NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
Maire Mäki Johtaja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto
VASITE-HANKE Ohjausryhmän kokous KESKEISET TOIMENPITEET Työnhaun ohjaus, työnhakupalvelu ja urasuunnittelu 2. asteelta valmistuneille Urasuunnittelu.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
KOULUTUSTAKUU.
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Coulutuscoctail
62-vuotiaana vanhuuseläkkeelle Työttömyysturvalain mukaisilla lisäpäivillä olevalla henkilöllä on oikeus työeläkelakien mukaiseen vanhuuseläkkeeseen.
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Oulun aikuislukio 2014.
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
Yhteishaku 2014.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Etsivä nuorisotyö.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
ORIMATTILAN TYÖLLISTÄMISPROJEKTI OTE
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
Yhteishaku. Mihin haen? Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Nuorisokoulutus.
VALITSE OIKEIN. VALITSE AMMATTI. - OPISKELE SATAKUNNASSA!
Vanhempainillan ohjelma
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Yhteishaku 2017.
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Jatko-opintojen hakuinfo
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Yhteishaku 2018.
Tutkinnon suorittaneet kunnan asukasluvun mukaan 2016
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Kahden tutkinnon polku
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
Opetushallitus / Jaana Saha
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
Tutkinnon suorittaneet kunnan asukasluvun mukaan 2017
Lukiolaisen jatko-opinnot
Seinäjoki Kohtaamo 2019.
Esityksen transkriptio:

NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA Alle 25 -vuotiaan nuoren, joka ei ole suorittanut peruskoulun tai lukion jälkeistä tutkintoon johtavaa, ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta, on haettava kahta opiskelupaikkaa. 2.4.2017 Toimisto | Otsikko

Koulutukseen hakeminen Hakuvelvollisuus koskee kaikkia alle 25-vuotiaita, joilla ei ole peruskoulun tai lukion jälkeistä tutkintoon johtavaa, ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta Myös päivärahaa hakevia ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta vailla olevia alle 25-vuotiaita Syksyllä ei tarvitse hakea koulutukseen työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä 2.4.2017 Toimisto | Otsikko

Myös abikeväänä tulee hakea!!!! Ei merkitystä onko haettu koulutus yhteishaun piirissä, myös esim. kahden yliopistopaikan hakeminen täyttää hakuvelvollisuuden Haetun koulutuksen oltava tutkintoon johtavaa Vain peruskoulun suorittaneilla nuorille tarkoitetut lukio- opinnot Myös abikeväänä tulee hakea!!!! Koulutukseen hakeutuminen tutkitaan 1.9. 2.4.2017 Toimisto | Otsikko

Koulutuksen hakemisen korvaaminen muilla toimilla Työllistymissuunnitelmassa voidaan sopia opiskelupaikan hakemisesta poiketen sekä opiskelupaikan hakemista korvaavista toimista, jos syynä on 1. Nuorten terveydentila 2 .Nuoren oppimisvaikeudet 3.Nuoren kielitaito 4 nuoren erityinen suuntautuminen tiettyihin opintoihin tai 5. muu edellä mainittuihin verrata seikka Korvaava toimi voi olla TE-toimiston palvelu (esim. työkokeilu) tai muun tahon järjestämä palvelu; korvaava toimi yksilöity suunnitelmassa. 2.4.2017 Toimisto | Otsikko

5 kohdassa tarkoitettuna seikkana ei pidetä asevelvollisuuden tai siviilipalveluksen suorittamista, ellei siihen ole erityistä syytä. erityisen syy on lähinnä silloin kun opintojen aloittamien ennen asepalvelusta/siviilipalvelusta tai välittömästi näiden jälkeen ei olisi mahdollista oppilaitoksesta johtuvasta syystä Lue lisää www.mol.fi/Nuorten palvelut/Alle 25-vuotiaat ja työttömyysetuus 2.4.2017 Toimisto | Otsikko