Pituussuuntaisten hyppyjen mittaaminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

CityGiant Iisalmi LED-suurnäyttöjen mediaverkko Iisalmessa.
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
VOIMAHARJOITTELU Kun liikkuvuus on saavutettu, voit lisätä harjoitteisiisi voimaharjoitteita Lämmittele lihakset vesijuosten väh. 10min. Tee voimaharjoitusliikkeitä.
Tuulen mittaus Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. Tuuli mitataan kilpailun jokaiselle suoritukselle.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Näin pakkaat paketit lavalle
Selkä suoraksi Suomi TM
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Mittauksista Petteri Sappinen.
Moodlen ohje opiskelijoille
Avonet Digilehtiö käyttö
Myötäilta I materiaali
Ompelukuvasarja laskosverhon valmistuksesta yksittäiskappaleena.
Maapallo – ihmisen koti
Urheilutoimitus ja -seurat
FC WILD Tyytyväisyyskysely Yleistä/taustaa • Tyytyväisyyskysely järjestettiin toista kertaa tavoitteena saada kuuluviin kentän ääni,
Kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät Kirsi Mäensivu Jässi-jätevesineuvontahanke
Nuorten suosima nettiyhteisö
O3 Well purifier Puhdistaa avokaivosi tehokkaasti käyttäen luonnon menetelmiä veden puhdistuksessa. Crystal Air O3 Well purifier puhdistaa kaivosi veden.
Kylän puhelinluettelo (kylälehti, kylätiedotus)
Syömisen hallinta - käyttäytymisketju vihje tunteet ajatuksia valinta.
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
Antiikin Kreikan arvoituksia Klikkaa minua, niin aloitetaan!
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
NALLE PUH.
Ko-Ke-Va Käsityön taiteen perusopetus aikuisille
Prosenttilaskua, tiivistelmä
Mittauksissa käytetään vain kalibroituja mittavälineitä.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Kalevan digitaaliset mediat ovat alueellisen mainostajan merkittävin sähköinen mainosväline
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Lypsylehmien kuntoluokitus
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
KISA – Kysely kaupungin viestinnästä Sari Koski Yhteenveto: Helsinki.
FINGERPORI
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Sanna Jokinen & Tiia Enckell
Luonnonvarat Ja Bruttokansantuote
Tuomarikoulutus 2002 Tuulen mittaus u Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. u Tuuli mitataan kilpailun.
Elävöitä esitystäsi kampuskuvilla Valikoima sisältää valokuvia kampuksilta eri vuodenaikoina. Suositus on käyttää muutama kuva/esitys. Suurempi kuvamäärä.
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Nälkäpäiväkeräys Katastrofirahastoon kerätyillä varoilla Punainen Risti pystyy vastaamaan avuntarpeeseen nopeasti, lähellä ja kaukana. Aliravitsemus,
Entellus Loprofile, käyttöohjeet. Indikaatiot Otsaontelokanavan, kitaontelon ostiumin ja poskiontelon ostiumin pallolaajennukseen Entellus pallolaajentimen.
Lämmön mittaaminen. Monenlaisia mittausvälineitä  ns. perusmittareita  digitaalikuumemittareita  korvakuumemittareita Normaalilämpö on korvasta ja.
Suureet ja mittaaminen  Mittaa saamastasi esineestä kaksi eri suuretta kahdella eri välineellä (yhteensä siis 4 eri mittausta). Valitse sopiva väline,
Tietokoneen osat. Prosessori  Osa joka suorittaa tietokoneen sisältämiä konekielisiä käskyjä  Intel ja AMD ovat ainoat yhtiöt jotka tekevät prosessoreja.
Määritä vastuksen resistanssi 1
Moottorin kuluttama sähköenergia
YhdistysviestinNÄN MUUTTUVAT KEINOT
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Määritä särmiön tilavuus
METALLIN HOHTO VALU KOHTA KOHDALTA.
Näin toimit yo-kokeessa
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
toista 12 kertaa käännä kortti lähetä käännetty
Moottorin kuluttama sähköenergia
Tutki miten voima saa aikaan vastavoiman
Selkä suoraksi Suomi TM
Mittarit – mitä ja miten mitata
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
Kutsu Firstbeat Hyvinvointianalyysiin
Esityksen transkriptio:

Pituussuuntaisten hyppyjen mittaaminen Perinteinen tapa ERGONOMINEN TAPA Optinen mittaus

Se perinteinen tyyli Kyykistely tuntuu 1-2 päivän kuluttua Mittauksia yhden kisan aikana tulee useita satoja. Kuvissa Tuuli Turunen ja Markku Koistinen.

Voisiko mittaamisen tehdä toisinkin ? Lähes kaikissa kisoissa mittaaminen tehdään perinteisellä tavalla myös muualla maailmassa, ei ainoastaan Suomessa. Toimitsijat ovat yleensä varttunutta väkeä ja vuosia mitanneet kyykistellen - tyylejä on monia, mutta sama jälkituntemus kaikilla Optinen mittaus on käytössä vain harvoissa kisoissa Välimuoto on puuttunut > > >

? ERGONOMISEN mittausvälineen kehittäminen alkoi tammikuussa 2012 Tavoitteena WMA-kisat 2012 Jyväskylässä, jossa mitattavia hyppyjä arvioitiin olevan 3500. ?

Huhtikuussa 2012 päästiin jo pystyyn Helppoa, eikä tunnu missään Ergonominen mittaustapa Mittaus seisaaltaan Kuvassa Tuuli Turunen ja Markku Koistinen.

Kesä 2012 . . . . . testaus jatkui Välineitä testattu Jyväskylän lisäksi viidellä eri paikkakunnalla Suunnittelu Anita Korhonen Valmistaja Sovatek- säätiö Kuvissa Erja Koskela ja Anita Korhonen

Vuosi 2013 - valmista tuli Mittausvälineitä on käytössä 16 kpl: - 8:ssa eri kaupungissa Lisäksi kokeiltu - 4 kaupungissa Mittausvälineellä on PRH:n mallisuoja no 25386 Suunnittelu ja valmistaja Anita Korhonen

Mittausväline soveltuu Pituushyppy- ja kolmiloikkatulosten mittauksiin - myös kisoihin, joissa vaihtuvat ponnistuskohdat - jos tulos joudutaan mittamaan lankun vierestä - lasten alueponnistushyppyjen mittauksiin - kaikenlaisille urheilukentille

Mittausväline sisältää Avokelamitan (mitta lasikuitua), jossa varsi on alumiinia ja kohdistusosa muovia. Mitta kulkee varren alapuolella kärjen alitse. . Alastulokohdan kohdistusväline Kärki- ja varsiosa on alumiinia sekä muovinen käsituki. Varren alaosassa on koukku, johon mitan rengas pujotetaan. Varressa oleva kumitoppari lasketaan alas koukun ja varren väliin. Näin mitta pysyy paikoillaan teippaamatta koko kisan ajan. . Kaksi kumirengasta mittausvälineen sidontaan.

Mittaaminen Alastulokohdan mittaaja asettaa kohdistusosan hypyn alastulokohtaan Älä paina liikaa, ettei väline uppoa liian syvälle hiekkaan Pidä väline pystysuorassa asennossa Tuloksen mittaaja, odota hetki, että hiekkapään mitta on paikoillaan Vedä mitta sopivan kireälle vahalankun yli Lue tulos vahalankun reunakohdasta

Mittausvälineen huolto Käytön jälkeen pyyhi hiekat pois tai jos ovat oikein hiekkaiset, huuhtaise vedellä. Näin ne pysyvät kunnossa pidempään. Liitä välineet yhteen kumirenkailla Säilytä seinätelineessä tai muutoin sopivassa paikassa

Mittausvälineen suunnittelija Yhteystiedot Anita Korhonen Mittausvälineen suunnittelija Puh. 040 820 8339 Sähköposti anita.korhonen1@gmail.com KIITOS saamastani kannustavasta avusta ja yhteistyöstä mittausvälineen testausvaiheisiin osallistuneille.