Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutustu tablettiin (taulutietokone)
Advertisements

Excel ja makrot Excel koostuu kahdesta eri osasta Alt+F11 VBA
Useimmat esitetyt asiat pätevät myös muihin Office ohjelmiin.
Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
TERVETULOA Kurssi 1 A Tunne hiiren oikeanlainen käyttö
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
TIETOKONE PROJEKTI Prosessin vaiheet Tarve Hankinta Kokoaminen
TILDA-Verkkotilastointi
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Interaktiivinen taulu SMART Board
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Kuinka tehdään lomake Wordilla
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Videon pikaopas Videopuhelun aloittaminen 1.Vie osoitin yhteyshenkilön valokuvan päälle ja napsauta kamerapainiketta. 2.Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa.
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
TOP-keskus 2003 Turun 6-luokkalaisten TVT- taitotasokartoitus, kevät 2003 Turun kaupungin Tieto- ja viestintätekniikan TVT - opetuskäytön strategia -asiakirjassa.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Jakaminen ja yhteistyö
PC-VALVOMOESITYS n Odota (15 s), esitys käynnistyy automaattisesti. n Suurenna esitys koko näytön kokoiseksi hiiren oikealla painikkeella avautuvasta valikosta.
Mikä vika on kuvannoissa? Kuvannot ovat nyt oikein!
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Vapaa aihe Kysymykset.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
PowerPoint-esitys OHJE.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Windows-kaupan Lync-sovelluksen käytön aloittaminen
LUOTTAMUKSELLINEN. Jakelu vain salassapitosopimuksen allekirjoittaneille kumppaneille. Microsoft ei anna suoria tai epäsuoria takuita. © 2012 Microsoft.
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lync-kokouksen ajoittaminen Jos käytät Outlookia, voit ajoittaa Lync-kokouksen käyttämällä Lyncin.
Videopuhelun aloittaminen Osoita Yhteyshenkilöt-luettelossa yhteyshenkilön kuvaa ja napsauta kamerakuvaketta. Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa ilmoitus,
Iak115 Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Dokumenttien käsittely ja tietoverkot — kurssirunko 1. Windows-käyttöliittymä ja ‑ tiedostojärjestelmä;
E –oppikirjan käyttöönotto
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yliopiston suunnittelumalli Ohje: Näin tallennat suunnittelumallin käyttöösi omalle koneellesi.
Windows 7 käyttöjärjestelmän käyttö
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi
Teknisiä ohjeita kirjallisten töiden tekemiseen
TERVE Piirto-ohjeet LibreOffice-ohjelmistolla
Kirjaston tiedonhaku - yläkoulu
Abitti-tikku Saat tikun käyttöösi lukion ajaksi. Sen avulla harjoittelet Abitti- järjestelmän käyttöä. Abittia käytetään koko lukion ajan kurssikokeissa.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Komponenttikirjaston muokkaus
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Kuvien piirtäminen LibreOffice Draw.
Tai vaihtoehtoisesti
Tutki miten voima saa aikaan vastavoiman
Jyväskylän Demoyritys Oy
Windows 10 -vinkit Asetukset kuntoon.
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset 2018
Kirjaston tiedonhaku – yläkoulu ja lukio
Esityksen transkriptio:

Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset Tietokone tutuksi Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset 14.8.2019

Mitä hyötyä on tietokoneesta? Tietokoneella pääsee internetiin, jossa monet palvelut käytettävissä ympäri vuorokauden, esimerkkejä: terveystiedot nähtävillä (Oulun Omahoito, Kanta) verkkopankit (laskujen maksu, tilitietojen katselu jne.) ostosten tekeminen e-lehdet ja e-kirjat televisio-ohjelmien katselu Tekstien kirjoittaminen ja käsittely Valokuvien tallennus ja käsittely Pelaaminen Mitä hyötyä on tietokoneesta?

Erilaisia laitteita Pöytäkone Tabletti Kannettava tietokone eli läppäri Älypuhelin

Pöytäkoneen osat Näyttö Keskusyksikkö Näppäimistö Hiiri Muistitikku Modeemi

Uusimmissa koneissa on Windows10 –käyttö-järjestelmä Yleisin käyttöjärjestelmä tietokoneissa on Windows Käyttöjärjestelmän avulla tietokone pystyy toimimaan, joten jokaisessa tietokoneessa on oltava käyttöjärjestelmä Käyttöjärjestelmä hallinnoi tietokoneen resursseja Myös tabletissa ja älypuhelimessa on käyttöjärjestelmä Käyttöjärjestelmä Uusimmissa koneissa on Windows10 –käyttö-järjestelmä

Pikanäppäimet työpöydälle: Windows-näppäin (ikkuna) + D Ohjelmien pikakuvakkeita - voit avata ohjelmia tuplaklikkauksella Työpöytä Näytä työ- pöytä Pikanäppäimet työpöydälle: Windows-näppäin (ikkuna) + D Käynnistä-valikko, josta löydät kaikki ohjelmat ja voit sulkea tietokoneen Äänen säätö, internetyhteys, kielivalinta, kello... Alapalkki, johon saa kiinnitettyä pikakuvakkeita

Ohjelman avaaminen ja sulkeminen Ohjelman saa avattua tuplaklikkaamalla työpöydällä olevaa ohjelmakuvaketta tai etsimällä ohjelman Käynnistä-valikon kautta Ohjelma suljetaan joko valitsemalla ohjelman päävalikosta ”sulje ohjelma” tai ”lopeta” tai oikean ylänurkan painikkeesta

Backspace (tekstin pyyhkiminen) Esc (poistu) Näppäimistö Näppäimistöjen painikkeiden paikat saattavat hieman vaihdella merkin ja mallin mukaan Shift/vaihto (iso kirjain) Enter (valinta, rivinvaihto) Delete (poistaminen)

Hiiri Pitele kättä kevyesti hiiren päällä Etusormi vasemmalle painikkeelle ja peukalo hiiren sivulle Keskisormi oikealle painikkeelle ja muut sormet toiselle sivulle Siirtele hiirtä pöydällä liu’uttamalla Rulla on tarkoitettu nettiselailuun Hiiri

Hiiri tutuksi harjoittelemalla Harjoitellaan hiiren käyttöä Papunetin pelien avulla Kirjoita selaimen osoiteriville ”Papunetin pelit” tai osoite papunet.net ja valitse osio Pelisivut Kaikki pelaavat Papupallo -tarkkuuspelin ja ainakin yhden palapelin Hiiri tutuksi harjoittelemalla

Näppäimistö tutuksi harjoittelemalla Harjoitellaan näppäimistön käyttöä Näppäimistö tutuksi -harjoitteluohjelmalla Kirjoita selaimen osoiteriville ”Näppäimistö tutuksi” ja seuraa ohjelman ohjeita Osoite: tampere.fi/kirjasto/nettinysse/nappaimistotutuksi/nappaimistotutuksi.html Näppäimistö tutuksi harjoittelemalla

Kirjoittaminen Word-tekstinkäsittely-ohjelmalla Katsotaan opastusvideo resurssienhallinnasta youtube.com/watch?v=CFoMUzsZWLk Avaa ohjelma Microsoft Word joko työpöydän pikakuvakkeesta tai Käynnistä-valikon kautta Kirjoita pieni tekstipätkä (vaikka oma nimesi), tallenna teksti ja sulje ohjelma Etsi tallentamasi tiedosto Resurssienhallinnasta ja avaa se Resurssienhallinta Kirjoittaminen Word-tekstinkäsittely-ohjelmalla Tiedoston tallentaminen koneelle

Kiitokset! www.ouka.fi/kirjasto Esittelijän nimi tai muu tarvittava info www.ouka.fi/kirjasto