Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Eloisa ikä – vuosista viis Ikäihmishankkeiden yhteistyö Hankefoorumi 7
Advertisements

TEKOJA JA TEKIJÖITÄ ! Seniorivuosi 2013 Suomen Punaisen Ristin seniorivuosi 2013.
Toimintavuoden 2011 keskeiset toiminnot. Epilepsialiiton strategia vuoteen 2010 • Avoin suhtautuminen epilepsiaan ja sen monimuotoisuuteen • Laadukas.
KIEKURA Turun Kielitivolin koulutusristeily BIENVENUE !
Suomen Siivoustekninen Liitto ry
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Vetovoimaisin jalkapallon kasvattajaseura
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
ForeMassi2025 -hanke Varsinais-Suomen aluetyöpaja, Turku
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
ASUKASISÄNNÖINTI ASUMISEN TUKENA Asumisneuvojakoulutus, YM
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Yhdistyksen markkinointi
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
Yhteispalvelupisteet vapaaehtoistoiminnan tiedottamisen ja vapaaehtoisten tukemisen paikkoina? Sirpa Sulku & Anu Kari
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Sosiaalialan asiantuntijapäivät
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Kuka vaikuttaa Kansalaisosallistuminen seutukehittämisessä Uudenmaan sosiaaliturvayhdistys ry Seutuverkostokehittäjä Anne Aholainen.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
TAVOITE Teemavuoden tavoitteena on vahvistaa Helluntaiherätyksen lapsi- ja perhetyötä käynnistämällä yhteinen kehittämishanke.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Missio Suomen Kauppakeskusyhdistys ry on kauppa- ja ostoskeskusten järjestö, jonka toiminnassa omistajat, kauppa, palvelut,
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yhdistyksen 25. toimintavuonna painopisteinä ovat edelleen valtakunnalliset jätehuoltopäivät ja niiden yhteydessä pidettävä.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
TOIMINNAN PAINOPISTEET 2014 JYTYLIITTO ITÄ-SUOMI ALUEHALLITUS, Liite 2.
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
KANSALAISAREENAN ROOLI vapaaehtoistoiminnassa ja vertaistuessa VAIKUTTAMIS- JA TIEDOTUSTOIMINTA VAPAA- EHTOINEN Seura- kunnat Valtio Y ritykset ASIAKAS/
Kumppanuutta Poriin- hanke1 VERKOSTOITUMINEN PORISSA Kumppanuutta Poriin - hanke
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
Ystäväpiiri-toiminta verkostoi ja lievittää ikääntyvien ihmisten yksinäisyyttä iAreena Anu Jansson Vanhempi suunnittelija (toimintaterapeutti,
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Suomen Kiinteistöliitto Kiinteistönomistajien edunvalvoja ja alan asiantuntijaorganisaatio. Kiinteistöliitto pyrkii siihen, että ihmisillä olisi viihtyisiä.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄJYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Marja Kankaanranta Tiedottaminen verkostojen.
Yksityiset sosiaalipalvelut 2010 Riikka Väyrynen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Copyright Syömishäiriöliitto-SYLI ry
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Yleishyödyllinen ja puolueeton puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Ikääntyneiden asuntojen korjaaminen Jukka Laakso Korjausneuvonnan päällikkö Vanhustyön keskusliitto.
Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Esityksen transkriptio:

Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana Helsinki 14.10.2011 Pirkko Karjalainen toiminnanjohtaja

Kolmas sektori kehittäjänä ja toimijana Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyöllä pitkät perinteet – nyt muutosta ilmassa Järjestöt aktiivisia kehittäjiä, vertaistuen antajia, arvojen nostajia Palveluasuminen, kotipalvelut, vapaaehtoistoiminta, ikäihmisten ryhmät Vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011

Vaikuttavaa vanhustyötä vuodesta 1949 Laajin valtakunnallinen vanhustyön järjestö Noin 350 jäsenyhteisöä: paikallisesti toimivia sekä valtakunnallisia yhteisöjä Vanhustyön keskusliitto-konserni: ry+oy Vuonna 2010 toiminnan kokonaistuotot noin 6 m€, josta ry. 3,7m€ (RAY:ltä 2,8 m€) Henkilöstö kokoaik. 99, josta ry. 46

VTKL-konserni Vanhustyön keskusliitto ry. Yleishyödyllinen toiminta Järjestötoiminta, kehittämistoiminta, tiedotus RAY-tuet, Kela-hanke VTKL-palvelut OY Liiketoiminta, yhtiöitys v. 2004, 100 % Pääkaupunkiseudulla kotipalveluita, kotisairaanhoitoa, siivousta, jalkahoitoa, kehitysvammaisten tukipalveluita Helsinki, Vantaa

Toiminnan painopisteet 2010-2012 Jäsenjärjestöjen edunvalvonta, kuntayhteistyö ja yleishyödyllisyys Jäsentoiminnan kehittäminen – alueet ja jäsenyhteisöjen neuvonta ja koulutus Aktiivinen viestintä liiton ja vanhustyön näkyvyydeksi Toimiva verkostoituminen monien kumppaneiden kanssa Uutta luova kehittämistoiminta

Keskusliiton arvot ja visio Kunnioitus ja arvostus Luotettavuus ja vastuullisuus Asiantuntevuus Vanhustyön keskusliitto on aktiivinen mielipidejohtaja, joka edistää monipuolisesti ikäihmisten hyvinvointia ja toimii vanhustyön järjestöjen edunvalvojana

Keskeiset toimintamuodot Järjestö- ja vaikuttamistoiminta - Jäsentoiminta ( neuvonta, koulutus ) - Asuntojen korjausneuvonta, Senioritoiminta Helsingissä, IkäMamu Viestintä - Vanhustyö-lehti ja muut julkaisut - Vanhustenpäivä ja -viikko Kehittämistoiminta

Vaikuttamis- ja edunvalvontatoiminta Aktiivinen vaikuttaminen järjestötoimijoiden osalta, verotus, yleishyödyllisyys, palvelut Vanhuspalvelulaki Yhteistyö eri tahojen kanssa – valtakunnallisesti, alueellisesti, apikalliseti, omat jäsenyhteisöt, muut järjestöt, kunnat, valtionhallinto jne.

Järjestötoiminta Jäsenyhteisöjen palveleminen – neuvonta, koulutus, alueelliset tilaisuudet, johtajien kokoukset, tiedotus jäsenkirjein, jäsenyhteisöjen palveluita tiedottaminen Liiton omana yleishyödyllisenä toiminatna korjausneuvonta, senioritoiminta, Ikämamu-toiminta

Viestintä Monipuoliset välineet – oma lehti, verkkoviestintä, tapahtumissa mukana Vanhustyö-lehti alan ammattilaisille, liiton jäsenyhteisöille, kaikille vanhustyöstä kiinnostuneille Vanhustenpäivä ( vuodesta 1954 ) ja vanhustenviikko (vuodesta 1972 ) lokakuun alussa – nostaa näkyville ikäihmisten elämää, vanhustyötä ja paikallista toimintaa

Kehittämishankkeet 2011 MielenMuutos 2007 – 2010 / Ray + Espoo Ystäväpiiri-koulutus ja ryhmät / Ray KÄKÄTE-projekti 2010 - / Ray Elämänkulku ja ikäpolvet 2011 – / Ray Muistisairaiden liikunnallinen kuntoutus/Kelan kanssa yhteistyössä Omaishoitajien omahoitovalmennus 2011 Ikääntyneen hyvä arki-ohjelman koordinointi/RAY 2012 - 2017