Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Jari Ahde Rautaruukki Oyj Corporate Information Security Controller www.freewebs.com/kallionkoulu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
KÄYTTÖOHJE Prospektointi Mobiili Sovellus PROSPEKTINI.
Aggressiokasvatusta Luento nro 3. Oppitunti nuoremmille.
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Internet ja lapset (ja nuoret)
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Kallion ala-aste vanhempainyhdistys
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Miten voimme ohjata lapsiamme käyttämään Internetiä turvallisemmin?
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Miten voimme ojata oppilaita käyttämään Internetiä turvallisemmin?
Internet-hajatelmia Terveysala, Kuopio Seppo Räsänen
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Pia Hietala Annemari Siro Sirpa Tahvanainen
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
LAPSET JA INTERNET Miten suojella lapsia Internetin vaaroilta?
Tietoturva, 2 ov
Ohjeet videotarinan tekemiseen
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
14 websuunnitteluvinkkiä!
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Hannola, I. & Ikonen, T  Internetin ”käytössäännöt”  Kohteliaisuus  Yksilönsuoja  Harkintakyky  Tiedä mihin sitoudut!  Lähdekritiikki  Lakiasiat.
Turvallinen internetin käyttö
Jakaminen ja yhteistyö
PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN
Otapa pieni lepohetki ja lue muutama hyvä neuvo…
1.Miten muodostetaan hyvä salasana ja miten sitä säilytetään? Vaikka esim. iertqio296598jkdfg378 ei kerro kenellekkää.
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Netiketti ja nettikiusaaminen
Jowain Niko setämaa.
Puhelintyöskentely.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
TE3 MEDIA –TERVEYDEN TUKI JA UHKA Hurtig
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Celian palvelut kirjastossa Tampere suunnittelija Elina Kilpiö, Celia.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Tietoturva.
Tietoturva.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
NETINKÄYTÖN PELISÄÄNNÖT
Tietoturva internetissä
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
LIITE 11 Lakiasiat Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetty informaatio on tarkoitettu ainoastaan perustiedon jakamiseen. Kirjoittaja ja Concordia-projekti.
Esityksen transkriptio:

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Jari Ahde Rautaruukki Oyj Corporate Information Security Controller www.freewebs.com/kallionkoulu

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Monellako on mahdollisuus kotona käyttää internetiä? - monellako on jo oma tietokone? Kannettava? - onko Teillä nettikavereita? onko teillä oma sähköpostiosoite? Mese hallussa? Meezone? Onko kaikki tieto netissä totta? Minkälaisen tiedon voi olettaa olevan oikeaa? Salasanat www.freewebs.com/kallionkoulu

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Onko Habbo tuttu? Entä Runescape? Tärkeää pitää oma pää ja käyttää maalaisjärkeä - mihin tahansa ei verkossakaan kannata suostua - omia tietoja ei kannata antaa tuntemattomille chatissa. - ei kannata laittaa omia tietoja näytille - harrastussivulta saattaa joku ottaa postiosoitteen ja alkaa häiritä Minkälaisia uhkia tiedät? Janne / Jaana 10 v www.freewebs.com/kallionkoulu

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Piratismi? - tiedättekö mitä tarkoittaa? - mitä nykyajan piratismi tarkoittaa - mitä seurauksia laittomasta kopioinnista saattaa olla? www.freewebs.com/kallionkoulu

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Kuinka monella on jo oma kännykkä? Kiusataanko teitä paljon kännykällä? - kuvien ottaminen toisista on kyseenalaista - toisen henkilön kuvien verkkoon vieminen luvatta jo rangaistava teko oman kuvankin kanssa kannattaa olla tarkkana Omaa numeroa ei kannata aina antaa kaikille www.freewebs.com/kallionkoulu

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Turvallisuusvihjeitä Seuraavat asiat kannattaa pitää mielessä, kun opastat 9 - 12-vuotiasta lasta Internetin käytössä: Luo yhdessä lasten kanssa Internet-käytön säännöt. Sijoita Internet-käyttöön tarkoitettu tietokone yhteisiin tiloihin eikä lasten makuuhuoneeseen. Tutustu Internetin suodatintyökaluihin (esimerkiksi MSN Premiumin lapsilukko), joilla voit täydentää, mutta et korvata, omaa henkilökohtaista valvontaasi. Juttele lastesi kanssa heidän verkkoystävistään ja -toiminnoistaan aivan kuten juttelisit muistakin toiminnoista. Tee lapsillesi selväksi, että eivät saa koskaan suostua henkilökohtaiseen tapaamiseen verkkoystävänsä kanssa. Anna lastesi käyttää vain valvottuja chat-foorumeita hyvämaineisissa lapsille tarkoitetuissa sivustoissa. Painota lapsillesi, että he eivät saa koskaan luovuttaa henkilökohtaisia tietoja sähköpostitse, chat- foorumeissa tai pikaviesteissä ja että eivät saa täyttää rekisteröintikaavakkeita tai käyttäjäprofiileita eivätkä osallistua verkkokilpailuihin. www.freewebs.com/kallionkoulu

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Opeta lapsillesi, että he eivät saa ladata ohjelmia ilman lupaasi, sillä he voivat vahingossa ladata vakoiluohjelman tai tietokoneviruksen. Opeta lapsillesi myös se, että tiedostojen jakaminen tai Webistä lainattu teksti, kuvat tai grafiikka voit rikkoa tekijänoikeuslakeja. Voit estää lapsesi osallistumisen erilaisiin toimintoihin sinun tietämättäsi, kun hänen käytössään on rajoitettu käyttäjätili. Rohkaise lapsiasi kertomaan heti, jos jokin tai joku saa heidät tuntemaan olonsa verkossa vaivautuneeksi tai uhatuksi. Pysy rauhallisena ja kerro lapsillesi, että he eivät joudu vaikeuksiin, jos he ilmoittavat jostain tällaisesta sinulle. Kehu heidän käytöstään ja rohkaise heitä kertomaan sinulla jatkossakin, jos jotain vastaavaa tapahtuu. Lue lisää, miten sinun kannattaa toimia verkossa toimivien hyväksikäyttäjien ja kiusaajien kanssa. Keskustele lastesi kanssa verkossa esiintyvästä pornosta ja osoite heille sivustoja, joissa on asiallista tietoja terveydestä ja seksuaalisuudesta. Pidä itselläsi lastesi sähköposti- ja pikaviestitilien käyttöoikeus, jotta voit varmistaa, että he eivät keskustele tuntemattomien kanssa. Keskustele lastesi kanssa vastuullisesta ja eettisestä verkkokäyttäytymisestä. Lapset eivät esimerkiksi saa levittää huhuja eivätkä kiusata tai uhkailla muita Internetissä. www.freewebs.com/kallionkoulu

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Yhdistyksen nettisivut löydät osoitteesta www.freewebs.com/kallionkoulu Tietoturvaa: http://vanhemmat.mll.fi/lapsetjamedia/viisaastiverkossa.php http://www.tietoturvakoulu.fi/ http://www.microsoft.com/finland/athome/security/default.mspx Kenelle kerron kun tulee ongelmia - kannattaako ongelmista kertoa vaikka hävettäisi? www.freewebs.com/kallionkoulu