Ministeriön tietotarpeet ja käsitemalli Jukka Haapamäki 4.2.10.2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Advertisements

Ammattikorkeakoulujen haasteet TKI-toiminnalle Erja Heikkinen
Korkeakoulut ja julkisen hallinnon arkkitehtuurin hierarkia Ilmari Hyvönen
Maailma muuttuu - pysyykö kirjastolaitos mukana? Suomen tieteellisen kirjastoseuran Kirjastosihteerien työryhmän Asiakaspalvelupäivä - teemana muutos -
Hallitusohjelmatavoitteiden viestintä Taustatietoa Akavan koulutuspoliittisille tavoitteille Rahaa koulutukseen – Suomi kukoistukseen.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Tutkimuksen tulosalue Olli Poropudas / /1.1. Valtakunnallisen julkaisurekisterin perustamisen.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto JURE RAKETTI-hankkeen.
Strategiakausi käynnistyi. Mitä uutta opintohallintoon? Päivi Pakkanen Rehtorin kanslia/ Tutkimus- ja opintoasiat / Opintoasioiden.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen TKI-käsitemallinnustyöpaja klo Esittäytyminen 5 min Käsitemallin.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Tutkimus ja kehittämistoiminnan tiedonkeruu yliopistoilta ja ammattikorkeakouluilta Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Tilastokeskuksen tiedonkeruut korkeakouluilta Opiskelija- ja tutkintotiedonkeruut Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruu 2012 Kaisu Piiroinen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö/Ari Saarinen/pmm/ /1. YLIOPISTOKESKUSPÄIVÄT KAJAANI Yliopistokeskukset.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Sanastotyön.
Korkeakoulujen tietomalli: Tutkimus
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Insinööri Tradenomi Filosofian.
KOULUTUSALAUUDISTUS Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Tietomallityöryhmän loppuraportti RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
VIRTA osana korkeakoulujen tietohallinnon kehittämistä Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Tietohallinnon vastuualue.
Tutkimuksen osuuden mittaaminen yliopistojen ajankäytöstä Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä 2015/1 Ari.
Uudet tiedonkeruut VIRTA-opintotietopalvelusta. Uudet tiedonkeruut [tietovarannosta] Arkkitehtuuriperiaatteista VIRTA-opintotietopalvelu Nykyisellä mallilla:
Viranomaistietovirtojen tavoitearkkitehtuuri: nykytilan kuvaus Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmän kokoukselle.
Korkeakoulujen tuottamat opettajatiedot ja VIRTA-opintotietopalvelu.
Tiedonkeruitten tiekartta. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
J ULKAISUTIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUKSET OKM: N NÄKÖKULMASTA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
K ORKEAKOULUJEN TIEDOLLA JOHTAMISEN TARPEET - BUSINESS INTELLIGENCE Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Koodistojen ylläpidon ja uusien koodien hankkimisprosessi Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä, ,
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
ATT-vaikuttavuusryhmä –alustavia suosituksia Avoin tiede ja tutkimus -hankeen työryhmäseminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Pirjo Virtanen Etelä-Suomen läänin ennakointikatsaus  Ennakointikatsauksen tavoitteet  Ennakointikatsauksen sisältö  Käytetyt ennakointiaineistot.
OKM:N REKRYTOINTITIEDONKERUU ( MUOKATTU 28.1.) Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Tietojen kerääminen korkeakouluilta Tietovarastointi korkeakouluissa-seminaari Vesa Hämäläinen
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
AMMATTIKORKEAKOULUJEN OHJAUS JA RAHOITUS TULEVAISUUDESSA Johtaja Hannu Sirén
OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
JHS KUNTIEN TEHTÄVÄ- JA PALVELULUOKITUS Työryhmän 3. kokous Tommi Oikarinen.
Suorat tiedonkeruut Yleisesitys. OKM:n suorat tiedonkeruut Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) kerää tietoja korkeakouluista o Mm. opintopistetiedot,
tiedon laadun tukeminen ja
Semanttinen yhteentoimivuus tietoarkkitehtuurikuvauksissa
Hilkka Kousa Tilastopäällikkö
OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Julkaisutiedonkeruun 2015 ohjeistus
Koodistojen ylläpidon ja uusien koodien hankkimisprosessi Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä, ,
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
OKM TIEDONKERUUT, TILANNEKATSAUS
OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Julkaisutiedonkeruun 2016 ohjeistus
Opiskelijoiden yhteystiedot ja VIRTA-opintotietopalvelu
Kuntatalouden ohjaus Jarmo Nieminen
Ammattikorkeakoulun kehittämispäivä
Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi
Suorien tiedonkeruiden tilannekatsaus
OKM T&K TIETOJEN TIETOPOHJA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
OKM raportointitarpeet Jukka Haapamäki 25. 9
OKM AJANKOHTAISTA
Ajankohtaista VIRTA-opintotietopalvelussa ja oppijan tietovirroissa
Esityksen transkriptio:

Ministeriön tietotarpeet ja käsitemalli Jukka Haapamäki

Indikaattorit ja muut tietotarpeet tietotarpeet  Nykyiset KOTA ja AMKOTA: Opiskelijamäärät, tutkintomäärät, talousluvut, jne. Indikaattorit; käyttökohteita  Korkeakoulujen sopimuksissa käytettävät sopimusindikaattorit  Yliopistojen rahoituskriteerit opetusministeriön asetuksessa yliopistojen perusrahoituksen laskentakriteereistä  Ammattikorkeakoulun tuloksellisuusrahoituksen kriteeri  Opetusministeriön suunnittelu- ja seuranta-asiakirjoissa käytettävä indikaattori  Muu korkeakoululaitoksen tilaa kuvaava indikaattori

Käsitemalli, tietovarasto, ja ministeriön tietotarpeet Nykyisellään indikaattorit ja muut tietotarpeet määritelty suhteessa lähtöaineistoon  Esim. tilastokeskuksen korkeakouluilta keräämät aineistot  KOTA/AMKOTA tiedonkeruut, määritelmät käsikirjoissa Jatkossa käsitemallin avulla: tapahtuma ja kirjaustaso kuvataan käsitemallissa. Käsitteistä johdetaan määritellyt käsitteet ja edelleen indikaattorien laskentakaavat  Avoin ja läpinäkyvä määritelmäpino  Tilastojen käsitemalli, käsikirjat, tiedonkeruiden ohjeet. Tulee aina otettua kantaa kaikkeen "mahdolliseen"; kaikki erottelut mitä ministeriö haluaa tehdä, pitäisi löytyä käsitemallista. Käsitteiden omistajuus  TK  Ministeriö (ohjaukseen tarvittava tieto, asetukset, laki)  Korkeakoulut

"KOTA/AMKOTA" seminaari