Vaikeuksien voittaminen vieraissa kielissä... Jotakin kulkemastani matkasta... Ala-aste Ylä-aste Lukio Taideteollinen korkeakoulu Taustaa ”Väsynyt...tahdon.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osta koira!!.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Kirja •Kirjan nimi:Loppan och Ceasar •paino: 266g •sivumäärä:123 •kirjailija:Kerstin Gavander •julkaisuvuosi:
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
KOVA - HENKINEN VALMENNUS
Toimintaohjeet opelle
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ajatuksia elämästä..
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
VOA-oppimispäiväkirja
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
Koirat…. vastaan ihmiset….
NALLE PUH.
Tieteellinen kirjoittaminen Taulukot, kuviot, esimerkit
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Katsotaan, sanoi lääkäri!
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Luovia ihmisiä ajaa eteenpäin ns. kosmologinen motiivi eli pyrkimys rakentaa kosmosta, järjestystä, suhteessa itseen ja maailmaan. Kulttuurin alojen suurista.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Mikä minä olen ? Minä olen suunnilleen 20 cm pitkä. Minun toiminto sopii kummallekin sukupuolelle. Minut voi löytää seisomasta, roikkumasta tai makaamasta.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
HENKISTÄ TASAPAINOILUA
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Valmius tulevaisuuteen Arto Saloranta.
2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,
Mitä asenne tarkoittaa?
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Tapahtukoon sinun tahtosi
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Moraalinen relativismi Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kertausta tärkeimmistä asioista
Toimintaohjeet opelle
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Ops seminaari Askola.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Osta koira!!.
Luova kirjoittaminen 1. Kirjoita 5 minuuttia ensimmäisestä mieleen tulevasta aiheesta. Miltä kirjoittaminen tuntui? Oliko vaikeaa saada kirjoittaminen.
Osta koira!!.
Esityksen transkriptio:

Vaikeuksien voittaminen vieraissa kielissä... Jotakin kulkemastani matkasta... Ala-aste Ylä-aste Lukio Taideteollinen korkeakoulu Taustaa ”Väsynyt...tahdon antaa periksi...itkuinen olo...ketä syytän tai vihaan... Miksi minut on jätetty yksin?”

Kevät 2005 Hero Lausunto... lukivaikeus Laput silmillä ja tulpat korvissa... Olen jäässä... Itsetunto riekaleina...

Kevät 2007 Kuntoutussäätiö Tarkempi diagnoosi... Kapea työmuisti ”Kaikkien menneiden vuosien aikana koetut väärinymmärrykset ja –kohtelut vilisivät päässäni yhtenä loputtoman pitkänä filminä... enkä saanut sitä pysäytettyä ” Mitä nyt teen? Uusi mahdollisuus? Oppimisvalmennus 9kk

AIKA Matkalle mukaan pakatut teesit... ILO RENTOUS ITSENI NÄKÖINEN TEKEMINEN KIRJOITTAMINEN Englannin kielen oppimispäiväkirja

Erilaiset oppimisen välineet ja menetelmät kehittyivät prosessin aikana... Halusin löytää ”taisteluaseet” itse Poimitut sanat... Kriteerinä se, miltä sana ”maistui” mielessäni Omalla ”äänellä ” kirjoittaminen ”Oli oikeastaan hauskaa saada itse päättää mitkä sanat pääsivät listalleni.” Tekemisen täytyy myös viihdyttää

Löytöjä omaan työkalupakkiini... Englanninkieliset TV 1:n aamusarjat ”Keittiön pöytä oli aamulla täynnä hamahelmiä... huomasin puhuvani englantia mieheni kanssa kuin ohimennen... keskustelimme ja askartelimme kahta kirjainta ” Yle Mondo- ABC from Melbourne BBC from London Nettisanakirjat Oikolukuohjelma Oma mieheni Windows Live Messenger - pikaviestintäohjelmisto Voice of America- special english pages Kirjeenvaihto- s-postit

”On kysynyt yhä uudestaan ja uudestaan halua ja ennen kaikkea tahtoa nousta tämän vaikeuden yläpuolelle, mutta ilman muiden ihmisten tukea, olisivat omat voimani ehtyneet jo alussa ja olisin luovuttanut asioiden edessä” Jaksaminen?

Tuki... Taik Kuntoutussäätiö Oma perhe ”Olen saanut olla etuoikeutetussa asemassa siinä, että ympärilläni on tätä matkaa tehdessäni ollut myötätuntoisia ihmisiä, jotka ovat nähneet ja uskoneet siihen, mihin itse en ole pystynyt aina uskomaan”

Oman itsensä voittaminen... ”Voisin kuvailla tätä kulkemaani matkaa myös henkiseksi matkaksi. Se on ollut ennen kaikkea matka syviin kerroksiin itseni sisälle - niihin, joiden koskettaminen tekee kipeää...”

Miksi yritin? ”Oman itseni eheyttäminen ihmisenä, on varmasti ollut se ainoa kestävä ja tärkein syy ryhtyä tähän.”

”Välillä tunsin kulkevani suorastaan taaksepäin, vaikka suunnan olisi pitänyt olla suoraviivaisesti eteenpäin ja ylöspäin.” Tuntemuksia...

”Tiesin, ettei mitään voisi tapahtua, ellen itse uskaltaudu hyppäämään...”

”Ilman tätä kokemusta elämästäni olisivat puuttuneet ne sävyt, jotka siinä nyt suureksi ilokseni ovat.” Lopuksi...

Ehkäpä englannin kieli suureksi hämmästyksekseni "paransi" sisälläni juuri sen, minkä se oli sinne alkujaan myös synnyttänyt