Kerro parille, mitä sinä ET tehnyt eilen!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Advertisements

LUJAA LAATUA??.
Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
JOKA, JONKA, JOLTA, JOSSA, JONNE, JOSTA, JOLLE… MALLI: Tuolla on autolautta (færge). Se menee Ruotsiin. -> Tuolla on autolautta, joka menee Ruotsiin.
Urheilutoimitus ja -seurat
Objekti Totaaliobjekti = normaaliobjekti yksikkö genetiivi monikko -t-monikko yksikkö monikko auton autot -> Ostin auton. -> Ostin autot. opettajan opettajat.
Jussi (1) _______________ paljon urheilua.
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Millainen sää Espoossa on nyt. Mikä on sinun kotikaupunki
El despertador despierta a Carmen y Arto.  Herätyskello herättää Carmenin ja Arton. Carmen y Arto se despiertan.  Carmen ja Arto heräävät.
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Harjoitus 4, s. 62 MALLI: Kello Tiina nukkuu ja minä nukun myös.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Tee lause! me - alkaa - opiskella - suomi - syksy Me alamme opiskella/opiskelemaan suomea syksyllä. opettaja - opettaa - opiskelijat - puhua - suomi opiskelijat.
Puhutaan Suomea! IML FINNISH LEVEL 1.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Verbityyppi 1 katsoa nukkua verbityyppi 2 syödä juoda verbityyppi 3 mennä opiskella verbityyppi 4 haluta pelata verbityyppi 5 tarvita.
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Grammary What’s On 5 Unit 3.
Verbi + Verbi.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Englanti: aikamuodot.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Vapaa-aika ja harrastukset lukea lukeminen Minä luen
Harrastukset 6. l..
omena banaani appelsiini tomaatti kurkku paprika
minä en puhu me emme puhu sinä et puhu te ette puhu hän ei puhu he eivät puhu
Matkailu lentoasema lentolippu käsimatkatavara
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Слова (10) Перевод (20) Предложени я (30) Грамматика (40)
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Sano suomeksi. She teaches me to play the piano
Kappale 5: Varkaus Puistotiellä
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit eilen? Mitä hän teki eilen?
Sano verbit minä-muodossa
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Minä luen kirjan. Minä luen kirjaa. Minä luin kirjan
Kappale 4 Kysy kysymys parilta, vastaus on tekstissä! s. 121 – 122 Mitä Alex teki viikonloppuna? Mitä Olga teki lauantaina? Mitä Olga teki sunnuntaina?
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
In the morning I write in the office. Aamulla minä kirjoitan toimistossa. We don’t have a lunch break today. My boss’ salary is good. Our team is in a.
Kappale 2: Minkämaalainen sinä olet?
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
VERBITYYPPI 6 Day Dreaming -videomalli (Keskitaso)
Etsi sanakirjasta! (perusmuoto)
Kappale 7 Mikä sana? 1.Kun Hanna ei ole kesällä työssä, hänellä on _____________. 2.Suomalaiset syövät tätä yleensä kello Sana on _________. 3.Jos.
Suomi 2B Keskiviikko 20. huhtikuuta Etsi pari Etsi uusi pari. => Kenen kanssa et ole jutellut tällä kurssilla?
Suomi 2B Keskiviikko Iskelmämusiikki Iskeä: to hit KULKURIN ILTATÄHTI lavatanssit kulkuri: a vagabond Tapio Rautavaara (1915–1979)Juha Tapio.
Suomi 2B Keskiviikko 23. maaliskuuta Pääsiäinen Kristillinen juhla Päästä (3): to get (out of) PÄIVÄT (pyhä): Kiirastorstai Pitkäperjantai Pääsiäissunnuntai.
Suomi 2A Mitä sinä teit viime viikonloppuna? Mitä sinä teit perjantaina, lauantaina entä sunnuntaina? Missä? Kenen kanssa? Ensin – Sitten (Harjoitus.
Suomi 2B Maanantai Mitä sinä teit ja et tehnyt viikonloppuna? Mitä sinä teit viime viikonloppuna: kerro parille 1 asia. Mitä sinä et tehnyt.
Suomi 2A Maanantai Kirsti Forssen. Siskonpeti Suomalainen komediasarja
Olet kaupassa äitisi tulee sinua vastaan.
Maanantai 21. maaliskuuta 2016
Suomi 2A
Keskiviikko 30. maaliskuuta 2016
Mikä ihmeen objekti?.
Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann
FIBS
MUSIIKKI VALINNAISAINEENA
Suomi 2A
Verbien persoonamuodot
Suomi 2B Maanantai
KUINKA VALITSEN OBJEKTIN MUODON ?
Mitä sinä harrastat?.
Opetus-ja kulttuuriministeriön Koululaiskyselyn 2019 tulokset neuvotteleva virkamies Iina Berden, opetus- ja kulttuuriministeriö varatoimitusjohtaja.
Esityksen transkriptio:

Kerro parille, mitä sinä ET tehnyt eilen!

Puhukaa ryhmässä, mitä te ETTE tehneet eilen (ainakin 5 asiaa)!

Mitä he tekevät vapaa-aikana? Mitä he harrastavat?

Mitä sinä teet vapaa-aikana. Mitä sinä harrastat Mitä sinä teet vapaa-aikana? Mitä sinä harrastat? - Minä käyn jumpassa ja uimassa. Lauantaina käyn kahvilla ja joskus baarissa. Sunnuntaina luen lehteä ja käyn joskus elokuvissa.

Hän… + verbi Hänen harrastus on… + N -minen Hän harrastaa… + P -minen Hän pitää… + STA -minen Hän ui. Hänen harrastus on uiminen. Hän harrastaa uimista. Hän pitää uimisesta. Hän tanssii. Hän pyöräilee. Hän laulaa kuorossa. Hän pelaa jalkapalloa.

Vapaa-aika ja harrastukset lukea lukeminen Minä luen Vapaa-aika ja harrastukset lukea lukeminen Minä luen. Minä harrastan lukemista. juosta juokseminen juoksu Minä juoksen. Minä harrastan juoksemista. Minä harrastan juoksua. uida uiminen uinti Minä uin. Minä harrastan uimista. Minä harrastan uintia. soittaa pianoa pianon soittaminen Minä soitan pianoa. Minä harrastan pianon soittamista. pelata tennistä tenniksen pelaaminen Minä pelaan tennistä. Minä harrastan tenniksen pelaamista. laulaa kuorossa kuorossa laulaminen Minä laulan kuorossa. Minä harrastan kuorossa laulamista.