Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö VPK toiminnan tunnettuus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lions –toiminnan tunnettuus Tutkimusraportti Suomen Lions-liitto ry Huhtikuu 2013 Jari Pajunen
Advertisements

11 VAKUUTUSTUTKIMUS 2012 Esitys Tutkimuksen tavoitteena on selvittää suomalaisten: yleiskuvaa vakuutusyhtiöistä ja vakuutustuotteista riskintuntemusta.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
MAATALOUSYRITTÄJIEN ELÄKELAITOS Asiakastutkimus Koko vuosi 2013 Keskeiset tulokset.
Kuntamarkkinat 2010 Kävijät Paula LehtoLeena Euranto.
Rinnakkaislääketutkimus 2010
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma / Lapsen oikeudet -kampanja | |1T-9196 RKO/JEL, Omnibus Marras
Kauppojen aukiolo jouluaattona 2006 PAM ry Telebus vko 44/2006.
Internet-äänestäminen Jari Pajunen | |2T2234, Jari Pajunen, Internet-äänestäminen Toteutus Tämän haastattelututkimukseen.
Web-kyselyistä Kyselyt internetissä RM 2011.
Tämä raportti on tarkoitettu yksinomaan
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja • Nettikysely KMT Kuluttaja tutkimuksessa. • Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa.
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Telebus Elokuu/2007/viikot 32 ja 33.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa •Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner-Suomessa toimiville yksityishammas- lääkärijäsenille.
Diabeetikoiden hoitotyytyväisyys Suomessa. Taustaa •Kansallisen diabetesohjelman, Dehkon, yhtenä tavoitteena on, että diabeetikot hallitsevat omahoidon,
Suomalaisten huolen ja ilon aiheet
VAKUUTUSTUTKIMUS2014 Esitys
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2282 kpl, 15 enemmän kuin 2007)
Aikakauslehtien lukemiseen käytetty aika KMT Kuluttaja 2008.
1 Sektorin nimi Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja Syksy 2009/Kevät 2010.
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma Lapsen oikeudet -kampanja Elokuu 2009.
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma Ohjelmajohtaja Georg Henrik Wrede.
KYSELY KUNTALIITOKSESTA TUUSNIEMEN KUNNAN ASUKKAILLE Tuusniemen kunta Tuomo Turja.
OTANTATUTKIMUS OY Raporttia tai osia siitä ei saa edelleen toimittaa tai julkaista missään muodossa ilman Otantatutkimus Oy:n nimen mainitsemista. RAY:
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
1 Sektorin nimi. 2 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2009.
Taloustutkimus Oy / Anne Kosonen ja Riitta Ristiluoma
T IEDOSTA M ENESTYS MAATALOUSYRITTÄJIEN ELÄKELAITOS Asiakastutkimus Tutkimusraportti Kvartaali 2/2013 Keskeiset tulokset Innolink Research.
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Aikakauslehtien lukemiseen käytetty aika KMT Lukija 2007.
Ostoskärryverkoston 2 –viikon kampanjan tavoittavuus.
Muistisairaat asiakkaat sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009 Satu Vuorio Riikka Väyrynen.
KOTI & TV –TUTKIMUS 2016 TUTKIMUSGRAFIIKKAA t15449, Koti & TV-tutkimus
Terveyspalvelujen tulevaisuus kunnissa Yhteenveto kuntapäättäjien ja kuntalaisten parissa toteutettujen tutkimusten tuloksista.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII Heinäkuu 2016.
Seurakuntavaalit 2010: miten äänestettiin ja miksi Onnistuiko ensimmäinen kerta? Cafe Agricola 13/ Helsinki Harri Palmu, Kirkon tutkimuskeskus.
Vapaaehtoistoiminnan vuoden tutkimus Otantatutkimus Toteutettu RAY:n tuella.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII TOUKOKUU 2016.
Suomalaisten Energia-asenteet 2016
Diabeteslääkkeiden erityiskorvausoikeudet Kainuussa vuosina : Koulutusryhmien väliset erot vuotiailla Risto Kaikkonen TEROKA
Huomisen kynnyksellä 2016: vuotiaiden näkemykset tulevaisuudesta
Suomen purjehdus ja veneily Ry (SPV) Venetutkimus 2016
Made by Finland – selvitys suomalaisen työelämän vahvuuksista ja heikkouksista
Pohjoismaiset raskaudenkeskeytykset 2015
Julkisten palvelujen tuotannon yksityistäminen
Julkisuuskuvatutkimus
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Vakuutustutkimus 2012 Esitys
Nuorten äänestysaikeet kuntavaaleissa 2012
Telian matkailututkimus
Tuhat Suomalaista - Sanomalehtien liitto
Presidentinvaalit 2018 Vaalien 1 ja 2 kierros
Kansalaisten mielipiteet poliisipalveluista
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä 2018
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Suomalaisten mielipiteet aktiivimallista
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
Arvioitava tehtävä Työ tehdään 2-4 hengen ryhmissä
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Työvoima iän ja sukupuolen mukaan Pyhäjoella 2017
Markkinatutkimuspäivä Tunteella tuloksia
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
KALLIOLAN SETLEMENTTI Tuhat Suomalaista / Maaliskuu 2019
Esityksen transkriptio:

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö VPK toiminnan tunnettuus vko 3 / 2014 Taloustutkimus Oy / Anne Kosonen 20.1.2014

| 22.1.2014 | T12034-35 Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö / VPK toiminnan tunnettuus / AK JOHDANTO Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön toimeksiannosta. Tutkimuksessa on kysytty 15-79 –vuotiailta suomalaisilta: tietävätkö he mitä eri toimintaa VPK:t eli vapaaehtoiset palokunnat tarjoavat kansalaisille voisivatko he kuvitella itse harrastavansa nuorisotoimintaa, naistoimintaa tai hälytystoimintaa VPK:ssa Tutkimukseen osallistuneiden vastaukset on painotettu vastaamaan koko Suomen väestöä, joten tutkimuksen tulokset voidaan (virhemarginaalilla + 2,8 % -yksikköä) yleistää koko väestöön. Tutkimusta varten on haastateltu 1003 iältään 15-79 –vuotiasta suomalaista kahdella Telebus-kierroksella. Tämän projektin laatu varmistetaan käsittelemällä kaikkia tutkimukseen liittyviä aineistoja ja syntyneitä tietoja ehdottoman luottamuksellisesti sekä noudattamalla markkinatutkimusalan ISO 20252 -standardia sekä ESOMARin ja Kansainvälisen Kauppakamarin yhdessä julkaisemia tutkimusalan perussääntöjä. Tutkimuksen toteutuksesta Taloustutkimuksessa vastaa Anne Kosonen p. 09-7585 1264, anne.kosonen@taloustutkimus.fi

YHTEENVETO TUTKIMUSTULOKSISTA 1/2 | 22.1.2014 | T12034-35 Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö / VPK toiminnan tunnettuus / AK YHTEENVETO TUTKIMUSTULOKSISTA 1/2 VPK:n tarjoamaa toimintaa osataan mainita vuoden 2014 tutkimuksessa hieman paremmin kuin vuosi sitten toteutetussa tutkimuksessa. Yli puolet suomalaisista mainitsee että VPK harjoittaa hälytystoimintaa, joka mainitaan nyt useammin kuin vuonna 2013. Hälytystoiminta mainitaan useimmin yli 65-vuotiaiden ja 35-49–vuotiaiden keskuudessa. Miehet mainitsevat hälytystoiminnan naisia useammin. Myös seuraavaksi useimmin mainittu nuorisotoiminta muistetaan nyt useammin kuin vuonna 2013. Yli viidennes vastaajista tietää että VPK:t tarjoavat nuorisotoimintaa. Nuorisotoiminnan mainitsevat useimmin 35-49 –vuotiaat ja heikoimmin alle 25-vuotiaat. Vajaa kolmannes vastaajista ei osaa mainita mitä toimintaa VPK:lla on. VPK:n toiminnassa voisi kuvitella itse olevansa mukana nyt useampi vastaaja kuin vuoden 2013 tutkimuksessa. Neljä vastaajaa kymmenestä voisi kuvitella itse harrastavansa VPK toimintaa. Vastaajista 21 % vastasi kyllä ja 20 % ehkä kun vastaajilta kysyttiin voisivatko he itse kuvitella harrastavansa nuorisotoimintaa, naistoimintaa tai hälytystoimintaa. Ikäryhmittäin tarkasteltuna eniten kiinnostusta löytyy alle 25-vuotiaiden kohdalla ja vähiten yli 65-vuotiaiden keskuudessa. Pienillä paikkakunnilla ollaan kiinnostuneempia osallistumaan toimintaan kuin suurilla paikkakunnilla.

TUTKIMUSMENETELMÄ Kohderyhmä, otanta- ja tutkimusmenetelmä | 22.1.2014 | T12034-35 Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö / VPK toiminnan tunnettuus / AK TUTKIMUSMENETELMÄ Kohderyhmä, otanta- ja tutkimusmenetelmä Tutkimuksen kohderyhmänä ovat 15-79 –vuotiaat suomalaiset Ahvenanmaata lukuun-ottamatta. Otos muodostettiin satunnaisotannalla väestörekisterikeskuksen rekisteristä. Tutkimus tehtiin atk-avusteisina puhelinhaastatteluina (CATI). Otoksen koko ja painotus Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 1001 henkilöä (ensimmäisellä kierroksella 501 ja toisella 502 henkilöä). Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinalueen ja talouden koon mukaan kohderyhmää edustavaksi. Otoksen painottamaton ja painotettu rakenne on selvitetty raportin atk-taulukoiden jälkeen (”Absoluuttiset luvut”). Taulukoissa painottamaton n-luku kertoo haastateltujen määrän eri taustaryhmissä ja painotettu N-luku vastaavan populaation tuhansina (.000) henkilöinä. Painotetut N-luvut vastaavat Suomen 15-79 –vuotiasta väestöä tuhansina (SVT 31.12.2011). Haastatteluajankohta ja haastattelijat Haastattelut tehtiin viikolla 3, 13.-16.1.2014. Haastattelut tehtiin keskitetysti Taloustutkimus Oy:n valvotusta haastattelukeskuksesta Helsingistä, ja haastattelutyöhön osallistui ensimmäisessä osassa 48 ja toisessa 42 Taloustutkimus Oy:n haastattelijaa.

TUTKIMUSMENETELMÄ Raportointi | 22.1.2014 | T12034-35 Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö / VPK toiminnan tunnettuus / AK TUTKIMUSMENETELMÄ Raportointi Tutkimuksen tulokset on raportoitu atk-taulukoina ja graafisina kuvioina päätuloksista sekä lyhyenä kirjallisena yhteenvetona. Tietojen käsittely ja T-testi Atk-tulostus on tehty Taloustutkimus Oy:n laitteistoilla ja ohjelmistoilla. Tulostuksessa on käytetty T-testiä, joka testaa kunkin taulukoidun taustamuuttujan jokaisen vastausvaihto-ehdon kohdalla, poikkeaako ko. ryhmän tulos muiden vastaajien tuloksesta enemmän kuin mitä on satunnaisvaihtelun osuus 95 % luotettavuustasolla. Tähti (*) luvun vieressä osoittaa että ero on tilastollisesti merkitsevä.

Mitä haluaisitte tietää lisää? Kiitos. Mitä haluaisitte tietää lisää?