Ohjelma on kokoelma toimintaohjeita annetun tehtävän ______________________. Ohjelmassa on peräkkäisten toimintojen lisäksi yleensä valintaa ja _____________.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tuloksellinen Java-ohjelmointi Luku 3 Luokkien käyttäminen
Advertisements

 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
Moodlen ohje opiskelijoille
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Rakenteinen ohjelmointi
Käännösaikaiset virheilmoitukset • Tulee silloin, kun koodissa on jotain sellaista, joka ei ole Javan syntaksin mukaista • Esim. – Syntax error, insert.
1. Olio-ohjelmointi.
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Syksy 2008
13. Pakkaukset.
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
Näytölle tulostaminen. 7.2 Sisällys System.out.println - ja System.out.print -operaatiot. Tulostus erikoismerkeillä. Edistyneempää tulosteiden.
Auli Jaakkola 1 Palkkatiedustelun tietomallin mukaisen tilastovastauksen luonti Tässä esimerkissä tiedosto tuotetaan excelistä csv-muotoon. 1.Oletetaan,
Sovellusohjelman suunnittelu & toteutus
Lukemaan oppii vain lukemalla
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
5.3.3 Koodin generointi Koodin generointi tarkoittaa objektikoodin eli konekielisen ohjelman tuottamista. Generointi jakautuu kolmeen osatehtävään: 1.Muistin.
Kirjoitettua ja puhuttua kieltä. Lue oppikirjasta s  Tee Särmä-tehtävät tehtävävihkon sivulta 49.
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
Pseudokoodi Tietokoneohjelmien perusidea:
13. Hyvä ohjelmointitapa (osa 1)
© Jukka Harju, Jukka Juslin
Ohjelmointi.
Java Java on Sun Microsystems yhtiön kehittämä laaja olio-pohjainen ohjelmointikieli, joka on laitteistoriippumaton. Laitteistoriippumattomuudessa on.
Visual Basic -ohjelmointi
Tietokoneohjelman suoritus opintojakso Olioajattelu ja –ohjelmointi, osa I Hans Nieminen Syksy 2013.
HelloWorld-ohjelma. 5.2 Sisällys Lähdekoodi. Lähdekoodin (osittainen) analyysi. Lähdekoodi tekstitiedostoon. Lähdekoodin kääntäminen tavukoodiksi.
Hyvä ohjelmointitapa (osa 2) Yleistä Lisää hyviä ohjelmointikäytäntöjä: − Jaa pitkä koodi osiin. − Käytä attribuutteja säästeliäästi.
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Kevät 2008 Raine Kauppinen
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Miksi tietokannattMyn1 Miksi tietokannat Esim. kirjastossa oli kortisto, joka koostui käsin täytettävistä arkistokorteista. Kortit oli järjestetty tekijän.
Visual Basic -ohjelmointi
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Käyttöönottokaavio– Deployment diagram Vesa Jokikokko Tarmo Kemi TIK9SNA.
Visual Basic -ohjelmointi
XSL Teppo Räisänen
XSL Teppo Räisänen
KIRJOITETTUA JA PUHUTTUA KIELTÄ. Lue oppikirjasta s Tee Särmä-tehtävät tehtävävihkon sivulta 49.
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
Opetussuunnitelma/OPS
Ohjausrakenteet Määräävät ohjelmakoodin suoritusjärjestyksen Ehtolause if – else on muotoa if (lauseke) lause1 else lause2 Jos lauseke on tosi, niin suoritetaan.
Johdatus ohjelmointiin – if -lause Tutkijayliopettaja Manne Hannula Opetusharjoittelu (ohjaava opettaja Jukka Jauhiainen)
Ohjelmassa tänään Ohjelmointimallit Pseudokieli Modulaarisuus.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Lausekielinen ohjelmointi II Ensimmäinen harjoitustyö.
TIEP114 Tietokoneen rakenne ja arkkitehtuuri, 3 op Assembly ja konekieli.
TIEP114 Tietokoneen rakenne ja arkkitehtuuri, 3 op
1. Monimuotoinen terveys
1. Omat operaatiot.
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Työelämän tekstejä sähköposti.
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
3. Luokat, oliot ja metodit Java-kielessä (Lausekielinen ohjelmointi I ja II –kursseilla opitun kertausta.)
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
5. HelloWorld-ohjelma.
if-else -vertailulause
14. Hyvä ohjelmointitapa.
(ja sen kaverit) Särmä s. 313
11. Javan valintarakenteet
Kielitietoisuus.
13. Pakkaukset.
7. Näytölle tulostaminen
5. HelloWorld-ohjelma.
13. Pakkaukset.
HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ
Esityksen transkriptio:

Ohjelma on kokoelma toimintaohjeita annetun tehtävän ______________________. Ohjelmassa on peräkkäisten toimintojen lisäksi yleensä valintaa ja _____________.

Tietokoneelle tarkat ohjeet Niiden on oltava oikeita ja kyllin yksinkertaisia Ne on annettava kielellä, jonka vastaanottaja tuntee  Ohjelmointi alkaa suunnittelusta  Ohjelmointi on _________ja työlästä  Tehokkuutta elementeillä  Ohjelma kootaan ______________

Ajatuksesta ohjelmaksi Niiden on oltava oikeita ja kyllin yksinkertaisia Ne on annettava kielellä, jonka vastaanottaja tuntee  Ohjelmointi alkaa _____________  Ohjelmointi on hidasta ja työlästä  Tehokkuutta elementeillä  Ohjelma kootaan ______________ Suunnittelun edettyä riittävän pitkälle ryhdytään ohjelmaa kirjoittamaan tietokoneen muistiin. Kirjoittamiseen käytetään toimitinta tai tekstinkäsittelyohjelmaa. Tuloksena on alkukielinen ___________.

begin {tervehdys} puhdista; kysy tiedot; if (kieli = ’s’ ) or ( kieli = ’S’ ) then svenska else English stop end. {tervehdys}

Alkukielinen ohjelma ei sellaisenaan pysty ohjaamaan tietokonetta. Ohjelma on ___________ ainoaan tietokoneen ymmärtämään muotoon, _____kielelle. Se tehdään ohjelmalla, jota sanotaan kääntäjäksi.

alkukielinen ohjelma kääntäjäkonekielinen ohjelma

Program Kehys; uses YTI; begin suoritettavat lauseet puolipisteellä toisistaan erotettuna end.

Program Eka; {ensimmäinen ohjelmani} begin writeln (’ Hello world!!! ’); end. lauseosa kommentti ohjelman nimi

Kirjoita ohjelma, joka tulostaa oman nimesi ja osoitetiedot Program Henkilo; {tulostaa henkilön nimen ja osoitteen eri riveille alekkain}lauseosa begin writeln( ‘ ‘ ); ( ‘ ‘ ); end.