 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Perheen tukeminen ennen sijoitusta, sijoituksen aikana ja sen jälkeen
Advertisements

KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Huolen herääminen ja yhteydenotto
PORKKANAPIRTTI PERHEKOTI
Porin kaupunki PERHENEUVOLA.
Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS.
AV 1. 2 Historia ●Yhdistys perustettu vuonna 1982 Helsingin Yliopistollisessa Keskussairaalassa hoidossa olevien lapsisyöpäpotilaiden vanhempien.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Mika Niemelä Riikka Helin
Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja.
Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa
Lastenpsykiatrian osaston kriisihoitojakso
Huolen herääminen ja yhteydenotto Jatkohoito
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Psykologi- ja perheneuvontapalvelut. Esityksen otsikko tähän Etunimi Sukunimi Terveyskeskus - johtava ylilääkäri Avohoidon ylilääkäri Keskitetyt.
Lasten mielenterveyspalvelujen porrastus – uudet tehtävät 2012 alkaen
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Perhetyö.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Taysin nps ja lastensuojelun yhteistyö
LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa
SYÖMISHÄIRIÖISTEN OSASTOHOITO LASTENPSYKIATRIAN KLINIKASSA
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Lastensuojelu nuoren tukena
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
NEUVOLAN PERHETYÖ
Jouni Vironen Perheterapeutti
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Päivi Juurinen, suunnittelija
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
Tutkimusosasto Tuetaanko lastensuojelun asiakasperheitä riittävästi terveydenhuollossa? Marketta Rajavaara Professori, Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden.
Esteettömyys päiväkodeissa koulutuspäivä
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Antti Pollari Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU ry
P ERHENEUVOLA LAPSEN JA PERHEEN TUKENA Perheiden hyvinvoinnin tukeminen, vanhempainilta Psykologi Saana Sievers.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
NUORISOPSYKIATRIA KESKI- SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRISSÄ -psykiatrian toimialueella 5 vastuualuetta -vs. toimialueen johtaja yl Tarja Seuri - nuorisopsykiatrian.
Perhepalvelukeskus Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Päiväperhekuntoutus. Perhekuntoutusta ma-su klo (8)9-20 välisenä aikana 0-7- vuotiaiden lasten perheille klo 9-15 arkisin (ma-pe) Huom! Vaavi –kuntoutus.
LASTENNEUROLOGIA poliklinikka ja päiväsairaala rakennus 45 TERVETULOA.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Rauman alueen perhepartio Mitä, miksi, miten?.  Toiminta tarkoitettu perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia  Kerran kuukaudessa tapahtuvaa toimintaa,
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
Häiriöiden varhaistunnistus, hoidon porrastus ja viranomaisyhteistyö
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Hannu Hätinen LAPE-kehittämispäivä
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
Opiskeluhuollon palvelut
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit, -retket ja –tapahtumat  Perheneuvonta : Parisuhdetyö

 Perhekerho  Perhekerho on vanhempien ja alle kouluikäisten lasten yhteinen kerho, mihin ovat tervetulleita myös isovanhemmat ja muut lasta hoitavat aikuiset.  Avoimessa perhekerhossa ja perhekahvilassa lapset ja vanhemmat ovat yhdessä:  Askartelu, leikit, pidetään hartaushetket  mukavaa yhdessäoloa lapsille ja heitä hoitaville aikuisille.

 Perhekerho…  Vauvaryhmä/Esikko on tarkoitettu ensimmäisen lapsen saaneille äideille ja heidän vauvoilleen. Myös isät ovat lämpimästi tervetulleita.  Ryhmät ovat vertaisryhmiä, jossa keskustellaan mm. vauvan hoitoon, kasvatukseen ja parisuhteeseen.  Perhekerhot ja vauvaryhmät/Esikot ovat avointa toimintaa, johon voidaan osallistua etukäteen ilmoittautumatta.

 Perheleirit, -retket ja –tapahtumat

 Perheneuvonta • Perheasiain neuvottelukeskuksessa keskustetaan henkilökohtaiseen elämään, parisuhteeseen ja perheeseen liittyvistä kysymyksistä.

 Parisuhdetyö Järjestetään pariskunnille kursseja, joissa opetellaan rakkauden hoitamista arjessa, omien tunteiden tunnistamista ja ilmaisemista sekä toisen kuuntelemista.

Helsingin Diakonissalaitos

 Perhekuntoutus • Perhekuntoutuksessa hoidetaan lapsiperheitä, joilla on vakavia vaikeuksia selvitä jokapäiväisestä elämästä. Perheiden elämäntilanne on jatkunut pitkään epävakaana esimerkiksi vanhemman päihde- tai mielenterveysongelman vuoksi. Tästä syystä lapsen tai nuoren kehitys on vaarantunut ja muut avohuollon tukitoimet on todettu riittämättömiksi. • Perhekuntoutus on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä ja vastaa kunkin asiakasperheen yksilöllisiin tarpeisiin. Perhetyöntekijöiden ja moniammatillisen hoitotiimin avulla perheitä hoidetaan yhteistyössä lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa.

 Perhekuntoutuksen tavoitteet määritellään asiakasperheen ja sosiaalityöntekijän kanssa aloitusneuvottelussa. Perhekuntoutuksen yleisinä tavoitteina ovat lapsen psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen kasvun ja kehityksen turvaaminen perheessä, vanhempien kuntouttaminen ja tukeminen riittävään vastuuseen lapsesta ja perheen elämästä sekä vanhemmuuden ja lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen arviointi.  Tavoitteiden toteutumista tarkistetaan ja hoitosuunnitelma päivitetään säännöllisissä hoitoneuvotteluissa. Perhekuntoutuksen hoitotyön sisältöä ohjaa moniammatillinen hoitotiimi, johon kuuluvat perheen oman perhetyöntekijäparin lisäksi psykiatri, psykologi, toimintaterapeutti, perheterapeutti, lähiesimies ja yksikön johtaja.

 Hoidon menetelmät ◦ kotikäynnit ◦ perheistunnot ◦ perheterapia ◦ kuntouttavan toiminnallisuuden toiminta ◦ retket ja leirit ◦ moniammatillinen hoitotiimi ◦ kriisineuvottelut ◦ verkostotyö ◦ toimintaterapeuttinen arviointi ◦ perhearviointi ◦ psykologin ja psykiatrin konsultaatiot ◦ MIM-työskentely (Marshak Interaction Method) ◦ Theraplay