Tietojärjestelmistä 1. Termejä  Data  usein luonteeltaan kvantitatiivista  helppo siirtää, jäsentää ja tallentaa koneisiin  tietokone käsittelee dataa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
”Ikäjohtaminen” JHL-amk-verkoston yhteishanke Tapaaminen JHL:ssa Keskustelussa esille nostettuja näkökulmia
Advertisements

JOULUTUTKIMUS 2011 SUOMALAISEN TYÖN LIITTO 1 Lokakuu 2011 Suomalaisen Työn Liitto / T-3368 MAM Joulututkimus 2011.
Muistiinpanojen tekeminen
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Tietopaketti Big Datasta
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Informaatioteknologian instituutti Esityksen tekeminen PowerPointilla Jouni Huotari.
Yhdistyksen toiminnan kehittäminen
Toimintaohjeet opelle
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Liikeidea Henkilöstö Neuvonantaja.
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Katso Aitolasta lisää:
Digitaalinen kuva ja kuvankäsittely
Alustava liiketoimintasuunnitelma
4H-Yrityksen liiketoimintasuunnitelma
Muististrategioita Auttavat säilyttämään mielessä tai palauttamaan mieleen uutta informaatiota.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
Toimintasuunnitelma.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Miellekartta ja kuvakollaasi Virikkeitä hiekkavalukorujen suunnitteluun Helena Vuorio 2007.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
Hyvä PowerPoint-esitys
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
Mika Väyrynen tuottaja
Rakenteen ja ilmeen määrittelystä konseptissa. Konseptisuunnittelu Konseptisuunnitelman sisällöstä Konseptisuunnitelmassa kuvaillaan Projektin tausta.
Maaseutu.fi on uudistunut -
11 Tavoite: tietää taloushallinnon roolin yrityksen toiminnassa Osaat kuvata esim. seuraavia asioita: – Yleisen l. ulkoisen laskentatoimen ja sisäisen.
Kalenteri 2005 AJAVA – Ajanvarausjärjestelmä CSP Compact Software Products.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
HAJAUTTAMISEN IDEAA SEPPO RÄSÄNEN SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU TERVEYSALA, KUOPIO Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op.
5.2 Suunnittelu/jatkuu Käsikirjoitukset -Asiakäsik. -Tuotantokäsik. Suunnittelu -Laajuus -Tyyli / lay-out - Mediavalinta.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Tietokoneiden luokitus E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e Prentice Hall © 2010.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Toimintaohjeet opelle
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
Digitaalisen analyytikan perusteet Brandfors Webinar |
… … … … … … … … ….
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Esitelmäohjeet Suunnittelu, jännityksen poisto, esitystekniikka ja puhetekniikkaharjoituksia.
Ota 2. jaksossa.
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Miellekartta.
”Hissipuhe” Esitysmateriaalin runko ja sallittu sivumäärä.
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
käsitekartta lähisuhteista
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Sisäinen laskentatoimi
Liiketoimintasuunnitelman esitys
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Esityksen transkriptio:

Tietojärjestelmistä 1

Termejä  Data  usein luonteeltaan kvantitatiivista  helppo siirtää, jäsentää ja tallentaa koneisiin  tietokone käsittelee dataa pelkkänä merkkijonona ilman tulkintaa  Informaatio  tiedolla merkitys  edellyttää tiedon analysointia  dataa, johon ihminen on liitänyt tarkoituksen ja merkityksen  Tietämys  kun informaatiolle on annettu konteksti, tarkoitus ja tulkinta  sekoittunut ihmisen omia kokemuksia ja sen vaikutuksia on ajateltu ja arvioit

Mikä on tietojärjestelmä Tietojärjestelmä on  tietojenkäsittely- ja siirtolaitteista,  niitä käyttävistä ja hoitavista ihmisistä,  toimintaohjeista,  tietokoneohjelmista ja  tiedoista muodostuva systeemi Tietojärjestelmässä suoritetaan tiedon tallentaminen, tiedon hallinta, tiedon haku, laskenta ja tietojen muokkaus, tietojen jalostaminen ja tulkinta, tiedon tulostus, jakelu ja välittäminen.

Tietojärjestelmiä ovat mm.  1. tapahtumakäsittelyjärjestelmät  2. tietotyön tukijärjestelmät  3. toimistoautomaatiojärjestelmät  4. johdon tietojärjestelmät  5. päätöksenteon tukijärjestelmät  6. ylimmän johdon tukijärjestelmät  7. tietämyspohjaiset järjestelmät

Tietojärjestelmien kehitys  Kynä, paperi ja kirjanpitäjä  Ohjelma yhdellä tietokoneella  Palvelin/asiakas, lähiverkko  Pilvipalvelut

Tehtävä 1  Palauta mieleesi yrityksen raha- ja reaaliprosessi 

3 - 4 hengen ryhmissä:  Valitse yksi seuraavista yrityksistä:  Web-suunnittelutoimisto  Tietokonehuolto  Tietokonekauppa  Tukipalveluyritys  Pelikauppa verkossa

Laadi esitys Vastaa seuraaviin kysymyksiin  Mitkä ovat yrityksen tärkeimmät tuotannon tekijät?  Miten ne vaikuttavat rahaprosessiin? Mitä menoja niistä tulee?  Mitkä ovat yrityksen tärkeimmät suoritteet?  Minkälaisia tuloja niistä tulee?  Ketkä ja minkälaisia ovat yrityksen tärkeimmät asiakkaat?  Mitä yritykseen vaikuttavia sidosryhmiä keksit?  Laadi lyhyt PowerPoint-esitys, tallenna se jokaisen ryhmäläisen P- levyn kansioon  Aikaa on 30 minuuttia

Tehtävä 2 5 x Mind Map  Tarkastele yritystä tietojen keräämisen kannalta.  Minkälaisia tietoja joudut keräämään, jotta reaaliprosessi voidaan toteuttaa ja rahaprosessin menot ja tulot voidaan konkreettisesti suorittaa?  Laadi jokaisesta osa-alueesta oma Mind Map (voitte jakaa ryhmien sisällä paritehtäviksi)

Laadittavat Mind Mapit  henkilöstöön liittyvä tiedon kerääminen ( FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat) ja tietojärjestelmät (vihjesanat palkanmaksu, veroittaja, työn suunnittelu, osaaminen, tiedonkulku)  tuotteisiin liittyvän tiedon kerääminen (vihjesanat mistä, koska, kuinka paljon, kuljetus, varastointi)  tuotantoon liittyvän tiedon kerääminen (miten tuotanto voi onnistua) ja tietojärjestelmät (kuinka voi suunnitella etukäteen?) (vihjesanat kuka, koska, mitä, kuinka paljon, kapasiteetti)  ulkoiseen toimintaympäristöön liittyvä tiedon kerääminen (vihjesanoja verottaja kts  markkinointiin ja myyntiin liittyvän tiedon kerääminen (vihjesanoja asiakasryhmä, tiedotus eri kanavilla, verkkokauppa, keskustelu, myyjien liikkuminen, kuljetus, varastointi)

Lopuksi  Katso MindMappejä vierekkäin: käy merkkaamassa niihin monessa eri paikassa näkyvä tieto värikynällä.

Tee mind map seuraavalla tavalla  Ota tarpeeksi suuri paperi (A3) ja aseta se vaakatasoon  Kirjoita aihe keskelle paperia  Piirrä viivat ydinsanasta ulospäin siten, että jokainen viiva kytkeytyy joko keskikuvioon tai johonkin toiseen viivaan  Kirjoita viivojen päälle avainsanoja, lukuja, piirrä symboleita, kuvia  Käytä värejä helpottamaan hahmottamista  Piirrä symboleja, nuolia, piirroksia yms., sillä visuaalinen kartta on helpompi muistaa