Lukujen lähde: Tilastokeskus Laskennassa käytetään vuoden 2010 arvoja: - työmarkkinatuki oli 25,64 €/pv (maksetaan 5 pv / vko). - yleinen asumistuki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimeentulotuen menot 2010 Ari Virtanen.
Advertisements

Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
/ R. Djupsund. •Maaliskuu 2013: alle 25-v. työtöntä työnhakijaa. •Vuosittain noin 8–10 % ikäluokasta ei jatka peruskoulusta toiselle.
. AKL:n 42. Autokauppiaspäivät Hilton Helsinki Kalastajatorppa Puheenjohtaja Pekka Helander Autoalan Keskusliitto ry.
Ongelmien synty ja kustannusten luonne
Toimintaympäristö
Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
LAL Vuonna 2009 valmistuneet työmarkkinoilla 1 Vastavalmistuneiden opintohistoria, työmarkkinoille sijoittuminen ja palkkataso vuonna 2010 Luonnontieteiden.
Opiskelijat työmarkkinoilla vuonna 2011 Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto Lokakuu 2011 Real Stats Oy.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Liikevaihdon kehitys Pirkanmaalla. Liikevaihdon muutos Pirkanmaalla Kaikki toimialat (vuosimuutos-%) Lähde: Tilastokeskus, Asiakaskohtainen.
Ajankohtaista kirjastotoimesta Asiakkuus verkossa ja livenä Anneli Ketonen.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Laajakaista kaikille -hanke Jyväskylä Keski-Suomen laajakaistahankkeen tilannekatsaus Tapio Saarinen Kehittämispäällikkö, ICT.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Yritysrahoituskysely 2012.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Ari Tuovinen Joukkoliikenne, talousarvio 2013 Kaupunkilipputuki 2009 on tehty kaupunkiliikenteen vuoroista siirtymäajan liikennöintisopimus Siirtymäajan.
Tampereen kaupunkiseudun päiväkotihoidon kustannusvertailu 2010 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi Suunnittelupäällikkö.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
Koulupudokkuuden ja syrjäytymisen kustannukset
Euroalue tyhjäkäynnillä
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
PTT:n alueellinen asuntomarkkinakatsaus 2009 Petri Mäki-Fränti
Raskaudenkeskeytykset 2010 – ennakkotiedot Anna Heino Mika Gissler.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Seurantaa kehittämässä Ammattistartti-seminaari Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Lappi 1.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Maakuntakirjastokokous Seinäjoki.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Kannelmäen peruskoulu Vanhempainilta Suuntaviittoja lukuvuoteen.
Taustatietoja maatalouteen liittyen Lähde: MTK / MTK-Pohjois-Savo
Toimeentulotuki 2013 Ari Virtanen THL1.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Pääkaupunkiseutu 1.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Julkisen talouden sopeutus ja palkkaverotus
Liikevaihdon määrän kehitys prosentteina edelliseen vuoteen verrattuna Lähde: FiComin jäsentutkimus, lokakuu 2002 muutos % Keskiarvo 3 % ( keskimäärin.
Yritysten toimipaikkojen, niiden henkilöstön ja liikevaihdon vuosimuutos maakunnittain vuosina Lähde: Tilastokeskus, yritysrekisteri 1 (6)
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Metallien jalostus Suomessa Ennakkotiedot vuoden 2014 kehityksestä.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
Sairaaloiden tuottavuus 2013 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2013 – Tilastoraportti 3/2015.
Raskaudenkeskeytykset 2013 Anna Heino & Mika Gissler.
Kuntien kulttuuritoiminnan kustannukset vuonna 2013 Suomen Kuntaliitto, 24 kaupunkia ja Cupore
Tilinpäätös 2004.
TÖISSÄ FINANSSIALALLA
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Aluetilinpito Lähde: Tilastokeskus/Tuotannon ja työllisyyden aluetilit
Vuosi 2011 lyhyesti: Tavoiteohjattuun suunnitteluun pohjautuva käyttäjä- ja vaatimusanalyysi valmistuu tammikuussa 2011  KONSEPTI Konseptin käytettävyystestaus.
Tulot ja palkat. Tulonsaajat sukupuolen ja iän mukaan Helsingissä Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus, Veronalaiset.
Yksityiset sosiaalipalvelut 2010 Riikka Väyrynen.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
Apua OPS:n tvt-tavoitteiden arviointiin Jari Harvio, Hämeenlinnan kaupunki Harri Jurvela, Tampereen kaupunki Esityksessä on Kahootilla toteutettu kilpailu.
TALOUSTIETO Rahavirta Kansantalouden tilinpito. KOTI- TALOUDET YRITYKSET JULKIS- YHTEISÖT MYYNTITULOT TUOTANNONTEKIJÄTULOT RAHOITUS- LAITOKSET SÄÄSTÖT.
22 Valtiontalous tarvitsee veroja s
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Lukujen lähde: Tilastokeskus

Laskennassa käytetään vuoden 2010 arvoja: - työmarkkinatuki oli 25,64 €/pv (maksetaan 5 pv / vko). - yleinen asumistuki vaihtelee, keskimääräinen asumistuki oli 258,9 € / kk - toimeentulotuen keskimääräinen määrä v oli 280 €/ kk henkilö Toimeentulotuki katsotaan täydentäväksi tulomuodoksi ja oletetaan, että sitä käytetään 30 % ajasta ja laskentaperusteena käytetään koko maan keskiarvoa. Toimeentulotuen 30 % käyttöaika -arvio perustuu vuosina tehtyihin työpajatoiminnan ja sosiaalisten yritysten asiakaskunnan analyyseihin. Pro-Ces, Syta-analyysit. Kustannustarkastelu on toteutettu varovaisuusperiaatetta noudattaen eli on pitäydytty vain niissä kustannuksissa, jotka voidaan todentaa. Tämän vuoksi esim. sairauksista aiheutuvat lisäkustannukset on jätetty huomiotta. Tuotannon menetysten laskennassa käytetään varovaisuusperiaatetta siten, että menetyksiksi lasketaan ainoastaan palkkauskustannukset, mutta ei yrityksen kiinteitä, investointi-, tai materiaalikustannuksia eikä toiminnan tuottamaa voittoa. Ansionmenetysten laskentaperuste on metalliteollisuuden alimman palkkaryhmän (c) miesten ja naisten keskiansio vuonna 2010, joka oli €/kk, kun teollisuuden keskiansio oli €/kk. Laskennan toteutti Tuomas Leinonen, T:mi Pro-Ces.

Suorien ja mitattavien euromääräisten kustannusten ohella syrjäytymiseen liittyy myös epäsuoria ja vaikeasti mitattavia kustannuksia. Tämän vuoksi todelliset kokonaiskustannukset ovat merkittävästi korkeammat kuin edellä kuvattujen kustannustekijöiden summa.

1.MONIALAISEN YHTEISTYÖN JOHTAMINEN Kirsti Mäensivu / Ulla Rasimus: Hämeenlinna ja Kangasala esimerkkikuntina 2.MUIDEN MAIDEN KOKEMUKSET MONIALISESTA YHTEISTYÖSTÄ (työ meneillään) Jani Ursin:kirjallinen työskentely, raportti valmistuu syyskuussa 2012 Tapio Kuure: aineistojen keruumatkat: Ruotsi, Hollanti, Tanska 3.KOULUPUDOKKUUDEN JA SYRJÄYTYMISEN KUSTANNUSLASKENTA Tuomas Leinonen: SATAEDU ja Kokemäen kaupunki, valmistunut ( / opit käyttöön) Jukka Ohtonen, Tapio Kuure, Riitta Hirsikoski: Kustannuskäsitteet, koulutuksellinen syrjäytyminen, valmistuu syyskuussa 2012www.sosiaalikehitys.fi 4.NUORTEN KUULEMINEN JA ASUINKUNTAIDENTITEETIN VAHVISTAMINEN Jukka Ohtonen: yhteistyössä Kangasalan kunta, kaavoitus ja koulutoimi / yläaste ja lukio Tapio Kuure: verkostokysely (Fontain Park Oy), Kangasalayhteistyö 5.PIRKANMAAN HANKEYHTEISTYÖ Jukka Ohtonen: noin 30 hankkeen yhteisjulkaisu, maaliskuu 2013 (19.3. Tampereen valtuustosali klo 9-16) 6.TIETOJÄRJESTELMÄT TUKEMAAN MONIAISTA YHTEISTYÖTÄ (tulossa kilpailutukseen) Kilpailutetaan lokakuun aikana, valmistuu maalis-huhtikuussa Vastaan kysymykseen, kuinka kunnallisista tietojärjestelmistä saadaan tietoa monialaisten yhteistyöryhmien työn perustaksi 7.HYVÄT KÄYTÄNNÖT TUKEMAAN MONIALAISTA YHTEISTYÖTÄ (työ meneillään) Jukka Lidman :Raportti valmistuu syksyllä 2012 Tehtävä: kuntien monialaisen yhteistyön opaskirja ja verkkojulkaisu Kunnille suunnatun verkkopalvelun tiedot jatkossa osoitteessa OSAHANKKEET:

Jukka Ohtonen Projektipäällikkö p Aleksis Kiven katu 24C Tampere