Toimisto-ohjelmat Linuxissa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KDE ja GNOME Linux–kurssin seminaarityö Tuomo Korja
Advertisements

Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Toimisto-ohjelmien käyttö tutkimuksen apuvälineenä
Internetin ilmaisohjelmat
Posterin teko PowerPoint-ohjelmalla
Luokkakaaviot Luokkakaaviot Tekninen suunnittelu.
Novell-kuulumiset Pekka Lindqvist
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Atte Lukkari /OH4 Syksy 2006.
Mika Koskinen TI07.  Tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa yms.  Yleensä kokoelmia, myös yksittäisiä ohjelmia  Kokoelmien etuna käyttöliittymien yhteneväisyys.
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
UBUNTU Seminaarityö Mohammad Salar KYAMK.
APACHE http-serveriohjelma
OpenLab yhteistyö paikallisten yritysten kanssa - OpenLabin perustaminen - Open Source –seminaari - yhteistyömahdollisuudet muiden projektien.
A Linux -järjestelmät WINE-API SEKÄ VIRTUALISOINTIOHJELMISTOT
 Eristävä moniosainen järjestelmä  Suodattaa suojattavan verkon ja vaarallisemman verkon välisiä yhteyksiä  Voidaan toteuttaa joko ohjelmistolla tai.
Työpöytäympäristö Desktop Environment eli DE Näkyvä osa käyttöjärjestelmää – Toimii distribuutioiden päällä Sisällyttää mm. ikkunoiden, tiedostojen hallintaa,
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Taulukkolaskennan perusteet
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
Tehnyt: Jaska Kauppila Ti10 TIVE.  GIMP (GNU Image Manipulation Program) on yksi suosituimpia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia  Sitä on käännetty usealle.
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Esitysgrafiikasta.
KDE ja GNOME Jussi Snell EL Yleistä KDE (K Desktop Environment) (GNU Network Object Model Environment) Graafisia työpöytäympäristöjä Unix-pohjaisiin.
Hankintasuunnitelma.
Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN. Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
ITIL Information Technology Infrastructure Library
Toimisto-ohjelmat Linuxissa. KOffice-Integrated office suite Ydinohjelmat Kword KSprad Kpresenter Kexi.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2.
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Officen hyötykäyttö yrittäjän näkökulmasta, Vapaan lähdekoodin ohjelmat / niiden tarjoamat mahdollisuudet yrittäjälle Kouluttaja: Timo Laapotti / F4U –
VOIP &LINUX & SKYPE. VoIP Voice over Internet Protocol tekniikka jolla siirretään verkon yli reaaliaikaista ääntä ja kuvaa –internet tai lähiverkko.
Suse Linux Klaus Ovaskainen, TI12. Historia  S.u.S.E --> Software- und System-Entwicklung  Saksalainen lokalisointi Slackwaresta  > S.u.S.E Linux.
Tietotekniikka. Tietotekniikka yläkoulussa voidaan suorittaa 1-6 kurssia Kurssit 1 ja 2 suoritetaan 7. luokalla Kurssit 3 ja 4 suoritetaan 8. luokalla.
GNOME ja KDE Jani Pesu GNOME GNOME (GNU Network Object Model Environment) on graafinen työpöytäympäristö. Käytetään Unixin kaltaisissa käyttöjärjestelmissä.
Ja muut kuvankäsittelyohjelmat
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat A Linux -järjestelmät TI07TIVE Janne Räsänen.
SUSE Jyrki Heinonen OH4 Linux A Historiaa ja nykypäivää – S.u.S.E – Software- und System-Enwicklung Unix-konsultointi, SLS + Slackware saksaksi.
Silverlight Expression Blend 3 työkaluna. Mikäs on Silverlight? (1/2) Pääasiassa teknologia webbiin –Internet Explorer –Mozilla –Opera –Safari.
Tietokantapalvelimet Ville Parviainen. Sisältö Yleistä tietokannoista SQL PostgreSQL MySQL MySQL vs. PostgreSQL Linux -työ.
CT30A LÄHIVERKOT - ERIKOISTYÖKURSSI Samba Linux-työ Ville Mälkiä
TVT101 - Johdatus tieto- ja viestintäteknologiaan
SUSE Linux. Alunperin saksalainen lokalisointi Slackwaresta Julkaistiin vuonna 1994 S.u.S.E Linux 1.0:na Myöhemmin sisällytettiin Jurix- käyttöjärjestelmä.
Patrik Stengård Ti10 tive. Johdanto Suse Linux on tietokoneen käyttöjärjestelmä Ytimen tyyppi on monoliittinen Kernel Avoin lähdekoodi Alkuperältään saksalainen.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
TIETOKANNAT MySQL ja PostGRE Jussi Toivakka ja Juha Törö.
Ville Liljeqvist oh Linuxin toimisto-ohjelmat.
LibreOffice OSUVAMPI-hankkeen VESO
Matemaattisen tekstin tuottaminen
EV3-ohjelmointi Lumapäivät Lahti.
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Oma avoin pilvi Antti Alainen, Anton Rautanen
Gnome - käyttöliittymä
Maantieteen preppaus.
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Jari Porrasmaa (STM) Konstantin Hyppönen (KELA)
Esityksen transkriptio:

Toimisto-ohjelmat Linuxissa Matti Riihijärvi TI09

Yleistä Toimisto-ohjelmia ovat mm.tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta, esitysgrafiikka- ja ajanhallintaohjelmat sekä monet yritysten talous- ja projektinhallintaan liittyvät ohjelmat.

Erilaisia toimisto-ohjelmia OpenOffice.org Koffice IBM Lotus Symphony LibreOffice

OpenOffice.org OpenOffice.org on tunnetuin avoimen lähdekoodin toimisto-ohjelmisto. OpenOffice.org -projekti aloitettiin vuonna 2000 avaamalla Sun Microsystemsin ostaman StarDivisionin StarOfficen lähdekoodi. Saatavilla myös erilaisiin käyttöjärjestelmiin Sisältää paketit: OpenOffice.org Base(tietokannat) OpenOffice.org Calc(taulukkolaskenta) OpenOffice.org Draw(vektorigrafiikka), OpenOffice.org Impress(esitysgrafiikka), OpenOffice.org Math(matemaattiset kaaviot) OpenOffice.org Writer (tekstinkäsittely).

KOffice Koffice on avoimeen lähdekoodiin perustuva toimisto-ohjelmisto joka on saatavilla moneen käyttöjärjestelmään. Näitä käyttöjärjestelmiä ovat mm: Windows Linux FreeBSD Mac OS X Päätyökaluja ovat KWord, KSpread ja KPresenter. Näiden ominaisuuksina ovat tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja esitysgrafiikka.

KOffice KOfficeen kuuluu monta erilaista työkalua kuten: KWord - Tekstinkäsittelyohjelma KSpread - Taulukkolaskentasovellus KPresenter - Esitysgrafiikkaohjelma Kexi – Tiedonhallintasovellus Kivio - Vuokaaviopiirustusohjelma Karbon14 - Vektorityökalu Krita - Bittikarttaeditori Kugar ja KChart – Raportti- ja kaaviotyökalu KFormula – Kaavaeditori matemaattisiin kaavoihin KPlato – Projektinhallintaohjelma

IBM Lotus Symphony Lotus Symphony on helppokäyttöinen office- työkaluohjelmisto, joka sisältää ilmaiset tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta- ja esitysgrafiikkasovellukset Perustuu Open Office -teknologiaan ja se käyttää standardiaOpenDocument-tallennusformaattia (ODF) kaikkien tietojen tallentamiseen. Tukee Microsoft Windows ja Microsoft Office - tiedostoformaatteja, jolloin voi lukea ja kirjoittaa myös näiden käyttämiä tiedostoformaatteja ja toimia yhteensopivasti kaikkiin suuntiin. Saatavilla 24 eri kielellä

LibreOffice LibreOffice on toimisto-ohjelmisto, joka on haarauma OpenOfficesta LibreOffice paketti sisältää paketit: LibreOffice Base (tietokannat) LibreOffice Calc (taulukkolaskenta) LibreOffice Draw (vektorigrafiikka) LibreOffice Impress (esitysgrafiikka) LibreOffice Math (matemaattiset kaaviot) LibreOffice Writer (tekstinkäsittely). Saatavilla myös Windowsille ja Max OS X:ään Asennettaessa huomioitava ettei järjestelmältä löydy OpenOfficea, koska sitä ei voi asentaa muuten

Lähteet http://linux.fi/wiki/KOffice http://www.netwell.fi/www/index.nsf/pages/ fi_symphony http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_Lotus_Symp hony http://linux.fi/wiki/LibreOffice http://linux.fi/wiki/OpenOffice.org