Oletko 40-, 50-, 60- tai 70-luvun lapsi......???

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Advertisements

Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
L i i k u n t a. Tästä on kyse! Meillä ei ollut Playstationia, Nintendoa tai X-boxia, ei ainuttakaan TV-peliä, ei 99 TV-kanavaa, ei surround- soundia,
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
Pikkupoika kysyi isältään...
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Yhtälön ratkaiseminen
Ensimmäiselle sivulle Eräs illanvietto... Pidettiin kamujen kanssa pienet bileet...
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
10 vinkkiä voimaantumiseen
Teollisuustyöläisten elämää
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Kuvakäsikirjoitus.
NALLE PUH.
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
NAISEN ITSETUNTO.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Lasten suusta.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Kuinka puhdistetaan vessanpönttö
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
Elämä.
Lauri Viidan lapsuudenkoti
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Pikkupoika kysyi isältään...
Kouluinfo Renkomäen koulu
Komodonvaraani Varanus komodoensis.
Niko Saarinen.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
Suomi 1B Torstai
Suomi 1B 26. Helmikuuta 2016 Kalevalan päivä
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Oletko 40-, 50-, 60- tai 70-luvun lapsi......???
Selkä suoraksi Suomi TM
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Esityksen transkriptio:

Oletko 40-, 50-, 60- tai 70-luvun lapsi......??? Kuinka olet VOINUT PYSYÄ elossa?

1 Autoissa ei ollut turvavöitä eikä niskatukia MAINITSEMATTAKAAN turvatyynyjä (airbags)!

2 Takapenkillä oli HAUSKAA eikä mitenkään VAARALLISTA.

3 Pinnasängyt olivat värikkäitä ja vähintään lyijypitoisilla tai muilla myrkyllisillä tai arveluttavilla maaleilla lakattuja.

4 Ei ollut mitään LAPSITURVALUKKOJA pistorasiossa, autonovissa, lääkepulloissa eikä kemiallissa kodin puhdistusaineissa.

5 Voitiin jopa ajaa fillarilla ILMAN kypärää.

6 Juotiin puutarhaletkuista sekä muista lähteistä, EIKÄ mistään steriileistä limupulloista...

7 Rakenneltiin „mäkkäreitä“. Ja ne joilla oli onni asua mäellä olevan kadun varrella, saivat kokeilla nopeusennätyksiä ja ehkä puolessavälin mäkeä todeta säästäneensä jarrussa… ....muutaman onnettomuuden jälkeen tuli tuokin pulma ratkaistua!

8 Saatiin leikkiä ulkona kunnes ilta alkoi hämärtyä..... Ei ollut kännyköitä....... Eikä kukaan tiennyt missä pörrättiin. Uskomatonta !

9 Koulua kesti puoleen päivään. Ruokailutkin oli jo hoidettu.

Kukaan ei ollut syyllinen, vain me itse. 10 Meillä oli naarmuja........... , murtuneita luita, silloin tällöin katkenneita hampaita , mutta koskaan, koskaan ei viety ketään oikeuteen – vaikka pientä riidan tapaista leikeissä oli mukana. Kukaan ei ollut syyllinen, vain me itse.

11 Me voitiin mutustella makeita ja voileipiä syödä , oikeita sokerijuomia juoda eikä meillä ollut mitään painopulmia – koska oltiin aina ulkona leikkimässä ja erittäin aktiivisia ...

12 Voimme jakaa keskenämme neljän tai viidenkin kaverin kanssa LIMUMME... juoda samasta pullosta tai myöhemmin kaljakolpakosta, ilman että joku olisi siihen kuollut.

13 Meillä ei ollut Playstation-, Nintendo 64-, X-Box- ja muita Vídeopelejä , 99 Kaapelikanavaa , Videonauhuria, Dolby Surroundia , kännyköitä , tietokoneita eikä Chatroomeja tai e-baytä Internetissä........ ... vain ystäviä !

Me voitiin mennä ulos, jalkaisin tai fillarilla 14 Me voitiin mennä ulos, jalkaisin tai fillarilla kavereita tapaamaan, vaikka asuivatkin kilometrien päässä, koputtamalla oveen tai jopa ilmankin mennä taloon ja hakea kaverit leikkimään.

Ihan ilman vahteja ! 15 Niin, ulkona, kamalassa maailmassa ! Kuin se oli mahdollista ? Pelattiin futista yhteen maaliin ja jos jotakuta ei otettu sillä kertaa joukkueeseen mukaan, niin ei siitä mitään psyykkisiä traumaa saanut eikä mailmanloppuakaan tullut.

16 Jotkut koululaiset eivät olleet yhtä hyviä kuin toiset, ja kun jäätiin luokalle, niin sittenhän kerrattiin se lukuvuosi. Ketään ei sen takia lähetetty psykiatrille tai psykologille. Kellään ei ollut dislexiaa, keskittymispulmia tai ollut hyperaktiivi, - kouluvuosi vai kerrattiin ja jokainen sai mahdollisuutensa.

niitten kanssa toimimaan. 17 Meillä oli vapautta , vapaaaikaa, takaiskuja , menestyksiä und tekemistä ...ja opittiin niitten kanssa toimimaan.

elossa näinkin kauan ??? Miten olemme pystyneet pitämään itsemme Jokerikysymys on vain: Miten olemme pystyneet pitämään itsemme elossa näinkin kauan ??? Ja ennen kaikkea: Kuinka pystyimme kehittämään personallisuuttamme ???

Kuulutko myös näihin ikäluokkiin? Fifties..... ........ Jos näin on niin lähetä tämä samanikäisille ystävillesi, myös lapsillesi, sisarenlapsillesi, kummilapsillesi jne.(Ei ole pakko, ei tapahdu mitään jos et lähetä tätä eteenpäin ;-) Jotta näkisivät kuin „ennen“ oli........

P-kele, me oltiin onnellisia !!! Vai kuinka ? Varmastikin sanovat elämämme olleen yksitoikkoisen, mutta P-kele, me oltiin onnellisia !!! Vai kuinka ?