ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

Lavian lukio.
10 hyvää syytä tulla Lavian lukioon.
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ylioppilaskirjoitukset
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Tervetuloa!.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Opiskelijan tukeminen yhteistyössä Itsesäätelyn kehittymisestä
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Kemian yo-kirjoitukset Ressun lukiossa
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
OULUNSALON LUKIO.  Tervetuloa - rehtori Tuula Tervonen  Erityisopettaja Marjo Mattilan puheenvuoro  Opiskelu ja opetus sähköistyy – tvt-vastaava Juha.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
Opiskelu vaatii muun muassa … Kypsyyttä  ilmapiiri aikuismainen, kännykkä piiloon ja pipo pois päästä! Itsekuria  opiskelu vähemmän koulumaista, opetusta.
Aiotko lukiolaiseksi ?. Lukio-opinnot kaikissa lukioissa perustarjonta ja opetussuunnitelma suunnilleen sama opiskelu kurssimuotoista: suoritetaan vähintään.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke Viitaniemen toimipiste: to Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
LUKION VANHEMPAINILTA YLEISTÄ LUKIO-OPINNOISTA  Vähintään 75 kurssia  3 vuoden vauhtina  Opinto-oikeus päättyy 4. vuoden jälkeen.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
Tervetuloa vanhempainiltaan. Opiskelu lukiossa Lukion oppimäärä 75 kurssia ( 3v) Lukion päättötodistus edellytys ylioppilastutkintotodistuksen saamiseksi.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Opiskelu eLukiossa
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
OP1.3 Jussi Lounassalo.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
MIKSI LUKIOON???.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Vanhempainilta Tervetuloa!
Vanhempainilta -15 Keuruun lukio internetissä
Oulun normaalikoulun lukio
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
Vanhempainilta Tervetuloa!.
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Terveystiedon ainereaali
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Oulunsalon lukion vanhempainilta
MIKSI LUKIOON???.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Lukion tehtävä antaa laaja-alainen yleissivistys
Ylioppilastutkinnosta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
Tervetuloa lukion 1. vuosikurssin vanhempainiltaan
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI

OHJELMA Ryhmänohjaajien esittäytyminen Ykkösten kuulumisia Tutorit Lukuvuoden työaika ja juhlat Yläkoulusta lukioon: mikä muuttuu? Arviointi Poissaolot Opiskelun sähköistyminen Halukkaille tutustuminen lukion tiloihin Mahdollisuus jutella ryhmänohjaajan kanssa

YKKÖSTEN KUULUMISIA Hyvä ryhmähenki! Koeviikko ei ollut niin paha kuin pelkäsin Opettajien sairauspoissaolot häirinneet oppimista Sähköiset kokeet koettiin pääosin hyvänä Mukavat opettajat Välillä on hälinää. Nopea tahti kursseilla Isot ryhmäkoot Koeviikko ja vaikeat aineet jännittävät. Uudet ystävät

 

LUKION JUHLAT KEVÄT- JA YO-JUHLA VANHOJENPÄIVÄ TERVETULIAISJUHLA ITSENÄISYYS- JA JOULUJUHLA PENKKARIT VANHOJENPÄIVÄ

YLÄKOULUSTA LUKIOON: Mikä muuttuu? Luokattomuus ja kurssimuotoisuus * 75 kurssia, 45 pakollista * hylätty kurssi, kurssi uusittava / uudelleen kurssille Vapaus * opiskeluaika 2–4 vuotta * mitkä kurssit ja milloin * hyppytunnit Vastuu * suunnitelmallisuus – oma aikataulu * 4–5 kurssia / jakso, opiskeluaika 3 vuotta * omatoimisuus * läppäri oikeassa käytössä oppitunnilla ? * kotitehtävät ja kirjalliset työt

Koeviikko ja kokeen uusiminen Hylättyä kurssia voi uusia kaksi kertaa Hyväksyttyä kurssia voi uusia kerran Kurssin suorittaminen itsenäisesti Opiskelua saattaa haitata * liika tunnollisuus * numerojahti * laiskuus * keskittyminen muuhun - poissaolot - Läppäri!!! - kännykkä tunnilla (ilman lupaa) - jutustelua tunneilla

Todistus 6 kertaa lukuvuodessa Isot ryhmät Opiskelutahti nopeampi Koealueet laajempia Numerot (laskevat?)

TODISTUSMALLI Kurssien arvioinnissa painotetaan aikaisempaa enempää jatkuvaa arviointia, jossa osana ovat itsearviointi ja vertaisarviointi.

ARVIOINTI LUKIOSSA MIKÄ MERKINTÄ ? MITÄ KUULUU TEHDÄ? T = täydennettävä (perusteluina puuttuva kurssin osasuoritus esim. kurssikoe, poissaoloja korvaavat tehtävät tai kotiessee). Sovittava opettajan kanssa täydennettävän kurssin suorittamisesta loppuun. Puuttuvat kurssisuoritukset on palautettava seuraavan jakson loppuun mennessä. Muutoin kurssin suoritus mitätöityy ja kurssi on käytävä kokonaan uudelleen. K = keskeytynyt (perusteluina liialliset poissaolot). Keskeytynyttä kurssia ei voi täydentää ja kurssi on käytävä uudelleen. Katsottava kurssitarjottimesta, voiko kurssin suorittaa mahdollisimman pian. Syytä huoleen, jos K tulee kielistä tai matematiikasta. K- tai T- merkintöjä ei lasketa kurssimäärään.

POISSAOLOKÄYTÄNTEET Kaikki poissaolot on selvitettävä mahdollisimman pian Huoltaja selvittää alaikäisen poissaolon Wilmaan Yli 5 poissaolotuntia  lisätehtäviä Yli 10 poissaolotuntia  keskeytynyt kurssi Poissaoloille on oltava hyväksyttävä syy. Ryhmänohjaajalta pyydetään lupa enintään kolmen päivän poissaoloon. Lupa sitä pidempään poissaoloon anotaan rehtorilta.

WILMAN MERKINNÄT poissa myöhästynyt hyväksytty poissaolo luvallinen sairas koulun toimintaan liittyvä poissaolo

OPISKELU SÄHKÖISTYY Tietotekniikkaa ja sähköisiä oppimateriaaleja hyödynnetään opiskelussa entistä enemmän. Luo valmiuksia digitaalisessa ympäristössä toimimiseen jatko-opinnoissa ja työelämässä Monipuolistaa oppimista ja tiedon käsittelemistä Mahdollistaa monipuolisemman arvioinnin Teknologia ei ole itsetarkoitus, vaan keskeinen väline opiskelun ajanmukaistamisessa

Sähköisiä tehtäviä ja kurssikokeita Sähköiset yo-kirjoitukset Ykkösillä on tietokoneet, joita käytetään opiskelussa sekä koulussa että kotona. Opiskelussa käytettävät ilmaisohjelmat kannattaa ladata myös kotikoneelle Sähköisiä tehtäviä ja kurssikokeita Sähköiset yo-kirjoitukset Vuonna 2019 kaikki yo-kokeet kirjoitetaan sähköisesti Kokeet tehdään suljetussa Abitti-ympäristössä