteikolla 1-5, jossa 1 = ei luota yhtään ja 5 = luottaa täysin) SS Aikuisten terveys ja hyvinvointi (ATH) -tutkimuksen tulos. Perustuu kysymykseen: "Kuinka paljon luotatte seuraaviin tahoihin tai tahojen toimintaan? Ympyröikää mielipidettänne kuvaava numero yhdestä viiteen (1 = en luota ollenkaan, 5 = luotan täysin)." Kysymyspatterin alakysymyksenä kysyttiin "oman kuntanne päätöksentekoon". vastausvaihtoina oli 5-portainen asteikko, missä 1) en luota ollenkaan ja 5) luotan täysin. Tarkastelussa on kysymykseen vastanneiden keskiarvo. Esitetyt osuudet on laskettu käyttäen katoa korvaavia painokertoimia. Keskiarvolle on laskettu 95 % luottamusvälit huomioiden otanta-asetelma. Tulosten tulkinnassa on huomioitava otos ja sen edustavuus.

14 Ikäihmiset

15 Luottamus oman kunnan päätöksentekoon vuosina (asteikolla 1-5, jossa 1 = ei luota yhtään ja 5 = luottaa täysin) SS Aikuisten terveys ja hyvinvointi (ATH) -tutkimuksen tulos. Perustuu kysymykseen: "Kuinka paljon luotatte seuraaviin tahoihin tai tahojen toimintaan? Ympyröikää mielipidettänne kuvaava numero yhdestä viiteen (1 = en luota ollenkaan, 5 = luotan täysin)." Kysymyspatterin alakysymyksenä kysyttiin "oman kuntanne päätöksentekoon". vastausvaihtoina oli 5-portainen asteikko, missä 1) en luota ollenkaan ja 5) luotan täysin. Tarkastelussa on kysymykseen vastanneiden keskiarvo. Esitetyt osuudet on laskettu käyttäen katoa korvaavia painokertoimia. Keskiarvolle on laskettu 95 % luottamusvälit huomioiden otanta-asetelma. Tulosten tulkinnassa on huomioitava otos ja sen edustavuus.

16 Työikäiset ja ikäihmiset: Sukupuolten väliset hyvinvointierot

17 SUKUPUOLTEN VÄLISET HYVINVOINTIEROT: Yhteiskunta, vuosina 2013-2015
SS Aikuisten terveys ja hyvinvointi (ATH) -tutkimuksen tulos. Lisätietoja tutkimuksesta:

18 Yleiset mittarit

19 Äänestysaktiivisuus kuntavaaleissa, vuosi 2017
(THL, Sotkanet)

20 Tietopakettien laatija: Sanna Salmela, TtT
Hyte-asiantuntija, POPmaakuntavalmistelu Erikoissuunnittelija, perusterveydenhuollon yksikkö, PPSHP


Lataa ppt "POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 11"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google