Eläinten oikeudet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pluto.
Advertisements

Kirkkoarkkitehtuuri: 2000 vuotta Jumalan kunniaksi 2. Varhaiskeskiaika
Helluntailaisuus.
Testaus ja testausympäristöt
Kasvaako pääni, kun opin?
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Ainejärjestöjen saatossa Neekereistä Vostokiin Emeritusprofessori Kaarle Nordenstrengin puhe Vostokin 20. vuosijuhlassa Tampereella Ravintola.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
CHEERLEADING Tiina Määttä.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely •Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Keuhkot ja hengitys Mankkaan koulu Helena Rimali -
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
LIETTUA LIETUVA.
Tiedonhaku Internetistä
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
Titta Kostjukova PRO GRADU-TUTKIELMA Marraskuu 2006
NAISEN ITSETUNTO.
JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
”Mihin kekoon sinä kannat kortesi?”. Mitä on vapaaehtoistyö? Vapaaehtoista Vapaa-aikana Ei palkkaa Kuka tahansa voi osallistua.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
ISLANTI Islannissa on paljon kuumia lähteitä ja tulivuoria
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
PILKKU.
Murtoluvun supistaminen
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Saharan eteläpuolinen Afrikka
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Muovien kierrätys.
Ihmisoikeudet Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
KIVIHIILEN KORVAAMINEN ENERGIAN TUOTANNOSSA
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Ilmastonmuutos Ilmasto on meidän onneksemme pysynyt viime aikoina samana. Lisääntyvien kasvihuonekaasujen myötä ilmasto kuitenkin uhkaa muuttua ja näin.
Koska toispuoliset raja-arvot yhtä suuria, niin lim f(x) = 1
Etsi ensin predikaatti.
ISOPANDA.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Niko Saarinen.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
KONSTANTINOLAINEN KÄÄNNE
On vaikutusvaltaisin suomalainen eläinoikeusjärjestö.
on vaikutusvaltaisin suomalainen eläinoikeusjärjestö
2 Perheitä on joka lähtöön s
II Luonnonuskonnot Pyhä, mana ja tabu
1 JUMALA Luku 1 – Opetusvinkki 1.
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Esityksen transkriptio:

Eläinten oikeudet

Eläinten oikeudet Eläinten oikeudet tarkoittaa sitä, että niitä tulisi kohdella samojen intressien mukaan kuin mitä ihmiset kohtelevat toisiaan ja välttää eläinten kärsimystä. Eläinten oikeuksia kannattavien mielipiteet eroavat, mutta pääasiassa heidän mielestään eläimiä ei tulisi kohdella enää omaisuutena, käyttää ruokana, tutkimuskohteina tai viihteenä.

ELÄINTEN HYVÄKSIKÄYTTÖÄ

Tehomaatalous: Tilojen koot ovat kasvaneet, mutta liikkumatilaa ei eläimillä siltikään ole, jotta eläimet eivät näin käyttäisi ylimääräistä energiaa liikkumiseen ja näin lisäisi rehukustannuksia. Tehomaataloudessa jalostuksesta tulleet sairaudet ja korkeat tuotantovaatimukset lyhentävät eläinten elinikää yli puolella.

Turkistarhaus: Turkistarhauksissa kasvatetaan Minkkejä, Kettuja, Naaleja, Hillereitä ja Supikoiria. Kaikki nämä eläimet ovat hyvin liikkuvaisia ja tarhauksissa niitä pidetään pienissä ja ahtaissa tiloissa joissa niille ei ole mahdollista käyttäytyä lajilleen ominaisesti.

Eläinkokeet: Ympäri maailmaa käytetään eläinkokeita ja satoja miljoonia eläimiä saa kärsiä, kun käyttöömme tarkoitettuja tuotteita testataan. Tekijät perustelevat sitä niin, että parempi rotalla testata kuin omalla lapsella. Suurin osa eläinkokeista on tarkoitettu muihin kuin sairausten parannuskeinojen etsimiseen

Historiaa Eläinten oikeudet on tutkimusalueena hyvin uusi, mutta länsimainen eläinoikeuksien ajattelu juontaa juurensa Antiikin aikaan. Lihan syömistä on silloin jo vastustanut mm. Pythagoras sillä hänen mielestään ihmisellä ei ole oikeutta syödä sielullista olentoa. Kristinuskon saapumisen myötä tämä ajattelutapa taantui sillä raamattu nostaa ihmisen eläinten yläpuolelle. Renessanssin aikana Antiikin ajan tekstit nousivat taas pintaan ja kasvissyönti oli silloin suosittua sillä Renessanssi oli harmonian aikaa ja näin saatiin yhteinen harmonia eläinten ja ohmisten välille. 1800-luvulla tämä aate alkoi kunnolla levitä ja kasvissyönti yleistyi toden teolla.

Eläinten oikeuksia puolustavia järjestöjä ovat mm: Fauna on 2006 perustettu eläinten oikeuksien ruohonjuuritasoa ajava järjestö. I961 perustettu eläintensuojelu järjestö Animalia

Lähteet www.oikeuttaelaimille.net/www2/lang-fi/tietoa/pohdintaa/elainten-oikeudet http://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4inten_oikeudet http://www.uta.fi/jarjestot/aatos/paatos/arkisto/207/paatos20705.html