Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Punaisen Ristin viikko Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Toimeentulotuen menot 2010 Ari Virtanen.
Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
Tule mukaan Nälkäpäivä- keräykseen!
Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Punainen Risti avustaa n. 23O miljoonaa ihmistä vuosittain
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
PUNAISEN RISTIN LUKUKUU-KAMPANJA
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
ISBN USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Suomen Punainen Risti Apua sinun avullasi, kaukana ja lähellä
Puhdas vesi jokaiselle lapselle
UNICEF  Maailman johtava lastenjärjestö  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen  Tärkein tavoite terveyden, koulutuksen,
Suomen Lions-liitto ry
Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
PHACO-laite Ratnapuran sairaalaan PID Erkki Laine Sairaalan hankevastaava.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Globaalia riippuvuutta – Mitä on kehityspolitiikka? Heini Utunen FM, YTK Koli
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Hamina-Vehkalahden Rotaryklubi ry Perustettu Kunniajäsentä + 46 Aktiivijäsentä.
Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten toiminta
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Minne menet kansalaisopisto? Helsinki Jyrki Sipilä Helsingin aikuisopisto.
Pakolaiset tarvitsevat kodin.
Nälkäpäivä 2014.
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Tietoa taloudesta Miten varat kerättiin ja käytettiin vuonna 2009.
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
Toimeentulotuen menot 2011 Hannele Tanhua Toimeentulotuen menot / Hannele Tanhua1.
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Punaisen Ristin kotimaan apu
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Vapepa tutuksi VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
LÄHTÖMAAT KUVAT: IFRC KAUTTAKULKUMAAT KOHDEMAAT 190 KANSALLISTA YHDISTYSTÄ PAIKALLISYHDISTYSTÄ PALKATTUA HENKILÖKUNTAA 16 MILJOONAA VAPAAEHTOISTA.
KUVA: SAKSAN PUNAINEN RISTI. SPR:N YLLÄPITÄMIÄ VASTAANOTTO- YKSIKÖITÄ YKSIKÖITÄ SPR:N YKSIKÖISSÄ KÄYTÖSSÄ OLEVAA KAPASITEETTIA KAPASITEETTIA
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
PUNAINEN RISTI IRIS, JUSTIINA JA EMMA. MIKÄ ON PUNAINEN RISTI? Suomen punainen risti on yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Se on perustettu.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Roosa nauha Syöpäsäätiö on työskennellyt määrätietoisesti syövän nujertamiseksi jo vuodesta 1948 alkaen. Lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö tukee.
Nälkäpäivä 14. – Sinä voit auttaa! Leena Koskela.
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
DG Aarto ja lion Airi Mäkinen
Nälkäpäivä 14. – Sinä voit auttaa! Leena Koskela.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Punaisen Ristin kotimaan apu
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Nälkäpäivä 26.‒28.9. Välitä. Osallistu. Autat. Marjaana Malkamäki.
Esityksen transkriptio:

Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012

Ei hätää, jos sinä autat. Mikä on Operaatio Nälkäpäivä? Operaatio Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Keräykseen osallistuu vuosittain noin vapaaehtoista. Vuonna 2011 keräystulos oli noin 2,3 miljoonaa euroa. Niklas Meltio

Ei hätää, jos sinä autat. Punaisen Ristin apu on nopeaa Nälkäpäivän tuotto menee Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Katastrofirahastoon lahjoitettuja rahoja ei etukäteen sidota tiettyyn kohteeseen. Lahjoitetuilla varoilla voidaan auttaa nopeasti yllättävän katastrofin sattuessa. Ari Räsänen

Ei hätää, jos sinä autat. Apua katastrofien uhreille Lahjoituksilla autetaan katastrofien, kuten maanjäristyksien ja tulvien uhreja. Vuonna 2011 hankittiin muun muassa:  Ruokaa ja tilapäisiä suojia hirmumyrskyjen uhreille Filippiineillä  Puhdasta vettä ja viljelystarvikkeita kuivuudesta kärsiville Somaliassa  Telttoja ja kamiinoita Turkin maanjäristyksessä kotinsa menettäneille Romulo Godinez

Ei hätää, jos sinä autat. Pitkäaikaista apua köyhissä yhteisöissä Varoilla tehdään myös pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä. Kehitysyhteistyötä tehdään köyhissä maissa elinolojen parantamiseksi. ICRC

Ei hätää, jos sinä autat. Kehitysyhteistyötä on esimerkiksi: Parantaa terveyttä opettamalla, miten tartuntatauteja voidaan välttää Taata puhtaan veden saanti kaivoja ja vessoja rakentamalla Tukea erilaisia elinkeinoja jakamalla työkaluja ja opettamalla esimerkiksi maanviljelystaitoja Mari Aftret Mortvedt/Norjan Punainen Risti

Ei hätää, jos sinä autat. Mitä rahalla saa? 25 senttiä: kilo vehnä- tai maissijauhoja 4 euroa: lämmin huopa 10 euroa: kuukauden ruoat nälänhädän uhrille 17 euroa: äitiyspakkaus katastrofialueelle 20 euroa: malarian hoitokuuri 25 lapselle 50 euroa: ensiaputarvikkeet pienen kylän avuksi 100 euroa: antibioottikuuri 500 lapselle tulehdusten hoitamiseksi 165 euroa: sairaalasänky kenttäsairaalaan taisteluissa haavoittuneelle ihmiselle IFRC

Ei hätää, jos sinä autat. Rahoilla autetaan myös Suomessa Katastrofirahastosta autetaan Suomessa äkillisten onnettomuuksien sattuessa. Apua annetaan esimerkiksi tulipalojen uhreille. Apu voi olla esimerkiksi vaatteita ja lääkkeitä tai henkistä tukea. Punainen Risti osallistuu mm. kadonneiden etsintään osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua. Zihuan Zou

Ei hätää, jos sinä autat. Tervetuloa mukaan! Nälkäpäivänä kaikki saavat auttaa. Kuka vain saa tulla mukaan, aiempaa kokemusta ei tarvita. Lue lisää: Aleksi Kinnunen/IS

Ei hätää, jos sinä autat. Tehdään toivosta totta! IFRC