Pro Rovajärvi ry Kokonaisratkaisuesitys Rovajärven harjoitusalueen rajoista, käytöstä ja yhteistyöstä Rovajärven kehittämistyöryhmän kokouksessa 22.11.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Varsinais-Suomen tuulivoimaselvitys Aleksis Klap.
Advertisements

Suomen Kuntaliitto Finlands Kommunförbund. Tonttituotantoprosessi ASUNTO-, ELINKEINO- JA MAANKÄYTTÖPOLIITTISET TAVOITTEET MAANHANKINTA YLEISKAAVOITUS.
VALAISTUS KYLPYHUONE, WC JA SAUNA Minna Lännenmäki
Metsähallituksen toiminnan monipuoliset hyödyt yhteiskunnalle
Juuan kyläkierros Tulokset 2014.
Seinäjoki Johtaja Markku Tornberg MTK
 TERVETULOA 1. Kokouksen avaus 2. Projektin alustava aikataulu 3. Veden laadun mittaukset 4. Yhteenveto infopaketista 5. Laajakaistan palvelut ja kustannukset.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Kohtuullinen korvaus. •Kohtuullinen korvaus tässä yhteydessä tarkoittaa kohtuullista korvausta tekijänoikeuden siirron osalta. •Muissakin tekijänoikeudellisissa.
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Soili Hyvärinen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkonkäytön mahdollisuudet Veijo Nikkanen Kehitysvammaisten Tukiliitto.
AR HALLITUKSEN ESITYS 155/2006 TYÖRYHMÄN NÄKÖKULMASTA Aimo Ryynänen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Luontokartoitukset soilla Mihin niitä käytetään? -Ympäristövaikutusten arvioinnit -Kaavoitushankkeet -Lupaprosessit -Natura-arvioinnit.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
 Uudempi s. 77- Raggarikirja s  Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka.
Päähallintopaikka Väkiluku (2003) Ennuste 2030 Pinta-ala km²
Logistiikan kehityskuvan skenaariotarkastelu
VANHUUSOIKEUDEN KURSSI
Yksityisteiden avustukset 2012 Kunnossapitoavustus Perusparannusavustus.
HE 106/2009 Asekeräilijät tekevät arvokasta työtä taltioimalla historiaa ja kulttuuria. Julkisten museoiden on mahdotonta yksinään tehdä tätä työtä. Usein.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Kaivoshankkeiden YVA-opas
E STEETTÖMYYDEN LIITTÄMINEN NYKYISTÄ TIIVIIMMÄKSI OSAKSI KAAVAPROSESSIA Heini-Sofia Luotola
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Miten turvaamme jatkuvuuden Sopeudu tai häviä, uudistu tai kuole Hannu Ervamaa Suomen Rotary © 2008.
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
Pohjois-Savon EBC –hankkeen jatkoaika – Sisältö: 1.Kehittämisohjelman jalostus - EBC –strategiatyöryhmän workshop - Kehittämisohjelman.
Väestömuutos Taajamat ovat kasvaneet 16,7 %, yli 73 % pohjois-savolaisista asuu taajamissa nyt Kylät (yli 20 asukkaan tiivistymät) ovat kasvaneet.
Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelman väliarvioinnista Tiedonvaihtotilaisuus
Pohjois-Savon kuntien taajama- ja haja-asutusväestö sekä taajamien maapinta-ala ja asukastiheys Tilastossa käytetään aluejakoa. Taajama:
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Aluetoiminta Aitoon VPK Toiminnanjohtaja Isto Kujala.
Petra Pohjonen Youth Against Drugs ry.  Parantaa työssä jaksamista  Antaa aikaa varsinaiselle työlle  Rajaa työtä ja vapaa-aikaa  Lisää työtehoa 
Tiedon avaamisen asiantuntijaryhmä Tilannekatsaus Tanja Kantola
Kaavoituksen ja rakentamisen kehityspiirteitä alueella Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä Vaasa Matti Rantala Etelä-Pohjanmaan elinkeino-,
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
38 Diplomatia ja puolustusvoimat maan turvana s
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (6 – Työ risteysalueella)
Pohjois-Karjalan kylät rannalla
Väinölänrannan kaava-hanke
EPÄSUORANTULEN AMMUNTOJEN SEURAAMINEN KARJALAN PRIKAATISSA
Vesa Kanninen / Aalto-yliopisto Monikeskuksisuus, keskusverkko
Ainetyöryhmien työn aloitus
Uusien tilojen ja laitteiston hankinta
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
ALUESUUNNITTELU Miksi alueita suunnitellaan?
Liikenteen näkymiä Pohjois-Karjalassa vuoteen 2040
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Pohjois-Savon kuntien taajama- ja haja-asutusalueväestö sekä taajamien maapinta-ala ja asukastiheys Lähde: Tilastokeskus Tilastossa käytetään.
Liikeyrityksen yhteiskuntavastuu – onko sitä?
RATASÄÄNNÖT JA RATAKÄYTTÄYTYMINEN
Matkailu Matkailija on ihminen joka käy tilapäisesti oman paikkakuntansa ulkopuolella Matkailulla pitkät perinteet (jo antiikin aikana), alkoi yleistyä.
Uusi maakunta vahvana ympäristötoimijana; yhteistyö Luova –viraston, maakunnan ja kunnan kesken Kansliapäällikkö Hannele Pokka
Verkko-ohjaushankeen tilannekatsaus
Uskonnollinen kieli ja fiktionalismi
1. Olio-ohjelmointi.
YHTEENSOVITTAMINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUSSA
Esityksen transkriptio:

Pro Rovajärvi ry Kokonaisratkaisuesitys Rovajärven harjoitusalueen rajoista, käytöstä ja yhteistyöstä Rovajärven kehittämistyöryhmän kokouksessa

Maakuntakaava  Maakuntakaavan muutos välttämätön  Nykyinen kaava huomioi vain PV:n edut  Kaavoitus on keskeisessä osassa  Huomioitava asutus, maanomistus, elinkeinot  YVA kaavoituksen tueksi  Puolustusvoimien toiminta määriteltävä kaavassa entistä tarkemmin

Mitä muutoksia maakuntakaavaan?  Puolustusvoimien harjoitusalueen rajojen uusi määrittely  Harjoitusalue sijoitetaan KT 82 pohjoispuolelle niin, että meluhaitat poistuvat, 08 -alueen puolustusvoimain tarvemäärittely poistetaan  Harjoitusalueen pohjoisrajaa siirretään pohjoisemmaksi 4 tien ja 9613 (Javaruksentie) tien rajaamalle alueelle  Maalialueet määritellään ja aidataan  Tuliasema-alueet määritellään meluhaitat huomioiden

 määritellään erityisalueet, joissa Puolustusvoimien toiminta ei ole sallittua  Yksityisomistus  Porotalous ja muu elinkeinotoiminta  Muinaismuisto- ja muut suojeltavat kohteet  Vesistöalueet, rannat ja vaarojen lakialueet  Enijärvi - Majavajärven alue rajataan ampuma-alueen ulkopuolelle  Harjoitusalueet 4, 5 ja 6 käyttö  Yksityisten oikeutta ei rajoiteta  Yksityismaiden yli ei ammuta  Sammaleen – Enijärven – Ristilammen ja Majavan teiden yli ei ammuta  Sammaleen – Enijärven – Ristilammen ja Majavan teiden käyttöä ei rajoiteta  Alueen käytön suunnittelussa määriteltävä myös ilmavoimien ja miehittämättömien lennokkien käytön rajat

Muutoksen merkitys  Yksityisten oikeudet palautuvat  Puolustusvoimien toiminta alueella selkeytyy ja täsmentyy  Yksityisen ja Puolustusvoimien edut eivät ole ristiriidassa, yhteistyö paranee  Kustannustehokas  ei yksityismaiden lunastuskustannuksia  Porotalous kykenee toimimaan alueella nykyistä paremmin  Metsätalous tehostuu - Metsähallitus hyötyy  Ympäristön tila paranee  Ympäristöongelmat ovat helpommin hallittavissa

Mitä sen jälkeen?  Yhteistyö tiivistä ja aitoa  Elävät kylät alueella ovat kaikkien etu  Hyväksytään kaikkien olemassaolo  Turvaa PV:n tarpeet sekä paikallisten ihmisten perustuslailliset oikeudet  Mahdollistaa alueen monipuolisen käytön  antaa paremmat edellytykset mm. suunnitella alueen mahdollista matkailukäyttöä