Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Väinölänrannan kaava-hanke

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Väinölänrannan kaava-hanke"— Esityksen transkriptio:

1 Väinölänrannan kaava-hanke

2 Mistä on kyse? Jyväskylän kaupungin kaavahanke, jossa Pohjois-Päijänteen rantaan, Väinölän perinteiseen maaseutumiljööseen sekä pientaloalueen eteen rakennetaan 5- kerroksinen kerros- ja rivitalokortteli. Kaavahanke on vastoin Jyväskylän kaupungin omaa julkista rakennusjärjestystä. Keskustelua suuresti herättänyt kaavahanke on etenkin Väinölän kylän alueella raskaasti vastustettu, kyläläisten koettua Väinölän maalaismaisen viihtyvyyden tuhoutuvan uuden kaavahankkeen myötä.

3 Kaavahankkeen ei tulisi toteutua, koska;
Hanke ei ota huomioon kaupungin laatiman rakennusjärjestyksen tai rantarakentamisen periaatetta. Väinölänrannan maaperä on saastunut ja asuinrakentamiseen kelvoton alueen entisen teollisuuskäytön jälkeen Kaava-alue on Päijänteen pohjoispään viimeisimpiä rakentamattomia ranta-alueita. Päijät-Hämeen hanke-esityksessä vuodelle 2016–2017 Päijänteellä on käynnissä miljoona-budjetin UNESCOn biosfääri-hanke. Väinölänrannan asukkaat menettävät ranta-alueensa sekä yhteisönsä.

4 Määräykset, joita hanke rikkoo:
29 § Rakennuksen sijainti ja sopeutuminen rantaan rajoittuvalle rakennuspaikalle Rakennuspaikalla tulee ranta-alueen kasvillisuus pääosin säilyttää ja vain sen harventaminen on sallittua. Väinölänrannan kaavan kerrostalo-ja rivitalorakentaminen ei kykene täyttämään tätä määräystä. Alueen koko kasvillisuus tulee hävitettäväksi kerros- ja rivitalokorttelin tieltä. Muodostettavan rakennuspaikan rantaviivan pituuden tulee lomarakennuspaikoilla olla vähintään 40 metriä ja vakituiseen asumiseen tarkoitetuilla rakennuspaikoilla vähintään 80 metriä. Väinölänrannan kaavahankkeessa vakituiseen asumiseen tarkoitetun kerrostalo- ja rivitalokorttelin rakennussuunnitelma ulottuu aivan Päijänteen rantaviivaan asti. Rannalla sijaitsevaan rakennukseen tai rakennelmaan liittyvä avoterassi ei saa olla 12 neliötä suurempi eikä se saa sijaita 10 metriä lähempänä rantaviivaa. Väinölänrantaan kaavailtujen rivitalojen terassit ovat kiinteästi Päijänteen rantaviivaan suunniteltuja. Myöskään vedenkorkeutta tai sortumariskejä koskevia ohjeita ja määräyksiä ei ole riittävästi huomioitu Väinölänrannan kaavoituksessa kerrostalo- ja rivitaloalueeksi.

5 Asukkaat taistelevat hankkeen toteutumista vastaan
Väinölän kylän asukkaat ovat alkaneet taistella oikeustoimin Jyväskylän kaupunkia vastaan pyrkien kumoamaan Väinölänrannan kaavahankkeen.

6 mitä asukkaat ovat tehneet kumotakseen kaavahankkeen?
Kyläläiset ovat kuluneen vuoden aikana itse oma-aloitteisesti palkanneet lakiapua avustamaan itseään tämän Jyväskylän kaupungin järjettömän kaavahankkeen toteutumisen vastustamisessa. Väinölän kyläyhdistys yhteistuumin myös suunnitteli Väinölänrannan asemakaavan muutosehdotusta käsittelevän vetoomuksen, joka suunnattiin alueen suunnittelusta vastaaville sekä kaupungin luottamushenkilöille. Vetoomuksella pyrittiin estämään esitetyn asemakaavamuutoksen hyväksyminen. Asiaa on puitu käräjäoikeudessa sekä hallinto-oikeudessa. Uusimpana tietona on että asukkaat ovat vieneet tapauksen hovioikeuteen saakka. Hallinto-oikeuden päätös puolsi kerrostalolähiön rakentamista Väinölänrantaan.

7 Lähteet http://vainolankyla.blogspot.fi/
Seppo Niemi, Väinölän kylän “perustaja” Jouni Manninen, Väinölän kyläyhdistyksen puheenjohtaja


Lataa ppt "Väinölänrannan kaava-hanke"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google