Suunnitelma ohjelmiston testaukseen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Testaus ja testausympäristöt
Advertisements

OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Ohjelmiston tekninen suunnittelu
Testaus ja testausympäristöt
TESTAUS ”Paras mahdollinen työ.”
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
© 2012 Tieto Corporation Vaatimukset ja Testaus – Kokemuksia TestausOSYn seminaari , Tapiola Erkki Pöyhönen Lead Test Manager Tieto, Enterprise.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Tekninen suunnit-telu
Ohjelmiston elinkaarimallit
Tietojärjestelmän suunnittelu
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
AS Automaation käyttöliittymät – Harjoitustyö 2009 ‹#› AS Automaation käyttöliittymät Harjoitustyö 2009  Harjoitustyö tehdään 3-4 hengen.
Ketterä testaus ja testauslähtöinen kehitys
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
Väliraportti A12-08 Beckhoff-teollisuustietokoneen käyttöönotto Lauri Lötjönen Mikko Pulkki.
Tuloslaskenta. PT-kisatoimitsijakurssi (6) Yleistä  Tuloslaskennan tarkoituksena on tuottaa oikeat ja tarkistetut tulokset  Tehtävien.
(Joskus puhutaan myös komponenttitestauksesta.) Pienin kokonaisuus, joka on järkevä testata erikseen. ● Perinteisesti yksittäinen aliohjelma. ● Olio-ohjelmien.
Älä pelkää UX-suunnittelijaa, hän on ystäväsi
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut ONKI-projekti Dataportaali
Johdatus ohjelmointiin Ohjelmistosuunnittelu Jaana Holvikivi.
Pro gradu -tutkielmat ohjelmistotestauksesta
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Ohjelmistojen suunnittelumenetelmät ja –työkalut
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op
Testauksen tutkimustulokset Marko Jäntti
Projektisuunnitelma A12-08 Beckhoff-teollisuustietokoneen käyttöönotto Lauri Lötjönen Mikko Pulkki.
Tukiasemaohjaimen ohjelmiston muutostoimitusten automatisoitu testaustyöympäristö Mikko Harila Työn valvoja:Professori Sven-Gustav Häggman Työn.
Tilakatsaus Hälyri-projekti 4. Kokous Mitä on tehty? Suunniteltu järjestelmän runkoa ja rajapintoja Testattu WCF:n toimivuutta. Suunniteltu.
Johdanto Teppo Räisänen, Principal Lecturer Oulu University of Applied Sciences, School of Business and Information Management
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
© Conformiq Software Ltd. | The Future of Software Testing Kuormitustestaus.
Pinon ylivuodon estäminen Mikko Toivonen & Antti Mattila.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Testaus. Yleistä Testaus on suunnitelmallista virheiden etsimistä Tuotantoprosessissa ohjelmaan jää aina virheitä, käytettävistä menetelmistä huolimatta.
Pakkauskaavio– Package Diagram Jani Pelkonen, Niko Viinikanoja, Teemu Tervahauta.
S11-08 Workflow-tuote tuotantojärjestelmien integraatiossa Teemu Pekkanen Timo Schwarte.
Ohjelmistotekniikka - Määrittely (Analysis) Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Luento LTY Ohjelmistotekniikka Jari Jauhiainen Helsoft Oy ©
2/2001 Tietojärjestelmät ja Systeemisuunnittelu Luennoitsija: Tapio Lammi
Ohjelmistotekniikka kevät 2003 Ohjelmistotekniikan määritelmä Ohjelmistotekniikka (Software Engineering) tarkoittaa pätevien insinööriperiaatteiden vakiinnuttamista.
Antti Huovinen 1 Web-käyttöliittymät Suunnittelu ja lomakkeet.
OPPIMISEN HALLINTAJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO. Oppimisen hallintajärjestelmä o Oppimisen hallintajärjestelmä (engl. Learning management system, LMS) o Tietotekninen.
jew1 Systeemityön eteneminen opintojaksolla Ohjelmiston suunnittelutaito Opintojakson eteneminen.ppt.
1.0 TE DiplomityöEsitelmä/ / JT Soveltuvuustutkimus Lifebelt-ohjelman ideologian käytettävyydestä olio- orientoituneeseen ohjelmointiin Jukka.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Yksikkötestaus ● Yksikkötestauksella tarkoitetaan lähdekoodiin kuuluvien yksittäisten osien testaamista. Termi yksikkö viittaa ohjelman pienimpiin mahdollisiin.
Projektin tilannekatsaus
18. Testaus.
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset

Wilman käyttäjätunnukset
Projektin tilannekatsaus
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä lisänäytöt Kielitaidon arvioinnin tulokset Harkinnanvaraiset päätökset
Esityksen transkriptio:

Suunnitelma ohjelmiston testaukseen 6.9.2013 Testaus ja testausympäristöt Testaus-suunnitelma Suunnitelma ohjelmiston testaukseen

Testaus ja testausympäristöt 6.9.2013 Testaus ja testausympäristöt Testauksen V-malli Lähde: http://bazman.tripod.com/frame.html

Testaus ja testausympäristöt 6.9.2013 Testaus ja testausympäristöt Mikä suunnitelma? Testaus kulkee koko ohjelmistotuotantoprosessin läpi Suunnitellaan testausta Toteutetaan testausta koodissa Toteutetaan testausta osien integroinnissa Toteutetaan koko järjestelmän testausta Loppukäyttäjien hyväksymistestaus Usein testauksessa yksinkertaisesti laaditaan testitapauksia jotka liittyvät yhteen moduuliin tai useamman moduulin väliseen vuorovaikutukseen Testitapaukset suunnitellaan ja testaus raportoidaan Testaussuunnitelma kokonaisuus jossa suunniteltu tietyn projektin testaus Sisältää ajatellut testitapaukset Sisältää mallin testauksen raportoinnille Tämän lisäksi sekalaisia muita asioita (johdanto, termistö..)

HYTT-testaussuunnitelma 6.9.2013 Testaus ja testausympäristöt HYTT-testaussuunnitelma 1. Johdanto 1.1 Tarkoitus ja kattavuus 1.2 Tuote ja ympäristö 1.3 Määritelmät, termit ja lyhenteet 1.4 Viitteet 1.5 Yleiskatsaus dokumenttiin 2. TESTAUSYMPÄRISTÖ 2.1 Laitteisto 2.2 Ohjelmisto 2.3 Turvallisuus 2.4 Apuvälineet ja data 3. HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSVAATIMUKSET 3.1 Henkilöstö 3.2 Koulutus, tiedot ja taidot 4. VASTUUALUEET 4.1 Yksikkötestaus 4.2 Integrointitestaus 4.3 Järjestelmätestaus 4.4 Automaattiset testit 4.5 Muu(t) testausryhmä(t) 5. VAADITTAVA TULOSAINEISTO 6. ERIKOISOMINAISUUKSIA 6.1 Ominaisuudet joita ei testata 7. TESTAUKSEN TEHTÄVÄJÄRJESTYS JA TESTAUSMENETTELY 7.1 Tehtäväjärjestys 7.2 Testattavat osat 7.3 Testitapausluokat ja virheluokat 7.4 Menetelmät ja tekniikat 7.5 Kattavuus ja toistot, korjaukset ja uusintatestaus 7.6 Rajoitukset 8. TESTAUSTAPAUKSET 8.1 Tietokannan testaus 8.2 Ohjelmaan liittyvien ulkopuolisten osien testaus 8.3 Käyttöliittymän testaus 8.4 Liittymien ja rajapintojen testaus 8.5 Tulostustoimintojen testaus 8.6 Turvallisuuden testaus 8.7 Toipumisen (elpymisen) testaus 8.8 Suorituskyvyn testaus 8.9 Regressiotestaus 8.10 Asennus ja poisto 8.11 Käytettävyyden testaus 8.12 Erikoisia tapauksia 8.13 Hyväksymistestaus 9. TESTAUKSEN KRITEERIT JA VAATIMUKSET 9.1 Hyväksymiskriteerit 9.2 Hylkäämiskriteerit 9.3 Testauksen keskeyttäminen 9.4 Testauksen jatkaminen 9.5 Testauksen lopettaminen 9.6 Koodin hylkääminen 10. TESTAUKSEN RISKIENHALLINTA 11. AIKATAULU JA TYÖMÄÄRÄT 12. TESTAUKSEN HYVÄKSYNTÄ 12.1 Testauksen analyysi 12.2 Testitapausten ja -joukkojen hyväksyntä 12.3 Koko testauksen hyväksyntä

Testaussuunnitelma ja testitapaukset 6.9.2013 Testaus ja testausympäristöt Testaussuunnitelma ja testitapaukset Testaussuunnitelmassa Määritellään testauksen yleiset asiat Viitataan testitapauksiin (erillinen dokumentti) Testitapaukset MS Excel-pohjassa Testitapaukset muodostavat pohjan jota käytetään testauksessa Testin jälkeen tulostetaan / tallennetaan pdf-muodossa testaajan tekemä testi

Millainen on hyvä testitapaus? 6.9.2013 Testaus ja testausympäristöt Millainen on hyvä testitapaus? Jokaisen testitapauksen tulisi määritellä odotustulos annetulla syötteellä Jokainen vaatimus tulisi testata vähintäänkin ääriarvoillaan (pienin, suurin) Testitapauksen suorittaminen tapahtuu parhaiten sellaisen henkilön toimesta joka ei ole toteuttanut kyseistä ohjelman moduulia Pienessä yrityksessä testauksen jakaminen Toinen henkilö toimii aina testaajana toisen tekemälle koodille

Testaus ja testausympäristöt 6.9.2013 Testaus ja testausympäristöt Testitapaus Testauskohde Esiehto Toiminta Odotettu tulos Kirjautuminen Käyttäjä käynnistänyt sovelluksen, olemassa käyttäjä Testi salasanalla Pesti Käyttäjä kirjoittaa käyttäjätunnuksen JA salasanan väärin. Käyttäjä painaa Kirjaudu-painiketta Ilmoitus virheellisestä käyttäjätunnuksesta tai salasanasta Käyttäjä kirjoittaa käyttäjätunnuksen TAI salasanan väärin. Käyttäjä kirjoittaa käyttäjätunnuksen JA salasanan oikein. Avataan sovelluksen pääsivu, käyttäjän nimi näkyy pääsivun oikeassa yläreunassa.

Testaus ja testausympäristöt 6.9.2013 Testaus ja testausympäristöt Linkkejä http://www.cs.tut.fi/ohj/dokumenttipohjat/#Testaussuunnitelma http://bazman.tripod.com/frame.html http://en.wikipedia.org/wiki/Test_plan http://www.softwaretestinghelp.com/test-plan-sample-softwaretesting-and-quality-assurance-templates/#more-73