Asiakas- ja markkinointitutkimus 26.11.-7.12.2007 Muutostuuli- hanke Vantaan ammattiopisto Varia, aikuiskoulutus- ja oppisopimuspalvelut Kyselyn toteuttaja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Advertisements

Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Mission Gallup 08 nettikyselyn yhteenveto. Jeesus tunnetuksi kautta maailman Taustatietoja • 446 vastaajasta 38% (m) ja 62% (n) • Vapaakirkollisia 84%
MTL-Barometri 2Q/2013 Tulokset Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry
Lapin yliopisto Osatutkimus D: –vuotiaiden kokemuksellinen hyvinvointi Paltamo Marika Kunnari & Asko Suikkanen.
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Ammatillinen koulutus elinkeinoelämän näkökulmasta
Yli 94-vuotta yrittäjyyden puolesta
Tutkimus ICT-alan myynnin esteistä Yhteenveto 2014
Lähihoitajaopiskelijapäivät O läsnä yrittäjän arjessa
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
NYKYTILAKARTOITUS HANGOSSA - KOTIHOIDON ASIAKKAAN KÄYTÖSSÄ OLEVAT APUVÄLINEET JA TULEVAISUUDEN APUVÄLINETARPEET HENKILÖKUNNAN ARVIOIMANA (TOTEUTUS VIIKOT.
Liikevaihdon kehitys Pirkanmaalla 2009
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Yritys asiakkaana, terveysalan yritysten verkostoituminen Härkönen Timo, Härkönen Jenni, Laine Annami ja Vehmas Mari.
Millaista osaamista yritykset tarvitsevat lähivuosina? Kauppakamarin osaamisselvitys vuoteen 2016.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Keski-Pohjanmaan aikuisopiston palvelut yritysten ja työllisyyden kehittämiseksi Työllisyysseminaari Kaisa-Leena Ahlroth.
Kymenlaakson PK-yritysten kansainvälistymisen taso ja ongelmatiikka
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Yliopistokirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut marraskuu 2010.
Laajennettu työssäoppiminen Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Työpaikkaohjaajille suunnattu kysely keväällä 2011 Alustavia tuloksia.
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Väestö Vantaan osa-alueilla
Maija Pirvola Yrityssalo Oy alk. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Yrittäjien äänestyskäyttäytyminen 50,7 57,6 55,0 23,4 20,3 21,9 11,4 9,3 8,0 5,2 5,5 6,9 4,2 4,5 3,6 0,7 1,7 1,3 1,7 0,0 0,0 0,7 0,0 0,0 2,7 1,0 3,3.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
T IEDOSTA M ENESTYS MAATALOUSYRITTÄJIEN ELÄKELAITOS Asiakastutkimus Tutkimusraportti Kvartaali 3 / 2013 Keskeiset tulokset Etta Partanen.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Mediaan sitoutuminen Aikakauslehdet, KMT Kuluttaja 2007.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Kyselyn taustatiedot Kesätyöpaikkakysely lähetettiin 430:lle jäsenyritykselle sekä lähikunnille Kyselyaika oli Yhteensä kyselyyn vastanneita.
Laajennettu työssäoppiminen Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Työpaikkaohjaajille suunnattu kysely keväällä 2011 Tiivistelmä tuloksista.
Maija Pirvola Yrityssalo Oy alk. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Yleistä tutkimuksesta
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely päiväkodit ja esiopetusyksiköt
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely avoin varhaiskasvatus Varhaiskasvatuksen asiantuntija Marita Käyhkö
Finanssialan henkilöstö Kesäkuu finanssiala.fi Työllisten määrä toimialoittain 2014 Toimiala1000 henkeä A, B Maatalous, metsätalous, kalatalous;
Ikärakenne vuotiaat, % väestöstä vuotiaat, % väestöstä.
ALUETALOUDEN SUHDANTEET KESKI-KARJALA 1-6/2015 Pohjois-Karjalan Trendit –julkistaminen Joensuussa Risto Hiltunen.
Ryhmätyö Kasvualojen etsintä Internetin kanavien kautta.
SATAKUNNAN TALOUS 8 ● marraskuu 2006 Nykytila ja lähiajan näkymät
Ikärakenne.
Finanssialan henkilöstö
Elinkeinoelämä ja yritystoiminta
Vastaajina 1122 yritysjohtajaa koko maasta
SATAKUNNAN TALOUS Nykytila ja lähiajan näkymät 1/2005
Keskeiset lyhyen aikavälin osaamiskapeikot Lapissa
TTS Työtehoseura kouluttaa – tutkii – kehittää
Työtapaturmat Tilastojulkaisun graafit, toimialat
Tietoja kuntaomisteisista yrityksistä vuonna 2016
Työllisyysrakenne ja työvoiman kohtaanto
Työvoiman poistumisennusteet Pirkanmaalla
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Asiakas- ja markkinointitutkimus Muutostuuli- hanke Vantaan ammattiopisto Varia, aikuiskoulutus- ja oppisopimuspalvelut Kyselyn toteuttaja EDUFIN / PRINTEL OY

Kyselyn tavoitteet  Tavoitteena on saada tietoa oppi- sopimuskoulutuksesta ja ammatillisesta koulutuksesta henkilöstön kouluttamisen ja rekrytoinnin muotona  Vantaan alueen yrittäjien näkemyksistä / kokemuksista / tiedoista oppisopimukseen ja ammatilliseen koulutukseen liittyen  Alueen yritysten oppilaitosyhteistyöstä

Kyselyn kohderyhmät: 1. Asiakasyritykset, jotka joko kouluttavat henkilöstöään oppisopimuksen avulla tai rekrytoivat uutta henkilöstöä oppisopimuksella 2. Vantaan yrittäjien jäsenyritykset

Kyselyn toteuttaminen käytännössä:  Asiakasyrityksille internet-pohjainen kysely: -otanta 314 kpl  Vantaan yrittäjien jäsenyrityksille puhelinhaastattelu: - otanta 144 kpl TAUSTAMUUTTUJAT: -mikroyritykset 1-9 hlöä -pienyritykset hlöä -keskisuuret hlöä -suuryritykset yli 250 hlöä -Yrityksen toimiala: (Teollisuus, Sähkö-, kaasu- ja vesihuolto, Rakentaminen, Tukku- ja vähittäiskauppa; ajoneuvojen ja laitteiden korjaus, Majoitus- ja ravitsemistoiminta, Kuljetus, varastointi ja tietoliikenne, Rahoitustoiminta, Kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalvelut; liike-elämän palvelu, Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus, Koulutus, Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelut, Muu toimiala)

Toteutuneet vastaajamäärät:  Internetpohjainen kysely (oppisopimusasiakkaat) -otanta 314, vastaajia 84 Vastausprosentti= ~27%  Puhelinhaastattelu (Vantaan yrittäjien jäsenyritykset) -otanta144, vastaajia115 Vastausprosentti= ~80%

Tulokset: oppisopimusasiakkaat

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Mikroyritykset (1-9 hlöä) uskovat henkilöstömääränsä lähivuosien kasvuun vain 38% osalta •Suuryritykset (yli 250 hlöä) uskovat henkilöstömääränsä kasvuun 60% osalta

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Pienyritykset (10-49 hlöä) uskovat henkilöstönsä kasvavan myynnin ja markkinoinnin 41% osalta, tavaroiden, laitteiden valmistuksen ja teollisuustyön 44% osalta, rakennus- ja korjaustyön 38% osalta, kuljetuksen, logistiikan ja varastoinnin osalta taas vain 8% osalta. •Suuryritykset (yli 250 hlöä) uskovat taas henkilöstönsä kasvavan suunnittelu ja asiantuntijatyössä 38% osalta. Kuljetuksen, logistiikan ja varastoinnin osalta kasvuun uskotaan 37% osalta.

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Mikroyrityksissä (1-9 hlöä) on laadittu osaamis- ja koulutustarveanalyysejä 13% osalta. •Keskisuurissa yrityksissä ( hlöä) on laadittu osaamis- ja koulutustarveanalyysejä 67% osalta. •Suuryrityksissä (yli 250 hlöä) on laadittu osaamis- ja koulutustarveanalyysejä 71% osalta.

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Suuryrityksille (yli 250 hlöä) yrittäjän oppisopimus on tuttu asia vain arvolla 2,48

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Yhteistyön jatkuvuus ammatillisten oppilaitosten ja / oppisopimuskeskusten kanssa on jatkuvaa mikroyrityksille vain 10% osalta ja ylipäätään yhteistyötä on tehty usean oppilaitoksen kanssa 15% osalta. •Keskisuuret yritykset ovat tehneet jatkuvaa yhteistyötä 31% osalta ja useamman oppilaitoksen kanssa 41% osalta. •Suuryritykset ovat tehneet jatkuvaa yhteistyötä 31% osalta ja useamman oppilaitoksen kanssa 38% osalta.

Suorasanalliset vastaukset 3. Mitä henkilöstön koulutustarpeita yrityksessänne on lähivuosien aikana (pohtikaa erityisesti ammatillista koulutusta ja mitä henkilöstöryhmää se koskee)? -Ammatillista koulutusta toivotaan henkilöstöryhmittäin melko tasaisesti; mikään ryhmä ei erotu joukosta. -Koulutustarpeista yksittäisinä osa-alueina nousevat esille myynti & markkinointi eri muodoissaan. Kyseisten tarpeitten suhteen mikään henkilöstöryhmä ei erotu joukosta. -Tarvetta ilmenee myös esimies- ja asiakaspalvelukoulutukselle.

Suorasanalliset vastaukset 7. Toiveet koulutuksen järjestäjälle / oppisopimuspalveluille; ruusuja ja risuja! Ruusut: -Kaikki kiitokset yleisellä tasolla; toiminta & yhteistyö oppisopimus- palveluiden kanssa kokonaisuudessaan toimivaa. Risut: -Oppisopimuspalveluille annettu kritiikki liittyy pääsääntöisesti tiedon- kulkuun / tiedottamiseen. Tästä seuraa mm. aikatauluihin, rooleihin ja toiminta- tapoihin liittyviä ongelmia. Tiedottamista ei koeta tarpeeksi kattavaksi ja pitkä- jänteiseksi. Oppisopimuspalvelujen toivottaisiin myös olevan aidosti työ- elämän tarpeista ja realiteeteista nousevaa; toiminta koetaan joskus byro- kraattiseksi.

Tulokset: Vantaan yrittäjien jäsenyritykset

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Suuryrityksiä ja keskisuuria yrityksiä vastaajajoukossa vain vähän. •Pienyrityksissä uskotaan henkilöstömäärän kasvuun lähivuosina 52% osalta.

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Ei merkittäviä eroja kysymyksen suhteen tässä joukossa.

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Pienyrityksissä on laadittu osaamis- ja koulutustarve- analyyseja vain 4% osalta. ”Ei ole laadittu ja ei ole tarvetta” on vastattu taas 96% osalta.

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Keskisuurissa yrityksissä tunnetaan ammatillisen aikuiskoulutuksen mahdollisuudet arvolla 4,0. Yritykset ovat käyttäneet oppisopimuskoulutusta henkilöstön kouluttamiseen arvolla 3,8. -> Huom! Vastaajia tässä ryhmässä vain 6!

Huomioita liittyen yrityksen kokoon (taustamuuttujat) •Mikroyrityksillä ei ole kokemusta oppilaitoksen kanssa tehtävästä yhteistyöstä 46% osalta. •Pienyrityksillä ei ole kokemusta oppilaitoksen kanssa tehtävästä yhteistyöstä vain 19% osalta.

Suorasanalliset vastaukset 3. Mitä henkilöstön koulutustarpeita yrityksessänne on lähivuosien aikana (pohtikaa erityisesti ammatillista koulutusta ja mitä henkilöstöryhmää se koskee)? -Ammatillista koulutusta toivotaan henkilöstöryhmittäin tasaisesti; mikään ryhmä ei erotu joukosta. -Koulutustarpeista yksittäisinä osa-alueina nousevat esille myynti-, myyjä- ja markkinointikoulutus. Kyseisten tarpeitten suhteen mikään henki- löstöryhmä ei erotu joukosta.  Tarpeet yhteneväisiä oppisopimusasiakkaiden kanssa.

Suorasanalliset vastaukset 7. Toiveet koulutuksen järjestäjälle / oppisopimuspalveluille; ruusuja ja risuja! Ruusut: -Kaikki kiitokset yleisellä tasolla myös tässä ryhmässä. Risut: -Tiedottamisen ongelmat nousevat esille; oppisopimuksista ja koulu- tettavista toivotaan yrityksissä enemmän / parempaa tietoa. Toivotaan myös tiiviimpää yhteistyötä oppilaitosten henkilökunnan kanssa. Tässä ryhmässä myös koetaan, ettei heidän erityisalalleen ole mahdollista saada koulutusta. Aloista nousee esille erityisesti liikenne- ja kuljetusala.