Vaatimukset ja testaus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

1 Eurooppalainen kielitaidon arviointi- ja testausjärjestö
Ohjelmassa: Testausyhdistys Ohjelmistotestaus ry esittäytyy
Markkinointikampanjan suunnittelu
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Pikkupoika kysyi isältään...
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintojen toteuttamisen sääntöjä
Markkinoinnin perusteet
Alustava liiketoimintasuunnitelma
… löytyykö markkinoita?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Digibarometri 2014 Huipputason edellytyksillä keskinkertaisia tuloksia. Miten tästä eteenpäin? Petri Rouvinen Etlatieto Oy Seminaari: Mitä mobiilissa tapahtuu?
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
Toimintasuunnitelma.
VOICE THREAD Kieltenopetuksen apuvälineenä. K IELITAITO Kieltä käytetään ajatusten välittämiseen, sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseen ja diskurssin.
NALLE PUH.
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
iWowWe Global team Finland
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.
Mitä media on? Media on tajuntateollisuutta, joka tarjoaa maailmaa koskevaa informaatiota ja tapoja nähdä ja ymmärtää se (Masterman 1985).
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Käytännön ohjelmointi ja käytännön ketterä testaus
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
Säännöt Onko hakukohde mukana sijoittelussa Minkä valinnan vaiheen tulos yhdistetään sijoitteluun Voiko valinnan tuloksen siirtää automaattisesti osaksi.
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Toimintasuunnitelma.
NIKO PARKKINEN & MATTI YLINIEMI SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖOHJEISTUS.
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Finnish Support Center FSC Oy tietojärjestelmien asiantuntija.
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Murtoluvun supistaminen
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Eteneminen Ylhäältä alas Pakko, pelko – pakottaminen ja pelottelu Havainnollistaminen, case-esimerkit – esim. kuinka paljon johtaja Turtiainen maksaa Aducatelle.
Etelä-Suomen metsäpäivät Emilia Ylinen.
SYKE projekti. Missä mennään? Partnership agreementit roikkuvat vielä Raportointi loppusuoralla, jotain puuttuu vielä Palkkaukset ja suunnittelu.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Miksi osittaa ohjelmatMyn1 Miksi osittaa ohjelma C++ -kielessä funktiot voivat olla itsenäisiä tai luokkaan liittyviä funktioita. Funktio on ohjelma, jolla.
T URUN YLIOPISTO Into ja pätevyys – fysiikan opettajan valtit Kalle Ojanen Fysiikan assistentti (vv.) aineenopettajakoulutus Yliopistopäivä 2005.
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Toteutuuko yhdenvertaisuus kuntien verkkopalveluissa? Selkokieliseminaari Kuntatalo Sami Älli Kehitysvammaliitto / Papunet verkkopalveluyksikkö.
Vastaväitteet ja niiden käsittely
Pikkupoika kysyi isältään...
Sidosryhmät.
Henkilökunnan Ekokompassi- koulutus Tapahtuman nimi, pvm Kouluttaja.
Kuntatalo Helsinki Kuntien tietoliikenneratkaisun esiselvityksen esittely- ja keskustelutilaisuus Simo Tanner
Kilpailijan starttikurssi
C-418/01 - IMS Health T-201/04 - Microsoft v. komissio Immateriaalioikeus vs. kilpailuoikeus Millaisessa tilanteessa immateriaalioikeuden lisensoinnista.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Monimedian työkurssi www-teknologioiden rajoitteet Ilmari Laakkonen Huone 6535, päivystys pe 16-17
Monimedian työkurssi www-teknologioiden rajoitteet Ilmari Laakkonen.
Toimintasuunnitelma.
Ongelmanratkaisu (1.) -ongelmana voidaan pitää tilannetta jossa on tavoite (>muutos) muttei keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Arkipäivän ongelmia esim:
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä
<Hankkeen nimi>
TESTAUSKANVAS RAJAUS Mitä ratkaisua tai konseptia testataan?
Avoimen tuotteenhallinta
2.2 Tutustutaan rakennuspaikkaan
Esityksen transkriptio:

Vaatimukset ja testaus Sami Söderblom, Sogeti Finland

Vaatimus ja sen testaus Tämän sähkölaitteen pitää toimia nimellisjännitteellä 100-250 VAC. Varmista, että tämä sähkölaite toimii nimellisjännitteellä 100-250 VAC. Varmista, että tämä sähkölaite toimii nimellisjännitteillä 100,101, 249 ja 250 VAC, muttei nimellisjännitteillä 99 tai 251 VAC. Mikäli ei toimi  bugiraportti. Testaa, että tämä sähkölaite toimii nimellisjännitteillä 110 ja 220 VAC. Testaa myös, etteivät nimellisjännitteet <100 ja >250 VAC tuota ongelmia. Missä ympäristössä sähkölaitteen tulee toimia? Millaiselle käytölle se altistuu? Onko tarkempia reunaehtoja ”toimivuudelle, voiko esim. toimia osittain? Sallitaanko ”vaarallinen” toiminta ja jos, niin millä reunaehdoin? 4 testaajatyyppiä Ei varsinaista testausefforttia. Kerrotun toistamista. Oma ajattelu tulee mukaan (110 ja 220 VAC maailman yleisimmät jännitteet). Kysymykset tekevät testaajan! Astutaan algoritmisesta maailmasta heuristiseen. Vaatimuksia ei tarvitse välttämättä edes olla, tällainen testaaja ottaa ne selville. Toinen salamapuheenvuoro voisi olla hahmoprofiili tästä testaajasta. Gradientti algoritmisesta ajattelusta heuristiseen, valmiiksi pureskellusta tutkimukseen, kartan lukemisesta sen piirtämiseen. Onko meillä ketään kuka ymmärtää sähkötekniikkaa? Mitä tarkoittaa ”nimellisjännite”? Mitä tarkoittaa ”VAC”? Entä tasavirta? Ampeerit? Mille markkinoille sähkölaite julkaistaan (kotimaa/ulkomaat)? Millaisia jännitteitä eri maissa käytetään? Kuka tulee tätä järjestelmää käyttämään? Kuinka kauan sen pitää toimia? Millaisia ratkaisuja kilpailijat tarjoavat? Ovatko muut järjestelmät riippuvaisia siitä? Onko sitä mahdollista ylläpitää? Onko sen käyttö ohjeistettu loppukäyttäjälle/ylläpidolle? Tuottaako se lisäarvoa yrityksellemme?

Ammattitestaajan muotokuva Rytmitys: Dr. House. Ammattilainen, joka osaa valita oikeat kysymykset. Sherlock Holmes. Jos ei osaa, ottaa selvää. Kyky kysyä oikeita kysymyksiä paranee matkan varrella. Jeremy Clarkson. Edelleen ammattilainen, joka löytää tutkimisen ilon aina uudestaan, koska on aina uutta tutkittavaa. Ajaminen tulee kuitenkin niin luonnostaan, siihen tarvittava energia pienenee ja voi keskittyä vaikeampiin ja vähemmän itsestäänselviin asioihin. Tutuista asioista eli autoista löytyvät niiden pahimmat viat kuitenkin välittömästi ammattitaidon kautta. Juurimies. Liian tutuksi tulleen softan kanssa tulee kuitenkin sokeaksi tietynlaisille, jopa tärkeille bugeille. Lisäksi tietoisuus omasta toiminnasta ja riskeistä siinä heikkenee. IhQmies. Lisäksi tuttua softaa ei oikein haluaa enää tutkia ja sitä voi olla vaikea kyseenalaistaa. Tunneside. Ei haluta asettaa koetukselle jotain, johon on investoinut niin paljon. Algoritminen ajattelu saa ihmisen keksimään keinoja softan toimimiseksi ja kysymysvarasto kapenee, jopa kuihtuu. Juoksijat. Em. ohjaa myös "laiskuus"; Monesta mahdollisesta vaihtoehdosta valitaan helpoin ja taloudellisin. Testauksessa tällainen maaliorientoituminen voi kuitenkin olla vaarallista, koska maalia tärkeämpää on kartoittaa niitä riskejä, jotka estävät maaliin pääsemisen. Kissanpolkumiehet. Armeijan sanonta: ”Tarkkaile kaikkea, älä ihaile mitään”. Viiva väliin. Keskitytään hyviin ja tiedostetaan pahat.

KIITOS!! Sami Söderblom +358 41 538 2001 sami.soderblom@sogeti.com sami.soderblom@gmail.com