Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
C ognitive A ffective T raining Peter 12 v: Kesäsunnuntai •Toiveikas, arvio 7 •Tänä viikonloppuna menen Strandbolle.. Eilen aikuiset sanoivat, että mennään.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Persoonapronominit.
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
Turku Millainen paikka asua? Mitä mahdollisuuksia tarjoaa?
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Jumalan kanssa.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Mistä sinä olet kotoisin?
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
SUOMI 2:n koulumatka SUOMI 2’s transport til skole  Suomen tunnit alkavat klo  Timer i finsk begynder kl  Paljonko kello on, kun sinä.
Tikkurila 10 The City of dreams
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Jussi (1) _______________ paljon urheilua.
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
Kuvakäsikirjoitus.
Koirat…. vastaan ihmiset….
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Missä hän on? Missä he ovat?
Cristinan vapaa-aika Sunnuntai: Kun olin saapunut perheen luokse, me menimme Rein-joen toiselle puolelle. Siellä oli Willichin vanha kaupungin osaan. Me.
Millainen sää Espoossa on nyt. Mikä on sinun kotikaupunki
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Riina ja Sonja. Ruutu 1 Bellan ja Edwardin häät, yleiskuva Pappi: ”Täten julistan tiedät mieheksi ja vaimoksi.”
NAISEN ITSETUNTO.
T IEDOSTA M ENESTYS Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 – Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti Mikko Kesä Minna.
Harjoitus 4, s. 62 MALLI: Kello Tiina nukkuu ja minä nukun myös.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Lasten pitkä vihreä Älykästä täsmäohjausta
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Nuori tyttö, joka syö omenaa
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Tehtävä: lukiokoulutusten vertailu
Video Kierrätetty lasi on yhtä hyvää kuin uusi. Kerättävä lasi lajitellaan värillisiin ja värittömiin. Kierrätetystä.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
PERSOONAPRONOMINIT.
minä en puhu me emme puhu sinä et puhu te ette puhu hän ei puhu he eivät puhu
Ntämä - thistuo - that ->se - it/that Ptätätuotasitä Gtämäntuonsen tähäntuohonsiihen tässätuossasiinä tästätuostasiitä tälletuollesille tällätuollasillä.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
Matkalla.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
Suomi 1B Tiistai 15. elokuuta 2016 mansikka vadelma mustikka puolukka karpalo lakka.
Suomi 1B Harjoitus 23 A (s. 102) Kuunteluharjoitus 14 Kotitehtävä: harjoitus 18 & 21, 22.
Vaihto-opiskelua Tanskan Aarhusissa Jenny Rosberg.
Tämä, nämä Den här, det här, de här Den där, det där, de där.
Suomi 1B Mistä? Missä? Mihin? Where? Mistä sinä olet kotoisin? (where from) – Olen kotoisin Saksasta. Missä sinä asut? (where in) – Asun Espoossa.
Sanatyypit ja sijamuodot.
Hyvää elämää maaseudulla
Relatiivilause.
Persoonapronominit.
OMISTUS + (adj –A) + subst
Att visa vägen Tien neuvominen
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Mikä ihmeen objekti?.
KULKUVÄLINEET.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Persoonapronominit.
Relatiivilause.
Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu
Esityksen transkriptio:

Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14 Kirsti Lahtela kertoo kotikaupungistaan. Minä ... Asun perheeni kanssa eräässä Itä-Helsingin lähiössä. Tiina ...

Kirstin Kotikaupunki Lähiö on uusi, ja siellä on paljon kerrostaloja, jotka ovat hyvin lähekkäin. vastakkain, vierekkäin Parasta on se, että lähiössä on myös oma uimaranta.

Kirstin Kotikaupunki Rantaa kiertää kaunis kävelytie, ja sen varrella on penkkejä. Langs gaden er der store træer. Langs vejene er der små birketræer. Rantatie on melko pitkä, ja usein iltaisin lenkkeilen siellä naapurini Sallan kanssa. Med mine drenge / hans børn / hundene / Mikko Lehtinen

Kirstin Kotikaupunki Lähiössä on päiväkoti, mutta koulua ei vielä ole. Tyttöni on päiväkodissa, ja se on vilkkaan tien toisella puolella. Høje huse / to åer / oceanet

Kirstin Kotikaupunki Kaupunginosayhdistys tekee joka vuosi monta aloitetta kaupunginvaltuustolle. Yksi aloite on saada päiväkodin lähelle risteykseen liikennevalot. Asun: tæt på en daginstitution /.. nærbutikker Pysäköin auton: tæt på det blå hegn (aita) / . ...de store affaldscontainere (jätekontti)

Kirstin Kotikaupunki Suojatie on vaarallinen. Suojatiet ... (flertal) Onneksi meidän pihalla ei ole paljon autoja. Meidän pihalla on (ca. 20 biler / mange motorcykler / mange cykelstativer -pyöräteline)

Kirstin Kotikaupunki Olen työssä Helsingin kaupungin liikennelaitoksella, ja ammattini on raitiovaununkuljettaja. Chauffør = Lokomotivfører = Menen työhön metrolla ja bussilla.

Kirstin Kotikaupunki Pidän työstäni. (mit hjem, hendes tøj, vores børn) Saan tavata paljon ihmisiä ja katsella myös kaupunkia eri vuodenaikoina. Ratikkalinjat kulkevat keskustassa tai lähellä sitä. Bussen afgår tæt på Stockmann.

Kirstin Kotikaupunki Ratikkaa ei ole vaikea ajaa, mutta muuta liikennettä on paljon. Suomessa ei ole muissa kaupungeissa ratikoita. Helsingissä on hyvä ja toimiva joukkoliikenne.

Kirstin Kotikaupunki Kaikki eivät tarvitse omaa autoa, koska metro, bussit, paikallisjunat ja ratikat kuljettavat edullisesti kaikkialle. Minusta on hyvä, että ihmiset käyttävät niin paljon joukkoliikennettä. Potilikerne / kommunaldirektør / lærerne / Kirsten

Kirstin Kotikaupunki Se ei saastuta niin paljon kuin, jos käyttää omaa autoa. Saaste = forurening Helsinki sijaitsee meren rannalla, joten täällä on melko puhdas ilma, minun mielestäni puhdasta ilmaa ja luontoa ei ole koskaan liian paljon. Ren sø (järvi), bred å, lille dam (lampi), Den Finske Bugt

Kirstin Kotikaupunki Joskus minua ärsyttää, kun ihmiset tuhlaavat ja kuluttavat niin paljon. Vi, I, de, Fam Toivonen, Tavallinen ihminenkin voi ajatella luontoa ja tehdä paljon.

Kirstin Kotikaupunki Meidän perheemme kierrättää jonkin verran, sillä käymme usein kirpputorilla. Myymme siellä joskus lastenvaatteita, jotka ovat liian pieniä Riinalle.

Kirstin Kotikaupunki Ostamme kirpputorilta erityisesti lasten urheiluvälineitä, koska ne ovat uusina melko kalliita. Kotona kierrätämme siten, että meillä on kaksi roskista: toiseen laitamme biojätteet, kuten hedelmien kuoret ja ruoanjätteet, ja toiseen muut roskat. Mihin laitat kahvinpavut? Munapaketit? Kissanhiekat? CD:t ja DVD:t? Ruukkukukat?

Kirstin Kotikaupunki Lisäksi oman talomme lähellä on sekä lasin- että metallinkeräyspiste. Sinne viemme esimerkiksi lasipurkit ja säilyketölkit. Mitä sinä viet jätteiden keräyspisteeseen?

Kirstin Kotikaupunki Tiedän myös , että myös maito- ja mehupurkeille on oma keräyspisteensä, mutta se on kaukana, emmekä aina jaksa viedä sinne purkkeja. Onko Tanskassa tällaisia keräyspisteitä? Minusta on hyvä, että ihmiset yrittävät säästää luontoa.