8.4.2009Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elinkeinoelämän rooli seudullisessa suunnittelussa
Advertisements

Sosiaalialan asiantuntijapäivät Helsinki
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
PETE Päijät-Hämeen ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö Seutukoordinaattorikokeilu Heinola Susanna Leimio-Reijonen Sosiaalialan.
Katariina Haapasaari Hanna Lahti
P-K:n Järjestöpäivät Riitta Katajamäki Hanna Pieviläinen
LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN LAADUNVARMISTUS
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Riitta Harmanen Työhönkuntoutuksen vaiheistus Välityömarkkinoiden vaikuttavuuden parantamiseksi Riitta Harmanen
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
INSSI-hanke = Tekniikan alan ammattikorkeakoulutuksen kehittämishanke INSSI Arenen tekniikan ja liikenteen alan kehittämisryhmän yhteishanke. Rahoittajina.
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
TURVALLISUUSSUUNNITTELU POHJOIS-SAVOSSA Turvallisuusseminaari
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
Pirkko Rimpilä-Vanninen
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Projektipäällikkö Teija Suoknuuti ELLO – Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kilpailukyvyn vahvistaminen.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Seurantaa kehittämässä Ammattistartti-seminaari Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
KSAON ORGANISAATIOUUDISTUS 2010
Puurikastamo  Kesto: –  Projektikoodi: A32028  Budjetti: euroa  Päärahoittaja: Etelä-Suomen EAKR-ohjelma  Toimialarajat.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
Elämänhallintatyöryhmän kokous
”Nuoruus on rajojen löytämistä”
NOPS – hanke LbD –arjen onnistumisia Leppävaara Projektipäällikkö, lehtori Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS Projektipäällikkö.
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Päijät-Hämeen Paras-hankkeen ulkoinen arviointi tuloksia ja toimenpide-ehdotuksia
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
Österbottens förbund  Pohjanmaan liitto  Regional Council of Ostrobothnia ALUEET JA HYVINVOINTI Hyvinvointialan kehittäminen strategisena.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
Innova Länsi-Suomen akk
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
Työsuojelulautakuntien valtakunnallinen seminaari , Säätytalo.
Verkostoseminaari 13. – Helsinki
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Kehittämissuunnitelma ja ennakointi Päijät-Hämeen ennakointiverkosto
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Polut hoitoon ja kuntoutukseen –koordinaatiohanke vt
Mikä on koordinaatiohanke ja miten se tukee alueellisia kokeiluja
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Kestävän yrittäjyyden innovaatiot KESY –
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Ehkäisevän päihde työn KOORDINAATIO Evijärvi – Kauhava – Lappajärvi
Esityksen transkriptio:

Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien kehittämisprojekti v – 2011

Lahden ensi- ja turvakoti ry ”Piirun verran turvallisempi Päijät-Häme” Tavoitteena saada ihmiset laajasti mukaan yhteiseen työhön. Turvallisuus on yhteistyötä, mikä on sinun roolisi?

Lahden ensi- ja turvakoti ry Projektin kohderyhmä

Lahden ensi- ja turvakoti ry Paikallisen turvallisuuskumppanuuden luominen Turvallisuustyön näkökulma auttamistyössä Arvioinnin ja seurannan välineiden kehittäminen ja kokeilu Projektin kolme toimintalinjaa

Lahden ensi- ja turvakoti ry Projektin toimijat Projektipäällikkö Jukka Ihalainen Osa-aikainen projektityö: perheterapeutti Timo Rytkönen Osa-aikainen projektityö ja kehittävä arviointi: erikoissuunnittelija Kirsi Kuusinen-James ja kehittämispäällikkö Marjaana Seppänen koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian Lahden alueyksiköstä

Lahden ensi- ja turvakoti ry Sidosryhmät Päijät-Hämeen kunnat Alueen seurakunnat Sosiaalialan osaamiskeskus Verso Päijät-Hämeen poliisilaitos MLL:n Lahden osasto Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ja P-H:n sosiaaliturvayhdistys Ensi- ja turvakotien liitto Paikalliset yritykset

Lahden ensi- ja turvakoti ry Turvallisuuskumppanuus Turvallisen elämän edellytysten nostaminen tavoitteellisesti osaksi kanssakäymistä lähimmäisyyteen perustuvan huolenpidon ja välittämisen näkökulmasta Alueen asukkaiden tavoittaminen Turvallisuustyön seudullinen kartoittaminen Tiedotus- ja vaikutustoiminta, koulutus ja tapahtumatoiminta Työn linkittäminen Turvallisuussuunnitteluprosessi Tunnista, turvaa ja toimi suositukset Päijät-Hämeen perheväkivaltatyön verkoston toiminta

Lahden ensi- ja turvakoti ry Turvallisuustyön näkökulma auttamistyössä Perheväkivaltatyössä turvallisen elämän näkökulman vahvistaminen Lähipiirin huomioivan turvallisuustyön kehittäminen Lähiaputoiminta Verkostotyö Paikallinen yhteistoiminta Puheeksi ottamisen- työvälineen (mini-interventio) kehittäminen ja kokeilu

Lahden ensi- ja turvakoti ry Arvioinnin ja seurannan välineiden kehittäminen ja kokeilu Turvallisuuden lisäämiseksi tehtävän työn vaikuttavuuden arviointi ja kehittäminen Turvallisuuskäsitteen määrittely Arviointimenetelmiä, joilla voidaan arvioida turvallisuuden ja turvattomuuden ilmenemistä väestö- ja yhteisötasolla sekä perhe- ja yksilötasolla Projektin toteuttamiseen liittyvä arviointi, joka integroituu toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämiseen

Lahden ensi- ja turvakoti ry ”Miten sinä pidät huolta läheistesi turvallisuudesta?” Turvallisten perheiden Päijät-Häme – projekti kiittää!