KAUPPAKESKUSTEN TURVALLISUUSJOHTAMINEN Seminaari

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

E XPERICON E XPERICON  Perustettu 1997, toimipiste Helsingin keskustassa.  Liikevaihto vuonna ,8 milj. 
Kauppakeskuksissa tehdään paljon yhteiskunnallisesti merkittäviä isoja ja pieniä tekoja…
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
Vammaispalveluiden innovaatio- ja kehittämiskeskus -konsepti Jarno Tuimala, Anne Laakso
Arkistosektorin KDK- yhteistyöverkosto KDK ja sen arkistosektorin yhteistyöverkosto –seminaari Arkistoneuvos Jaana Kilkki Arkistolaitos.
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisen kehittäminen Työryhmän yhteenveto
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
PK-kehittämispalvelut
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Tietohallintomalli käytännössä – ICT-johtamisesta kilpailuetua
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Projektisalkun hallinta
Kauppakeskusten turvallisuusjohtaminen Vartioinnin kehittäminen kauppakeskuksissa – projektin tulokset ja työkalut vartioinnin näkökulmasta Kari Ratilainen/
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Viestintää ja tiedonhallintaa helposti ja tehokkaasti Olli Aro Kehittämiskonsultti – Business Development Consultant.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
TTL Sosiaalisessa mediassa
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
(NIMI) Kestävää aluesuunnittelua tukevat työkalut –portaali.
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
RESCA-verkosto RESCA-seminaari , Tampere.
Miten energiankulutus käännetään laskuun? Seminaari Sirkka Vilkamo Työ- ja elinkeinoministeriö.
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Missio Suomen Kauppakeskusyhdistys ry on kauppa- ja ostoskeskusten järjestö, jonka toiminnassa omistajat, kauppa, palvelut,
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Mari Pajala Ympäristöasiantuntija Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukset - Autoalan toimenpideohjelma.
Seuran strategia - Karelia Golf Ry Joensuu.
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry
Metakulku-hanke Tie kohden hyvää henkistä ja fyysistä elämää.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Projektijohtamisen jatkokurssi:
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Innova Länsi-Suomen akk
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Julkisen hallinnon ICT-näkymiä HAKA-Virtu tilaisuus Tuomo Ahjokannas
OSKE- Asumisen klusterin Roadshow tiistai Joensuun Tiedepuisto, Temple of Challenge, Länsikatu 15, JOENSUU Timo Ekroos, ISAK – koordinaattori.
Annika Räsänen. Suomen Mentorit ry Tavoite: Yksikään nuori ei saa pudota kyydistä. Ei edes korkeakoulutettu. Yhdistys on perustettu syksyllä.
Avoimen tuotteen hallintamalli Tuotteenhallinnan työpaja
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Yrityksen projektisuunnitelma
Etelä-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Esittelyt Päätös vihreä ristin hyödyntämisestä TUKO-hankkeessa
Nostotilaukset Kouluttaja Kari Marjeta | Tse Kiinteistöt Oy Tilaukset Puh
Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Esityksen transkriptio:

KAUPPAKESKUSTEN TURVALLISUUSJOHTAMINEN Seminaari 10.3.2005 Kauppakeskukset Olli Lehtoaro, kauppakeskusjohtaja

Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Suomen Kauppakeskusyhdistys ry on kauppa- ja ostoskeskusten järjestö, jossa omistajat, kauppa ja kauppakeskusjohtajat kohtaavat. Järjestö toimii koko Suomen alueella ja sen jäseninä ovat maan merkittävimmät kauppakeskukset, kauppakeskusomistajat ja kauppakeskuskonsultit Suomen Kauppakeskusyhdistys ylläpitää jäsenten ammattitaitoa ja tarjoaa kontakteja alan ammattilaisiin järjestämällä seminaareja, tilaisuuksia ja tutustumismatkoja. Yhdistys tarjoaa oman toimintansa lisäksi myös RAKLIn ja Suomen Kiinteistöliiton palvelut jäsentensä käyttöön. Yhdistyksen käytännön toimintaa järjestää tehdyn yhteistoimintasopimuksen mukaisesti Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry Lisätietoja Kauppakeskusyhdistyksestä: www.rakli.fi/verkosto

Taustaa Suomen Kauppakeskusyhdistys ry käynnisti projektin vuoden 2003 lopulla Alkusysäyksenä tarve luoda toimintamalli kauppakeskusten turvallisuusasioiden hallintaan ja liittää turvallisuusjohtaminen muuhun kauppakeskusjohtamiseen Projektissa keskityttiin käsittelemään vain toimivan kauppakeskuksen turvallisuusjohtamista – ei rakennusvaihetta, koska tämä vaatisi laajuutensa puolesta oman erillisen projektin Käytännön koordinoinnista vastasi Suomen Kauppakeskusyhdistys ry, jonka toiminnanjohtajat Ville Raitio (30.8.2004 asti ) ja Seppo Kuitunen (1.9.2004 alkaen) toimivat projektin projektipäällikkönä, ohjausryhmän ja johtoryhmän sihteereinä sekä työryhmien jäseninä. Projekti rahoitettiin siihen osallistuneilta yrityksiltä kerätyillä osallistumismaksuilla ja Teknologian kehittämiskeskuksen (TEKES) myöntämällä kehitysavustuksella.

Taustaa Ohjausryhmä toimi projektin kokonaisuuden arvioijana. Johtoryhmä vastasi työryhmien työn koordinoinnista, tavoitteista sekä lopputulosten yhtenäistämisestä. Työryhmät valmistelivat tavoitteiden mukaista ohjeistusta ja turvallisuusjohtamismallia. Työryhmät keskittyivät kauppakeskusten turvallisuuteen liittyviin prosesseihin: Vartiointi ja valvonta Ylläpito Vuokraus Kriisijohtaminen Väestönsuojelu Uudet turvallisuustuotteet ja –palvelut Ryhmät pitivät yhteensä n. 75 kokousta Riskienarviointimenetelmästä ja turvallisuuden mittariston kehittämisestä vastasi Tampereen teknillisen yliopiston Turvallisuustekniikan laitos Tulosten yhtenäistämisestä, turvallisuusjohtamismallin rakentamisesta sekä loppuraportin kokoamisesta vastasi ArgoSec Finland Oy

Kauppakeskusten odotukset ja kokemukset projektista Kauppakeskukset ovat ja halutaan pitää turvallisina asiointi- ja työpaikkoina Kauppakeskukset koetaankin turvallisemmiksi asioimispaikoiksi ja työympäristöksi kuin perinteiset myymälät (projektin aikana tehdyn kyselyn perusteella) Kaikkein turvallisuuteen vaikuttavien seikkojen tulee olla kunnossa (ei heikkoja lenkkejä) Asiakkaiden ei pidä joutua kiinnittämään huomiota tai yleensäkään huomata koko turvallisuusasioita – paitsi jos tilanne niin vaatii Kaikkien tulee tuntea vastuunsa, tehtävänsä ja velvoitteensa Toimenpiteet tulee tehdä ennalta sovittujen ohjeiden mukaisesti Turvallisuus ja viihtyisyys ovat kauppakeskusten kilpailuetu Osaltaan takaavat sen että asiakkaat viihtyvät ja palaavat yhä uudelleen keskukseen Tavoitteena oltava, että pieni lapsikin voi turvallisesti asioida kauppakeskuksessa – vanhemmilla ei tarvitse olla silmiä selässä

Odotuksia projektilta Työkaluja ja apua kauppakeskusten turvallisuusasioiden käytännön johtamiseen ja hoitamiseen Yhteisten toimintamallien luominen, joilla taataan kauppakeskusten asiakkaille ja kauppakeskuksissa työskenteleville mahdollisimman riskitön ja häiriötön ympäristö Keskusten omistajien, vuokralaisten, tilojen käyttäjien sekä omistajille että käyttäjille palveluita tuottavien yritysten yhteistyön parantuminen Hyvien toimintamallien löytäminen ja monistaminen kentälle

Kokemuksia Kauppakeskuksissa asetetut tavoitteet projektille toteutuivat hyvin Toimintamallit otetaan heti käyttöön Turvallisuusjohtaminen on jatkuva prosessi Projekti oli laajempi, kuin alkuun uskottiinkaan Projektissa mukana olleiden työpanos ollut erittäin suuri Rönsyjä jouduttiin karsimaan pois Projekti valmistui kuitenkin ajallaan ! Kehitetty turvallisuusjohtamisen malli sisältää lakisääteistä pelastussuunnitelmaa yksityiskohtaisempia toimintamalleja ja ohjeita - näille kauppakeskuksilla on käyttöä Vielä laajemmasta osallistujajoukosta ei olisi ollut haittaa ( mm. kiinteistön omistaja / manageeraus tahoja olisi voinut olla laajemminkin mukana)

Kiitokset Suomen Kauppakeskusyhdistyksen puolesta suuret kiitokset Kaikille projektissa mukana olleille tahoille: Rahoittajille Tekijöille Työryhmien jäsenille Johtoryhmän ja ohjausryhmän jäsenille Sekä Ideanikkareille Kauppakeskusyhdistyksen hallituksessa