Havainto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TÄHTITIETEEN HARRASTAMINEN
Advertisements

makramee-tekniikalla
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Heijastuksia elämästä
1. Presentation • Kanarian saarille muuttanut eläkeläinen punnitsee itsensä kylpyvaa´alla. Vaaka näyttää hänen painonsa a)Lisääntyneen hieman b)Vähentyneen.
pohdi olemassa- oloamme tämän pohjalta
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Taimien i stutus ja suojuksen asennus •Yksittäistoimituksissa metsätaimi on pakattu Tubex -suojukseen. Kennotaimen ympärille on laitettu kostutettu sanomalehti,
Maapallo – ihmisen koti
5.1. Tason yhtälö a(x – x0) + b(y – y0) + c(z – z0) = 0
Vieraskielisen opetuksen politiikkatasot: vieraskielinen opetus yleissivistävässä koulutuksessa Anna-Kaisa Mustaparta Opetushallitus.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
Tikkurila 10 The City of dreams
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Aineen rakenteen standardimalli
Leif Ekrem / Brändö gymnasium1 Astrofysiikka – Verkkokurssi (ruotsinkielinen) COSMOS.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
TÄHTITIEDE: ASTROBIOLOGIA Kuvan lähde: Nasa. –Tähtitiedettä biologian ja maantieteen näkökulmasta –toinen pääteema on astrobiologia ja toinen taivaan.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
pieni kokoelma mekaniikan suurejärjestelmästä Mikko Rahikka 2001
Suoraviivainen liike Esim. sinimuotoinen liike (K03/10)
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
TÄHDISTÖT Tähtitaivas on jaettu 88 tähdistöön.
Iso karhu, Ursa major Iso karhu on vanhimpia ja par-haiten tunnettuja tähdistöjä. Sen seitsemän tähden ryhmä tunne-taan meillä Otavana. Tarinoiden mukaan.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Tietovuokaaviot (ei osa UML-kieltä)
PILKKU.
Murtoluvun supistaminen
Haasteellinen vuorovesi-ilmiö
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Harjoituksia Jäähalliin
Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
Ennakkotietämys esiin! Fysiikan ja kemian pedagogiikan perusteeet (mat/fys/kem suunt.) Syksy 2014 Kari Sormunen.
JEESUKSEN LAPSUUS.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
1. Probleema –Onko täysikuu yhtä korkealla ollessaan eteläisellä taivaalla sekä kesällä että talvella?
Maa Kiertää aurinkoa tekijä jarno.
Aurinkokunta on vain pieni osa maailmankaikkeutta
Esitelmä Neptunus planeetasta
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Maailmankaikkeuden rakenne
TÄHDENLENTO.
Maanjäristykset.
Aurinkokunta on vain pieni osa maailmankaikkeutta Kun katsotaan tähtiin, ei katsota tulevaisuuteen vaan kauas menneisyyteen. Taivaankappaleiden väliset.
AURINKOKUNTA.
Jupiter on saanut nimensä Jupiter-jumalan mukaan.
Tähtitiede Sisältö: Tähtitieteen historia
Maailmankaikkeuden ja aineen rakenne sekä perusvuorovaikutukset
KOMEETAT.
Maantieteen preppaus.
Mars-planeetan olosuhteiden kehitys
Heikki Nevanlinna Viestintä & Havaintopalvelut SYK-vierailu
Mitä mallit kertovat asiasta Mitä voimme päätellä havainnoista
Ylistäkää Herraa taivas ja maa
Esityksen transkriptio:

Havainto

Havainto Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä. Tähtikuvion muoto säilyy kuitenkin samanlaisena.

Havainto

Tutkimus Miksi tähtien keskinäinen asema pysyy samana vuodesta toiseen?

Tutkimus Vastausta on vaikea löytää ainakaan yksinkertaisilla havaintovälineillä saaduista tuloksista. Siksi taivaan kohteet onkin perinteisesti jaettu neljään kategoriaan. Aurinko, Kuu, suhteessa muihin liikkuvat planeetat ja paikallaan toisiinsa nähden pysyvät kiintotähdet. Selitystä kiintotähtien paikallaan pysyvyydelle onkin haettava lähteistä.

Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin pitkään. Yleensä tähtien kuviteltiin olevan kiinni taivaanpallossa.

Selitys

Selitys 2. Tähdet ovat niin kaukana, että niiden keskinäisen aseman muutos suhteessa Maahan ei näy edes Maapallon kiertoradan ääripäissä. Sitä paitsi pitkään kuviteltiin Maan olevan maailmankaikkeuden keskipiste, joten tämä keino tarkistaa tähtien aseman muuttumattomuus tuli ajankohtaiseksi vasta, kun Aurinkokunnan rakenne ja Maan asema siinä selvisi 1500-luvulla.

Selitys Tämä parallaksiksi kutsuttu ilmiö on lähimpienkin kiintotähtien osalta niin pieni, että se havaittiin ensimmäisen kerran mittalaitteilla vasta 1836. Mittaukset teki saksalainen Friedrich Bessel.

Selitys

Selityksen yleistys Tiedekeskus Heurekassa on rakennettu malli, jossa Otavan tähtien todelliset asemat toisiinsa nähden ovat mittakaavassa 1:20000000 (?) Näin voidaan tarkastella, miltä tähtikuvio näyttäisi jostain muusta suunnasta kuin Maapallolta katsottuna. Yksi metri Heurekassa vastaa xx miljoonaa kilometriä.

Selityksen yleistys

Selityksen yleistys Liikkumalla Heurekassa, voidaan kätevästi ”tarkastella” Otavaa eri suunnista. Tähtikuvio ei näytäkään kaikista suunnista meille niin tutulta kauhalta. Tässä video Otavan katselusta Heurekassa