Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TUKEA TYÖNANTAJUUTEEN Työehtosopimus ja palvelut työnantajille
Advertisements

Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Henkilökohtaisten avustajien työnantajien vertaistukiryhmä
Henkilökohtainen apu ja työnantaja Tuula Poikonen Vammaistyön johtaja
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |

Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Puh: Tervetuloa! Ota yhteyttä ja tule tutustumaan: Euroopan unionin kotouttamisrahasto osallistuu hankkeen rahoittamiseen MoniNaisten Talo.
Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx, Espoon kaupunki.
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
INFO.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
Itsemääräämisoikeus ja Edunvalvontavaltuutus
Uudet ELY-keskukset ja tiedonvälityksen haaste työhallinnossa Ideapäivä-seminaari Jaana Suokonautio Jaana Suokonautio.
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
KESKUSTEN MERKITYS HENKILÖKOHTAISESSA AVUSSA HENKILÖKOHTAISEN AVUN ALUETUKIKESKUS-PROJEKTIN PÄÄTÖSSEMINAARI Turku Raija Mansikkamäki.
Helsingin Invalidien Yhdistys ry
TYÖHAKEMUS.
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Vammaisten ihmisoikeudet
Vertaisohjaajatoiminta. ” Olen kuin yksi noista tiilistä. Tarvitsen ympärilleni toisia tiiliä, jotka ovat samanlaisia kuin minä, tarvitsen niitä tuekseni.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
Vammaisten ihmisoikeudet Kommenttipuheenvuoro Esa Kalela Kuuloliiitto.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
HARVINAISET HAASTEET.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Vammaisfoorumin esittely
FUNIMA Finnish Universities International Marketing and Admissions Helsingin yliopisto Rebekka Niskanen.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Toimeentulotuen yksikön sosiaaliohjaus
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
VOIMANA MERI.. Henkilökohtaisen avun päivä Heli Kulmala
P ROJEKTIN TULOKSET Tavoitteet: Henkilökohtaisen avun keskuksen toimintamallin luominen Henkilökohtaisten avustajien ja työnantajien kouluttaminen ja tukeminen.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Hankepäällikön tehtävänkuva 8/2016. Soveltuva korkeakoulututkinto Eduksi luetaan: teknisen alan koulutus, esimies/tiiminvetovastuu-kokemus, kokemusta.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Toisen koti työympäristönä Asiakkaan koti Asiakkaan ehdoilla toimiminen Kodin olosuhteet: Ergonomian toteuttaminen kotioloissa esim. vuodekorkeus Erilaisia.
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
FINLANDS SVENSKA HANDIKAPPFÖRBUND 2008 Miksi osallistun vapaaehtoistoimintaan? Valtakunnallinen vammaisneuvostopäivä Sonja Karnell Finlands Svenska.
1 Invalidiliitto 1 Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila Anne Mäki, Invalidiliitto ry.
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
MOTTO, VISIO, MISSIO TAI MUU VASTAAVA OTSIKKO
Koti hoitoympäristönä
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Autismi- ja Aspergerliitto ry
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Hyvän mielen pelit ry Innovatiivista koulutusta ja työharjoittelua mielenterveyskuntoutujille IT-, peli- ja media-alan parissa Tommi Gustafsson, hallituksen.
Opettajan nimi | kurssin numero
Suomi.fi-yrityssivusto
Parkinson-kerho
Asiakastyytyväisyyskysely työnantajille
Mielenterveys ja päihdestrategia 2012
Toukokuussa: Kesäkuussa: TO 2.5. VIRTUAALIVESIJUMPPA KLO 7.50
elokuun virtuaalivesijumpat
Henkilökohtaisen avun keskus Helsingin ja Kauniaisten alueella
Esityksen transkriptio:

Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla Avustajakeskus Sentteri ry Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla Helsinki Espoo Kauniainen

Avustajakeskus Sentteri ry Taustat ja perustiedot Sentterin toiminnan käynnistävät joukko keskeisiä vammaisjärjestö-kentän toimijoita, jotka myöhemmin siirtyvät taustalle ja Sentteristä tuli sen palveluiden kohderyhmänä olevien henkilöiden jäsenyyteen perustuva yhdistys. Mukana olevat yhdistykset: Helsingin invalidien yhdistys ry Kynnys ry CP-liitto ry Lihastautiliitto ry Näkövammaisten Keskusliitto ry Suomen Kuurosokeat ry Suomen MS-liitto ry Förbundet Finlands Svenska Synskadade (FSS) Finlands Svenska Handikappförbund rf

Sentteri arvot: Vammaisten itsemääräämisoikeus Itsenäinen elämä Ihmisoikeuksien kunnioittaminen Tasapuolisuus Yksilöllisyys ja yksityisyys Ammatillisuus (asiantuntijuus) Palveluiden luotettavuus ja laatu

Sentterin tavoitteet: Toteuttamaan vammaisille heidän tarpeitaan ja odotuksiaan vastaava yhdenmukainen ja laadukas henkilökohtaisen avun tukipalvelu yhteistyössä kuntien kanssa. Välittää avustajia vammaisille ja tukea vammaisia henkilöitä työnantajana sekä työnjohtajan roolissa antamalla neuvontaa ja ohjausta. Varmistamaan samanarvoisen kohtelun kaikille vammaisille ihmisille ja saamaan henkilökohtaisen avustajajärjestelmän sujuvammaksi

Sentterin periaatteet: Vammainen toimii avustajansa työnantajana (tai työnjohtajana). Edellytyksenä on kyky ja halu toimia työnantajana sekä valmiudet omaan elämänhallintaan ja päätöksentekoon. Tarvittaessa kunnan on ohjattava ja autettava avustajan palkkaamiseen liittyvissä asioissa.

Henkilökohtainen apu vammaiselle: Henkilökohtainen avustaja paras tapa turvata vammaisen henkilön itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus Henkilökohtaisen avun turvin vaikeavammainen henkilö voi ottaa haltuunsa kaikki elämän elementit ja valinnan mahdollisuudet ja päättää itse, mitä hän kulloinkin haluaa tehdä (opiskella, työllistyä, perustaa perhe jne.)

Sentteri rekrytoi ja välittää avustajia: Mitä avustajalta vaaditaan: Avustajan tarvittavat taidot ja koulutus riippuvat siitä, kenelle työskennellään. Työn vaativuus vaihtelee henkisesti ja fyysisesti riippuen avustettavasta. Työ sopii hyvin erilaisille ihmisille. Työ vaatii sitoutumista, vastuullisuutta, joustavuutta, empaattisuutta, toisen ihmisen kunnioittamista sekä tilanneälykkyyttä.

Sentterin palvelut: Henkilökohtaisten avustajien työnantajien kuukausittaiset vertaistukitapaamiset. Henkilökohtaisten avustajien työnantajien neuvonta, ohjaus ja koulutus. Toimiminen tarvittaessa tukihenkilönä henkilökohtaisten avustajien työnantajien palveluneuvotteluissa. Henkilökohtaisten avustajien rekrytointi ja esihaastattelu. Antaa avustajille ohjausta avustamiseen ja tukea työntekijänä toimimiseen. Asiakas- ja avustajarekisterin ylläpito.

Sentterin yhteystiedot: Sentterin puhelinpäivystysajat ovat: ma, ti, to ja pe klo 10–13 ja ke 13–16. Puh. 045 7732 4381 Yhteyttä voit ottaa myös sähköpostilla marjut.ounila@sentteri.fi tai tarvittaessa voi sopia henkilökohtaisen tapaamisajan Lisätietoja kotisivulta www.sentteri.fi