Korkeakoulut ja julkisen hallinnon arkkitehtuurin hierarkia Ilmari Hyvönen 24.4.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Korkeakoulujen opintihallinnon yhteentoimivuuden viitearkkitehtuuri Raketti-fasilitaattorin näkökulma OPI-työn tuloksiin Klaus Lindberg.
Ajankohtaista korkeakoulujen ICT yhteistyössä: RAKETTI –hankkeesta eteenpäin ylitarkastaja Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Ministeriön tietotarpeet ja käsitemalli Jukka Haapamäki
Korkeakoulujen tietohallinnon kehittäminen: tiedon yhteismitallisuus ja järjestelmien yhteentoimivuus Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
Korkeakoululaitoksen tietohallinnon kehittäminen & kokonaisarkkitehtuuri Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Tietohallinnon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietoturvan.
-Kk-määritys, vahva sis. legitimointi -Optimoitu tiedonsiirtoja varten -Sanasto -Tietomalli -XML-skeema -Parseridatat, käyttöyhteyskuv:t -Hallinnonalan.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Korkeakoulujen yhteiset luokitukset ja koodistot
Korkeakoulujen tietohallinnon kehittäminen: tiedon yhteismitallisuus ja järjestelmien yhteentoimivuus Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opiskelun ja opetuksen tuen viitearkkitehtuuri Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa tulee olla Työstänyt Synergiaryhmä Toimittanut.
Ajatuksia TUTKIn suuntaamisesta Tuija Raaska
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
FUAS-Opiskelijahallintojärjestelmä Virtuaalikampuksen työryhmä
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteiset arkkitehtuurit
Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto.
VIRTA osana korkeakoulujen tietohallinnon kehittämistä Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Tietohallinnon vastuualue.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietohallinto-ohjausryhmän.
Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto osana opiskelijavalintojen ja korkeakoulujen tietohallinnon kehittämistä Ilmari Hyvönen.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-hankkeen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamien palveluiden ohjaus Ilmari Hyvönen.
Julkisen hallinnon arkkitehtuurihierarkia
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Kokonaisarkkitehtuurin kehitys kohdealuilla. pp.kk.vvvv Osasto JulkICT-toiminto Kohdealueet ja vastuuhenkilöt KohdealueVastuuministeriöYhteyshenkilö Oikeus.
Tietohallintolaki Hannele Kerola Lainsäädäntöneuvos.
Opetus- ja koulutusyhteistyöhön liittyvä korkeakoulujen tietojärjestelmien yhteentoimivuuden kehittäminen ja arkkitehtuurityö – HAHMOTELMAA
JHKA-jaosto Tavoitteet ja vuosikello 2015 JHKA-sihteeristö, VM / JulkICT.
Kokonaisarkkitehtuurin rajapinnat kohdealueelle. pp.kk.vvvv Osasto JulkICT-toiminto Kohdealueiden raportointi, viestintä ja yhteistyö 2 JHKA Kohdealue.
OKM keskitettyjen palveluiden rahoittajana CSC:n kautta: yhteistyöryhmien rooli ja arkkitehtuurityö Ilmari Hyvönen
Asetus kokonaisarkkitehtuurin kuvauksista ja määrityksistä
Mikael af Hällström KMR/YSR Verohallinto
Asetus kokonaisarkkitehtuurin kuvauksista ja määrittelyistä
Tavoitteet ja mittarit 2015
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
JHKA Toimialojen ja yhteisten palvelujen tilannekatsaus
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Yhteisten tietomäärityksien mallintaminen
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Tiedon hyödyntämisen verkostotyöpaja avaus
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
Julkisen hallinnon metatietopalvelu
JHKA Jari Kallela JulkICT.
Päätös VIRTA-opintotietopalvelun hallintamallin hyväksymisestä
Jussi Koskivaara Kehittämispäällikkö HY tietohallinto
Kokonaisarkkitehtuuria koskeva sääntelytarve
JHKA-jaoston tietoarkkitehtuuriryhmä
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 ja 2019 painotuksia Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän kokous Jukka Haapamäki, Juha Haataja, Ilmari.
Esityksen transkriptio:

Korkeakoulut ja julkisen hallinnon arkkitehtuurin hierarkia Ilmari Hyvönen

Tietohallintolain vaatimukset •Laki julkisen hallinnon tietohallinnon ohjauksesta 634/2011 •Tietohallinnon ohjaus ja yhteentoimivuuden edistäminen julkisessa hallinnossa •Ei sovelleta sinänsä yliopistoihin mutta korkeakoulut tulevat mukaan yhteentoimivuuden vaatimusten kytkemänä, ja eduskunta on edellyttänyt raportointia vapaaehtoisesta yhteentoimivuuden edistämisestä •VM:n tehtävänä tietohallinnon yleinen ohjaus •Kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu ja kuvaaminen velvoitteena •VN:n asetuksella voidaan säätää yhteisestä kokonaisarkkitehtuurista •Julkista valtaa käyttävän yhteisön osalta voidaan säätää yhteentoimivuuden tietoarkkitehtuurin kuvausten ja määritysten sisällöstä •Ministeriön tehtävänä on ohjata toimialansa tietohallinnon kehittämistä ja ministeriön asetuksella voidaan säätää yhteentoimivuuden edellytyksistä

Julkishallinnon kokonaisarkkitehtuuri •VM valmistellut kokonaisarkkitehtuurin ohjeistuksen, versio 1.0 juuri julkaistu VM:n yhteentoimivuus–sivustolla: •Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri toimii arkkitehtuurihierarkian ylimpänä arkkitehtuurina. –Se määrittää julkisen hallinnon arkkitehtuurikokonaisuuden rakenteen, ohjaa ja linjaa alempien tasojen (kohdealueet ja niiiden osa-alueet) ja yksittäisten julkisen hallinnon organisaatioiden arkkitehtuurien kehittämistä sekä tarjoaa käytettäväksi yhteisesti hyödynnettäviä arkkitehtuurielementtejä –Yleiskuvaus Hallintamalli Tavoitteet ja mittarit Kohdealuejako Kohdealueen tehtävät Kypsyystasomalli Arkkitehtuurikyvykkyyden arviointilomake Yhteisen kokonaisarkkitehtuurin sisällön yleiskuvaus

OKM:n vastuulla oleva kohdealue •OKM:n vastuulla koulutuksen, tieteen ja kulttuurin kohdealue •Kohdealueen kokonaisarkkitehtuurin kehittämissuunnitelmaa ja sille hallintamallia on valmisteltu OKM:ssä alustavasti •Koulutus ja tutkimus on yhtenä osa-alueena kohdealueella •Koulutuksen ja tutkimuksen osa-alueen arkkitehtuurityö organisoidaan toistaiseksi asianomaisten osastojen (KTPO, KOPO) ja Aikuiskoulutuspolitiikan yksikön (AIPO) yhteistyönä ja perustamalla osa-alueen arkkitehtuuriryhmä (Ilmari Hyvönen, Ritva Sammalkivi ja Kari Korhonen)

Arkkitehtuurityön tasoja

Mitä pitäisi ottaa huomioon korkeakoulun arkkitehtuurityössä? •Kartturi –menetelmä – •Korkeakoulujen tietomalli (XDW –käsitemalli) – •Opintohallinnon osalta –Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden kokonaisarkkitehtuuri (Arkki): •Keskitettyjen palveluiden kehittäminen ja tiedonkeruut, yms. –KSHJ: –VIRTA: •Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuri –määrittää julkisen hallinnon arkkitehtuurikokonaisuuden rakenteen

•Kiitos!

Korkeakoululaitoksen tietohallinnon kehittäminen •Tietojen yhteismitallisuus ja järjestelmien yhteentoimivuus –muistio on laadittu selkeyttämään ministeriön ja korkeakoulujen suhdetta •Tilanne on oleellisesti muuttunut uuden yliopistolain ja tietohallintolain voimaantultua verrattuna aiempaan •Linjaus siitä, että korkeakoulu päättää tietojärjestelmistään •Yhteisesti käytettävien tietojen on kuitenkin oltava yhteismitallisia •Ministeriö voi tarvittaessa asetuksella säätää tietohallintolain perusteella yhteentoimivuudesta viranomaisten tietojärjestelmiin

Kansliapäällikkö ViestintäyksikköKansainvälisten asiain sihteeristö Kulttuuri- ja urheiluministeri Valtiosihteeri Opetusministeri Valtiosihteeri Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan osasto • Kehittämisyksikkö • Taideyksikkö • Kulttuuriyksikkö • Liikuntayksikkö • Nuorisoyksikkö Helmikuu 2012 Hallinto-osasto • Hallinto- ja budjettiyksikkö • Henkilöstöyksikkö • Ministeriöpalvelut • Talousyksikkö • Tietohallintoyksikkö • Controller-toiminto Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Strategia- ja ohjausryhmä • Korkeakoulutus- politiikan vastuualue • Tiedepolitiikan vastuualue • Tietohallinnon vastuualue Koulutuspolitiikan osasto Strategia- ja ohjausryhmä • Yleissivistävän koulutuksen vastuualue • Ammatillisen koulutuksen vastuualue Aikuiskoulutus- politiikan yksikkö

Tietohallinnon organisointi OKM:n toimialalla •Tietohallintolaki lähtökohtana ja säädöksellisenä taustana •Koko toimialaa koskevat asiat käsitellään OKM:n tietohallinto- yksikössä ja hallinnonalan tietohallinnon johtoryhmässä OpIT:ssä •Osastojen toimialoja koskevat asiat käsitellään asianomaisilla osastoilla

KTPO:n tietohallinnon vastuualue (TIHA) •Osaston toimialan ohjauksen, seurannan ja arviointien edellyttämän tietopohjan varmistaminen •Tietojärjestelmien kehittämiseen ja ennakointiin liittyvien asioiden valmistelu ja kehittäminen •Tietohallintolain edellyttämistä osaston toimialaan kuuluvista asioista huolehtiminen •Johtaja Hannu Sirén vetää korkeakoulutuspolitiikan va:n ohella •Jukka Haapamäki, Ilmari Hyvönen, Kaisu-Maria Piiroinen, Olli Poropudas, (Tiina Salminen vv.) Juha Haataja, Markku Suvanen

TIHA:n konkreettisia tehtäviä •Korkeakoulutilastojen laadinta ja raportointi •Raketti-hanke OKM:n osalta •Vaatimukset korkeakoulujen tietojärjestelmille •Opiskelijavalinnat •Tiedepolitiikan tietopohja •Korkeakoulujen yhteiset IT-palvelut