Internet ohjelmointiympäristönä - webtop

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi.
Advertisements

ENTERPRISE SEARCH Toteutustekniikka Mikko Uusitalo Tampereen ammattikorkeakoulu.
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
JavaFX © Reino Aarinen, 2007.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
JavaScript oliot © Reiska, DOM Oliot  JavaScript sisältää paljon valmiita DOM olioita, on sisältänyt jo DOM level 0 (ns. Legacy DOM) alkaen  WWW-ympäristössä.
SAP Yksi ERP-sovellus.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
Web 2.0 sivut Lego Hyvä esimerkki toiminnan muuttamisesta Web2.0 henkeen Tekivät runsaasti tappiota kunnes kehittivät Mindstorm ohjelman jolla.
Internet-hajatelmia Terveysala, Kuopio Seppo Räsänen
Sensing the Web 2. lokakuuta, 2007Puh: Petteri Hannonen
Tiedonhaku internetistä Viralliset tiedonlähteet
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Työskentely verkoissa Jaana Holvikivi EVTEK Tietojenkäsittelyn historiaa luku 2001 Ensimmäiset tietokoneet PC:t Suuret tietokoneet laskentaan,
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Novell-kuulumiset Pekka Lindqvist
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Web Services ©Reino Aarinen, Miksi?  Web Services tekniikalla voi muuttaa valmiit sovellukset Web sovelluksiksi.  Sovellus voi julkaista toiminnon.
Tutkimusdatapalvelut
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Pupesoft myyntireskontra
Web-Käyttöliittymä, käytettävyys Asiakas on kuningas, hiiri aseena Jos asiakas ei löydä tuotetta, hän ei osta sitä.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Visual Studio 2008 ja sovellusten elinkaaren hallinta Matti Antila Jukka Wallasvaara Iikka Paavolainen Microsoft Oy.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Sähköisen aineiston tunnistaminen Veli-Matti Häkkinen
Savonia-ammattikorkeakoulu on maakunnan aktiivinen kehittäjä, joka palvelee yhteistyökumppaneitaan kouluttamalla monitaitoisia ja oma-aloitteisia osaajia.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Kalenteri 2005 AJAVA – Ajanvarausjärjestelmä CSP Compact Software Products.
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Hakkerointi.
Joensuun yliopiston kirjasto / Antti Laurila / Verkkojulkaiseminen Joensuun yliopistossa Antti Laurila.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Soneran perehtymisohjelma - henkilöstökoulutusta verkossa. KM Esa Kähäri TaY, Hypermedialaboratorio Finland MULTIMEDIAN MONET MUODOT, KAMU-tavoitetutkimusten.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia
3D-www-käyttöliittymä
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
HTTP-välityspalvelimen käyttö tapahtumien keräämiseen Tero Tähtinen Teknillinen korkeakoulu Tietoliikenneohjelmistojen ja multimedian laboratorio.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
Surffailun salat Internet tutuksi. Mikä on Internet? Internet on samaan verkkoon liitettyjen palvelimien, reitittimien, kytkimien, keskittimien ja tietokoneiden.
JavaStation haastaa PC:n oppilaitoksissa Pasi Häkkinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet muodot, Tampere-talo.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
RSS Teppo Räisänen
CAD-suunnittelun ja dokumentinhallinnan yhdistäminen
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
INTERNET ja ROTARY Piiri 1420 Piirineuvottelu ROTARY INTERNATIONAL PIIRI 1420 PIIRINEUVOTTELU INTERNET JA ROTARY Jaakko Castrén Lauttasaaren.
Macromedia Flex Mikko Honkanen. Esityksen sisältö Flex verrattuna Flash:iin Flex sovelluksista tekniikka ja vaatimukset Flex builder esimerkit.
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
Silverlight Expression Blend 3 työkaluna. Mikäs on Silverlight? (1/2) Pääasiassa teknologia webbiin –Internet Explorer –Mozilla –Opera –Safari.
Tulevaisuuden skenaarioita (Semanttinen web 2.0) Kimmo Koskinen Matri-seminaari Viikin tiedekirjasto.
D OMAINHALLINTATYÖKALUN TOTEUTUS JQUERY JAVASCRIPT - KIRJASTOLLA Insinöörityö Irko Palenius 2009.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Jarkko Muhonen TeamProg
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen

WWW-Sisällönhallintaohjelmat
Kaikki säätiedot yli sääasemalta Anton Mikkola
Esityksen transkriptio:

Internet ohjelmointiympäristönä - webtop Ailunka-Junttila Sari Kuusela Tuula Määttä Taina

Webtop Webtop tarkoittaa tietokoneen työpöytää tai desktopia sillä erotuksella, että kaikki mahdollinen sovelluksista dataan ja omiin tiedostoihin, haetaan internetistä tai lähiverkosta.

Webtop Webtopin ideana on yhdistää tietokoneesta tuttu "työpöytä" ja räätälöidä sen avulla henkilökohtainen Internet-käyttöympäristö. Yksinkertaisimmillaan se on linkki- tai kirjanmerkkilista, joka ei ole sidottu yksittäi-sellä tietokoneella sijaitsevaan web-selaimeen vaan on käytettävissä miltä tahansa koneelta, jossa on Internet.

Ajax-tekniikka Ajax on ohjelmointikielten seka- ja hybriditekniikka. Siinä yhdistellään uudella tavalla aikaisempia tek-niikoita, kuten JavaScriptiä, HTML:aa XML:ään Ajax läpimurtoon vaikuttanut: 1) siirtonopeuksien kasvu ja 2) palveluntarjoajien kiinnostus ratkaista asiakkaan datan tallentaminen Ollut käytössä vuosia, mutta Ajax-termin keksi Jesse James Garrett vasta helmikuussa 2005

Ajax-tekniikka Voidaan ajatella myös teknologia-alustana perin-teisen käyttöjärjestelmän tapaan Sovellukset toteutetaan www-selaimelle Keskeisintä Ajaxissa on välttää mahdollisimman pitkälti www-selainnäkymän lataamista jokaisen käyttäjätoiminnon jälkeen - päivitetään vain osaa

Ajax-sovelluksen vahvuuksia Levittäminen on yksinkertaista Se on alustariippumaton Ei vaadi päivitysoperaatioita Käyttöönottokynnys on matala Käyttäjän ei tarvitse asentaa koneelleen mitään Visuaalisuus

Ajax-sovelluksen heikkouksia Ohjelmointivirheiden jäljittäminen työlästä Sovellusten viimeistely toimimaan eri selaimilla ja mutkikkaampien käyttöliittymien toteuttaminen vie aikaa Hitaus - www-alustaisen sähköpostin kookkaiden liitetiedostojen siirtäminen hidasta Suomalaisen IT Millin kehittämä Millstone-kirjasto edustaa palvelimessa ohjelmoitavaa kehitysmallia http://millstone.org

Ajax-sovelluksen heikkouksia Www-selaimella data siirtyy oletuksena selväkie-lisenä linjojen yli, aivan kuten www-sivuja ladat-taessa, ellei käytetä SSL-selausta Nopeasti käyttöön otettuna, hyvä www-palveluiden toteuttamiseen, jossa keskeinen osa palvelun lisäarvosta syntyy käyttäjän omista aktiviteeteistä, kuten viestintä, tiedonhaku tai toimistotehtävä Käyttöalueita myös organisaatioiden sisäisten ja välisten lähiverkkoratkaisujen toteuttamisessa

Mashupit ja Web API Mashupit eli www-sisältöä integroivat hybridiso-vellukset. Suomenkielistä termiä ei vielä ole, mutta ehdotettu on fuusaus eli sulauttaminen tai yhdistäminen Mashupit ovat yhdistelmiä monen www-palvelun datatarjonnasta ja -käyttöliittymistä, kuten kotimainen Kumiankka.netin Hälytykset kartalla http://www.kumiankka.net/halytysmap.php

Mashupit ja Web API Mashupit perustuvat Web API:in eli ohjelmoitaviin rajapintoihin, dynaamiseen www-dataan ja näiden integrointiin uusiksi sovelluksiksi Rajapintoja tarjoaa mm. Amazon, BBC, FedEx, Google, Microsoft, NASA, USA:n kongressikirjasto ja Yahoo Web API:lla ohjelmoijat voivat luoda erittäin nopeasti uudentyyppisiä sovelluksia eri palvelun-, informaation- sekä käyttöliittymine tarjoajien välille

Mashupit ja Web API Adrian Holovatyn voidaan katsoa aloittaneen Mashup-kulttuurin ohjelmoimalla ChicagoCrime.org-mashupin. Lähitulevaisuuden mashup-mahdollisuuksia valottaa esimerkiksi http://dartmaps.mackers.com/ Lähestymistapana mashupissa käytetään usein sen toteuttajan ulkopuolista, maksuttomasti saatavaa dataa ja käyttöliittymiä.

Mashupit ja Web API ProgrammableWeb-hakemistopalvelun mukaan mashupit jakaantuivat teemoittain ja sovelluksittain lokakuussa 2006 seuraavasti Kartta (663) Valokuvat (140) Haku (139) Kauppa (114) Urheilu (74) Matkailu (72) Viestintä (62) Uutiset (59) Liikenne (53) Kiinteistöt (52)

Mashupit ja Web API Suomalaiset mashupit ovat yleistyneet hitaasti, johtuen mm. siitä että sopivassa muodossa olevaa dataa ei juuri ole saatavilla. Pdf-muodossa olevaa dataa on hankala lukea koneellisesti, julkisen sektorin dataa kaivataan XML-muodossa.

Pysyvä testiversio Www sovellukset/palvelut luopuneet versioinnista  versioimattomuus Keskitytään palvelukehitykseen GMail-sähköpostipalvelu toiminut betaversiona vuosia Liikeidea: vaikeasti tuotettava data tai siihen liittyvien mainosten hallinta tai toiminnallisuuksien toteuttaminen kilpailijoita paremmin

GMail-sähköposti Tyyppiesimerkki Ajaxin sekä webtop-ajattelusta Alussa kilpaili tallennustilan suuruudella Käyttäjäystävällinen Alustariippumaton Julkaistu myös erillinen mobiiliversio Laajennetaan yhteensopivaksi Googlen sovelluksien kanssa

Enterprise 2.0 Toimintatapojen muutos Webtop- ja pöytäkonesovellukset muuttuvat kiinteäksi osaksi organisaation hallintoa ja prosesseja Esim. alkaen eritasoisten käyttöoikeuksien määrittelystä palvelimille kokonaisen työvuon viemisellä ohjelmistoihin

Enterprise 2.0 Suppea: RSS-otsikkosyötteet ja organisaatioblogi Laaja: organisaatio omaksuu tässä läpikäytyjä tekniikoita sekä ohjelmointi- ja tuotantotapoja intranet- ja extranet-palveluissa. Esim. Ajax-pohjainen resurssivaraus, -tilauskannat ja –matkalaskut. Soveltaa tekniikoita ulkoisissa verkkopalveluissa Integroituu saumattomaksi osaksi organisaatiota