Elintarvikekuljetukset 20.9.2007 Oulu Oy Snellman Ab Timo Tupeli
Liikeidea Kehittää, valmistaa ja markkinoida ensisijaisesti omalla tuotemerkillä hyviä ja käteviä: - lihavalmisteita voileipäpöytään - keittiövalmiita lihatuotteita - valmisruokatuotteita Kehittää ja valmistaa yhteistyössä asiakkaan kanssa private label –tuotteita Olla luotettava ja dynaaminen yhteistyökumppani lihantuottajille, asiakkaille ja kuluttajille Saavuttaa tavoitteemme ammattitaitoisen henkilöstön ja toimivan tiimityöskentelyn avulla
Historia - Viisi veljestä perustivat yrityksen 1951. - Toiminta alkoi kellaritiloissa Skatassa, Pietarsaaren vanhassa kaupunginosassa.
Historia - 1951-2006 jatkuvaa toiminnan kasvua yli 50 vuoden ajan. - Alan huippua edustavat teurastamo- ja tuotantotilat Kuusisaaressa.
Liikevaihto M € 1996 - 2006 Milj. € 54,8 58,0 74,1 97,3 109,3 126,7 Vuosi 1996 1998 2000 2002 2005 2006
Henkilöstö 1999 - 2006 Henkilöstö 330 381 428 453 530 590 782 Vuosi 2000 2001 2002 2004 2005 2006 2006 (+osa-aika)
Ruokaa ihmisen hyvinvointia varten Lihavalmiste Snellman on leikkelemyynnin johtotähti, joka tarjoaa laadukkainta voileipäruokaa arkeen ja juhlaan. Tuore liha Snellman on iso kuluttajapakatun lihan toimittaja, joka pyrkii helpottamaan kuluttajan ruuanlaittoa. Valmisruoka Herra Snellman valmistaa hyvää kotona tehdyn makuista ruokaa, joka tuo kuluttajalle lisää vaihtoehtoja.
Liiketoimintojen keskittäminen Snellman-konserni Valmisruoka Lihatuotanto ja -jalostus Snellmanin Kokkikartano Oy Oy Snellman Ab Kokkikartano, Kerava Lihanjalostus Snellman valmisruoka, Pietarsaari LHM, Pietarsaari Tuore liha Ångköket, Ruotsi
Elintarvikekuljetukset 20.9.2007 Oulu Viikkovolyymi 300 tonnia 120 000 tilausriviä 38 000 Transbox-muovilaatikkoa Päivävolyymi 85 tonnia 10 000 Transbox-muovilaatikkoa 500 FIN-lavaa
Laatusertifikaatit ISO 9001:2000 laatusertifikaatti HACCP ISO 14001 ympäristöohjelma BRC-laatusertifikaatti, A-luokka - British Retail Consortium ISO 17025 sertifikaatti laboratoriolle Suunnitellaan siirtymistä ISO 22000- mukaiseen laatujärjetelmään (Elintarviketurvallisuuden hallinta- järjestelmä)
Elintarvikekuljetukset 20.9.2007 Oulu
Elintarvikekuljetukset 20.9.2007 Oulu Lämpötilavalvonta Runkokuljetusyrityksellä Swanline on keskitettyyn tietokantaan keräävä reaaliaikainen järjestelmä, ottaa useammasta kohdasta Asiakasnäkymä otetaan käyttöön lokakuussa 2007, jolloin Snellman pääsee tarkastamaan verkon yli lämpötilatietoja Lisäksi tallentuu sijaintitiedot sekä lähtö- ja saapumisajankohdat Jakeluyrityksiltä pyydettäessä Oman jakelun tiedonkeruuta kehitetään reaaliaikaiseksi v. 2008 Monessa terminaaleissa vastaanottotarkastus johon kuuluu tuotteen lämpötilan mittaaminen Pistokokeita otetaan laittamalla tallentava lämpötilamittari, kuorman mukaan asiakkaalle Pistokokeita myös auton lämpötilasta laiturissa, varmistetaan että kylmäkoneet on käynnistetty ajoissa.
Elintarvikekuljetukset 20.9.2007 Oulu Hygieniavalvonta Oma laboratorio ottaa säännöllisesti hygienianäytteet autoista Jakeluautojen kohdalla on luotettava jakeluyritykseen Jakelutoiminta ja terminaalikäsittely tarkastetaan auditointien kautta