Maastossa liikkuminen ja erätaidot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUUNNISTAMINEN JA KARTTAMERKIT
Advertisements

• Kotimainen liikevaihto (laskutus) oli noin 162,6 Meuroa, (150 Meuroa) • Vientilaskutus oli noin 9,1 Meuroa,( 9,7 Meuroa) • Yhteensä 171,7 Meuroa • 1871.
ROVANIEMI. Rovaniemi – Harjulampi Saapumisohje Rovaniemen kirkolta ajetaan Yliopistonkatua kohti Rantavitikkaa. Harjulampi on toinen lampi oikealla.
Joulukortti kuvaan lisäämällä tai piirtämällä
Koordinaattien poiminta saalisilmoituksiin
TRIGONOMETRIAN KERTAUSTA
Esimerkkejä Esimerkki 1. Hetkellä t1 = 8 s on auton asema s1 = 600 m ja hetkellä t2 = 28 s on s2 = 800 m. Kuinka suuri on keskinopeus? s2 -s1 s 800 m.
LUJAA LAATUA??.
Nopeudesta ja kiihtyvyydestä
SUURIMMAT SALLITUT MITAT JA MASSAT SUOMESSA 2007
Ompelukuvasarja laskosverhon valmistuksesta yksittäiskappaleena.
Analyyttinen geometria MA 04
LUONTOKUVASTA APPLIKOINTITOTEUTUS
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
MML / ILMAKUVAKESKUS ORTOKUVATUOTANTO ESITTELY
SUUNNISTAMINEN JA KARTTAMERKIT
A´ P´ V´ L´ A k (mittakaava) Yhdenmuotoisuus ja mittakaava Luonnossa P
GEOMETRIA MAA
Nopeus s t v nopeus = matka: aika v = s :t
Tilavuus.
Tilavuus.
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
Integraalilaskenta MA 10
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Geometria MA 03 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Lipas Suomalaisten liikuntapaikkojen tietopankki
KYNTTILÄLAMPETTI.
Tehtäviä: Nollajohdin virta ja johtiminen mitoitus
Prosenttilaskua, tiivistelmä
1.1. Itseisarvo * luvun etäisyys nollasta E.2. Poista itseisarvot
Jakaumista. Frekvenssijakauma Mainostaja kysyy 200 asiakkaalta, kuinka monta kertaa viikossa he lukevat sanomalehteä. Päivät, jolloin luet lehden Frekvenssi.
2) Kuinka monta prosenttia luku a on luvusta b
Havainnollisuus matematiikan opetuksessa käsitekartat Luennot klo
TÄRPPEJÄ – YO 2010 PITKÄ MATEMATIIKKA.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
Aritmeettinen jono jono, jossa seuraava termi saadaan edellisestä lisäämällä sama luku a, a + d, a+2d, a +3d,… Aritmeettisessa jonossa kahden peräkkäisen.
Perusarvon laskeminen
Havainnollisuus ja kokemuksellisuus Workshop klo
Miten teen hyvän (apu)raha- hakemuksen? Hannele Niemi
5. RUoANSULATUS-ELIMISTÖ
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
PARAABELI (2. ASTEEN FUNKTION KUVAAJIA)
Muutosprosentti.
Tukihakukoulutus kevät 2015
Evtek Projektori Käyttöönotto Teemu Tammivaara, VBP04S.
Liike Nopeus ja kiihtyvyys.
KOULUN SÄHKÖPOSTIN UUDELLEENOHJAAMINEN Linus Laitinen 1 ooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooo.
PITUUDET km hm dam metri dm cm mm.
MAB2 Juhani Kaukoranta Raahen lukio
MAB3 prosenttilasku.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Maantieteellinen koordinaatisto maantieteelliset koordinaatit ilmaisevat asteina pituuden Greenwichin nollameridiaanista ja leveyden päiväntasaajasta (Kotkan.
Painetut kartat ja GPS Päivän ohjelma Miten kartta tehdään Retkeily- ja ulkoilukäyttöön tarkoitetut suomalaiset painetut kartat Sijainnin määrittäminen.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Kartta ei vastaa todellisuutta Pienennetty kuva maapallon jostakin osasta Luonnossa kohteet 3-ulotteisia Maapallon pyöreää muotoa ei saa kuvattua tasolle.
karttatyypit karttaprojektiot koordinaattijärjestelmät mittakaava
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
Avaruusgeometria.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
3 Tiedonhaku Sanahakupalvelut.
Kartta ei vastaa todellisuutta
Paanajärven kansallispuisto
Koordinaattijärjestelmät
Työpöytäharjoitus 1.1. Kartanluku
Etsi lyhyin reitti This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement.
Esityksen transkriptio:

Maastossa liikkuminen ja erätaidot Karttaopin etätehtävät Keijo Vehkakoski JAO 2011

Mittakaava- ja pinta-alalaskut 1. Peruskartta on 1:20 000. Silloin 25 mm kartalla vastaa ? m luonnossa 2. Eräässä kartassa 25mm:n jana vastaa luonnossa 10 km. Mikä on kartan mittakaava? 3.Suorakaiteen muotoisen pellon sivut ovat 1:20000 mittakaavaisella kartalla 3 ja 5 cm. Mikä on peltokuvion pinta-ala 1:25000 mittakaavaisella kartalla? 4. Mittakaavassa 1:20 000 on kuvattu ympyrä, jonka säde on 10 cm. Piirrä luonnossa saman suuruisena ja –muotoisena esiintyvä alue mittakaavassa a)1:75 000 b)1:100 000 c)1:150 000 d)1:250 000 5. Mittakaavassa 1:20 000 on kuvattu neliön muotoinen alue, jonka sivu on 5 cm a)mikä on neliön ala luonnossa? b)mikä on neliön ala luonnossa, jos mittakaava on 1:100 000 VASTAA TÄHÄN DOKUMENTTIIN JA PALAUTA OPTIMAAN SU 6.2.2011 Mennessä!

Mittakaava- ja pinta-alalaskut käytännössä Rakennettava viheralue on muodoltaan suorakulmainen alue, jonka sivut ovat 75 ja 80 metriä. Mikä on alueen pinta-ala aareissa? Maalaji on hiesua, jota parannetaan suosituksen mukaan; 6m3 maatunutta kuorihumusta ja 2 m3 hiekkaa/a. Kuinka monta kuormaa tilaat edellä mainittuja maanparannusaineita, kun kuorma-auton lavaan menee kuorihumusta 12m3 ja hiekkaa 9m3 Tuleva viheralue on salaojitettu edellisenä syksynä. Maaperä on talven jäljiltä tiivistynyt ja se päätetään kyntää kerta-ajolla. Kuinka monta kertaa alue täytyy ajaa kyntöauralla päästä päähän, kun kyntöauran leveys on 1,8 m? Alueelle on tehty istutussuunnitelma, jonka mukaan lehti- ja havupuita tulee 27 kpl, pensaita 66 kpl, perennoja 104 kpl ja jaloruusuja 30 kpl. Mikä on eri kasviryhmien osuus istutettavasta kappalemäärästä prosentteina? Paljonko istutusalueiden pinta-ala on viheralueen kokonaispinta-alasta neliöinä, kun se prosentteina on 22% Puolet uusista istutusryhmistä katetaan suodatinkankaalla + soralla. Montako rullaa tilaat suodatinkangasta, kun yhden rullan pituus on 100 ja leveys 4m? Toinen puoli uusista istutuksista katetaan kuorikatteella. Paljonko kuorta menee, kun sitä laitetaan 5 cm vahvuudelta? Istutussuunnitelmien yleisimmät mittakaavat ovat 1:100, 1:200 ja 1:500. Kuinka pitkä on matka edellisissä mittakaavoissa, kun se todellisuudessa on a) 35m, b)5,5 m, c)75m VASTAA TÄHÄN DOKUMENTTIIN JA PALAUTA OPTIMAAN SU 6.2.2011 Mennessä!

Kartat netissä http://www.kansalaisen.karttapaikka.fi Hae osoitteella tai paikannimellä kartta kotiseudultasi mittakaavassa 1:16000. Kopio karttapohja itsellesi! Suunnittele kartalle n. 3-5km pitkä luontopolku Valitse polun varrelta 6 kiintopistettä, joiden koordinaatit määrität kartalta YKJ-koordinaatit KKJ-koordinaatit ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit (vinkki: asetukset – koordinaatistot) Käy näillä kiintopisteillä kuvaamassa alueen maisemaa Liitä kartta, reitti, koordinaatit ja kuvat tähän dokumenttiin ja palauta optimaan su 6.2.2011 mennessä!

Kartat netissä www.paikkaoppi.fi Rekisteröidy oppilaaksi paikkaoppi sivustolle. Valitse kunnaksi Jämsä ja kouluksi Jämsän ammattiopisto Saat sähköpostiisi kirjautumistunnukset Tutustu paikkaopin tietokantoihin ja karttapohjiin Laadimme seuraavalla kontaktiviikolla teemakarttoja