Mikä minua kiinnostaa? Valitsemista helpottavia kysymyksiä?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Akavan Erityisalat on kulttuurin, hallinnon ja liike-elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ja niihin valmistuvien opiskelijoiden etujärjestö.
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Liikuntakulttuurin kolme kulmaa Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry Osuuskunta Osakeyhtiö Yhteiskunnallinen yritys ALV:illinen toiminta Palkattu henkilöstö.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
Katso lisää osoitteesta Sinua tarvitaan • kodeissa, lääkärikeskuksissa, yksityisissä sairaaloissa, vanhusten palvelutaloissa, päiväkodeissa,
11. tammikuuta 2010 Oulun yliopisto, Ohjaus- ja työelämäpalvelut
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Toteutuminen 2 ryhmää, TAO ja TAKK verkkotaitojen opetuspäivää 7 viikon lähiopetusjakson aikana Käytössä.
Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2013
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
KSAON ORGANISAATIOUUDISTUS 2010
Mika Väyrynen tuottaja
Tutkintosuoritusten arviointi
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Valmius tulevaisuuteen Arto Saloranta.
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
AIKUINEN OPPIJA.
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
21. Kulttuuriala s. 96‒99 Kulttuuriala.
Luonnonvara- ja ympäristöalan tulevaisuus ja koulutuksen muutostarpeet Luonnonvara- ja ympäristöalan ammatillisen koulutuksen kehittämispäivä,
Tutkinnon suorittamisen problematiikka tietopuolisen koulutuksen järjestäjän näkökulmasta oppisopimuksessa Jyväskylä
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Haastatteluun valmistautuminen
Porin kaupunki, kirjasto / PK KOULUTUS JA REKRYTOINTI KIRJASTOALAN KORKEAKOULUTUTKINNOT YLEISISSÄ KIRJASTOISSA Paula Kauppila.
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
Virtuaali-informaatikkojen tapaaminen Tampere,
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
TULEVAISUUDEN TYÖMARKKINAT.  Työmarkkinoiden kehityssuuntia on vaikea ennustaa. Eri tahot kuitenkin laativat raportteja ja ennusteita mm. työllisyyden.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Ammattikorkeakoulusta yliopistoon Siltaopinnot maisteriopintoihin ja erillisiin maisteriohjelmiin kasvatusalalla Tapio Varmola
Ops seminaari Askola.
Ammatillinen koulutus
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Hyvinvointialan näkymiä Lapissa OSUVA –klusterin kertomana Sirkka Saranki-Rantakokko THM, HTT.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Tekniikan koulutus OULUN AMMATTIKORKEAKOULU. Oamkista valmistuu informaatioteknologian, energian ja automaation, konetekniikan sekä rakentamistekniikan.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
OP TUNTI. PÄÄTÖKSENTEON PERUSTEITA Hyvä päätös Kehitä Päätöksen- tekotapaasi Tutustu itseesi Tunne vaihtoehtosi.
Tämä diasarja on tarkoitettu opojen käyttöön.
Löydänkö näistä unelmani?
Kemian opetuksen visiot kemianteollisuuden näkökulmasta
Mitä peruskoulun jälkeen?
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Elinikäinen ohjaus Suomessa
OP TUNTI
Kulttuurienvälinen viestintä
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Astetta enemmän! Viitaniemen koulu Anne Venemies, opinto-ohjaaja Gradia Jyväskylä.
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Esityksen transkriptio:

Mikä minua kiinnostaa? Valitsemista helpottavia kysymyksiä? Lähtökohtana koulutussuunnan valinnalle on riittävä itsetuntemus -> Kuka olen, arvoni ja mitä haluan? Mitä kaikkea olen tehnyt ja missä olen hyvä; mitä tietoja, taitoja ja osaamista on kertynyt? Mitkä elämän alueet innostavat ja herättävät uteliaisuuteni? terveys, ihmisten hyvinvointi, vapaa-aika tekniikka ja teollisuus (koneet, rakentaminen, sähkö, elintarvikkeet) talous, hallinto, yhteiskunnalliset asiat (myynti, markkinointi, liike-elämä)

Valitsemista helpottavia kysymyksiä? kulttuuri ja taide (käsityö, muotoilu, viestintä) luonnontieteet (tietojenkäsittely, kemia, fysiikka, biologia) Matkailu, ravitsemus Ympäristö ja luonto Minkälaisessa työnkuvassa tai ammatin tarjoamassa roolissa pystyisin toteuttamaan itseäni? itsenäinen vai ihmisten parissa tehtävä työ minkälaisia vastuita olen valmis ottamaan (taloudelliset, sosiaaliset, tekniset) roolini? olenko käsillä tekijä/toteuttaja, pohtija, kehittäjä, opitun tiedon soveltaja, opastaja/neuvoja, laskija, ongelmanratkoja?

Tiedonetsintää ja pähkäilyä Mistä saan riittävästi tietoa vaihtoehtojen puntaroimiseksi ja päätöksentekoon? olenko selvittänyt koulutuksien sisältöjä ja sitä, mitä haluamassani ammatissa työnteko on käytännössä? www.opintoluotsi.fi www.mol.fi/avo/ http://www.mol.fi ->Ammattinetti www.virtuopo.net/suomi/ www.aarresaari.net -> urasuunnittelu www.ammatinvalinta.fi

Kohti päätöksentekoa… Olet tutustunut oppilaitoksien kotisivuihin ja tutkinut eri vaihtoehtoja sekä jututtanut tuttavapiirissä mahdollisesti alalla työskenteleviä Rajaat kiinnostavimmalta tuntuvat vaihtoehdot ja vertailet koulutuksiin liittyviä hyvältä ja askarruttavalta tuntuvia tekijöitä Teet päätöksen ja suuntaat kohti tavoitetta olenko valinnut oikein? Luotettava järki ja tunneperusteluihin ja sattumaan

ja yhteishakua Mitä olet jo tehnyt koulutussuunnitelmasi ja ammatinvalintasi suhteen? Yhteishaun aikataulut: ammatilliset oppilaitokset 29.1.-20.2.2007 ammattikorkeakoulut 26.3.-13.4.2007 yliopistot huhti- ja toukokuussa

Tulevaisuuden osaamiset ja tarpeet? Työelämässä tarvittavia avaintaitoja: muutosvalmius ja halu oppia uutta, kyky käsitellä, hankkia ja soveltaa uusia tietoja ja taitoja vuorovaikutus ja viestintätaidot sähköisten tiedonhakujärjestelmien käyttö ja kriittinen tiedontarkastelu kyky nähdä työn jälkensä vaikuttavuus/ tulokset kielitaito elämänilo ja avoimuus (itselle ja muille)

Työllistävät ammatit ja alat Teollisuuden tuotanto ja tekniikan suunnittelu ja tutkimustyö (metalli- ja rakennusala, insinöörit, työnjohtajat) Sosiaali- ja terveysala (lähihoitaja, sairaanhoitaja, lääkäri) Liike-elämän palvelut (tuotteistaminen, myyntityö, ravintola-ala) Bio-, kemia- ja ympäristöteknologia ICT-ala (ohjelmisto- ja automaatiotekniikka, sovellukset) Opetus ja kasvatusala Suhdanteet ja jatkuva työnkuvien muutos huomioitava!

Ammatinvalinnanohjaus auttaa etsimään ratkaisuja ja helpottaa päätöksentekoa koulutus- ja ammatinvalintaa tehtäessä ->toimintasuunnitelma yhdessä keskustellen, pohtien ja tietoa etsien omat kiinnostukset, arvot, kyvyt tulevaisuuden toiveet ja vaihtoehdot haasteet ja niistä selviytyminen luottamuksellista, vapaaehtoista ja maksutonta Ajanvaraaminen Saarijärven Työvoimatoimisto p. 010194645