Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

El despertador despierta a Carmen y Arto.  Herätyskello herättää Carmenin ja Arton. Carmen y Arto se despiertan.  Carmen ja Arto heräävät.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "El despertador despierta a Carmen y Arto.  Herätyskello herättää Carmenin ja Arton. Carmen y Arto se despiertan.  Carmen ja Arto heräävät."— Esityksen transkriptio:

1

2 El despertador despierta a Carmen y Arto.  Herätyskello herättää Carmenin ja Arton. Carmen y Arto se despiertan.  Carmen ja Arto heräävät.

3 Yo lavo el coche. - Minä pesen auton. Yo me lavo los dientes. - Pesen itseltäni hampaat.

4 ¿A dónde pones el libro? - Mihin laitat kirjan? ¿ Te pones esta chaqueta? - Laitatko päällesi tämän takin?

5  Koostuu kahdesta sanasta, refleksiivipronominista ja pääverbistä, joita molempia pitää taivuttaa persoonan mukaan  Viittaa yleensä tekemiseen ja toimintaan, joka kohdistuu henkilöön/henkilöihin itseensä.

6  Me despierto a las siete. Minä herään kello 7.  Te duchas por la mañana. Sinä käyt suihkussa aamulla.  Se peina el pelo. Hän harjaa hiuksensa.  Nos levantamos tarde. Me nousemme sängystä myöhään.  Os acostáis temprano. Te menette nukkumaan aikaisin.  Se ponen la ropa. He pukevat vaatteet päälleen.

7  Etsi kappaleen 7 sanastosta kaikki refleksiiviverbit ja kirjoita ne vihkoosi  Valitkaa parisi kanssa sanoista 5, joista teette ”visuaalisen tuotoksen” sarjakuvamaiseen tyyliin


Lataa ppt "El despertador despierta a Carmen y Arto.  Herätyskello herättää Carmenin ja Arton. Carmen y Arto se despiertan.  Carmen ja Arto heräävät."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google