TERVETULOA 3.LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Advertisements

Koulumatka & käyttäytyminen koulukuljetuksissa Ykspihlajan koulu; Vingen koulurakennus.
Liikenneturvallisuussuunnitelma Rakokiven koulu Huoltajat Turvatiimi 2015.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
Kuparivuoren koulu 1.Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa.
Ykkösten vanhempainilta Janakkalan lukio Turengin toimipiste.
2lk vanhempainilta Luokka 2 b Oppilaita 23 (tyttöjä 11, poikia 12) Koulunkäynninohjaaja Terhi Lukkarinen.
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
22 oppilasta 9 poikaa 13 tyttöä Erityisopettaja Laura Dunkel Yhteisiä tunteja 3. luokan kanssa äidinkielessä ja ympäristötiedossa Koulunkäynnin ohjaaja.
Vanhempainilta Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta.
Ompeluseurat kouluissa
Rovastinkankaan koulun Joustava Esi- ja alkuopetus
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
1lk vanhempainilta
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Opiskelu eLukiossa
Johdatus elämänkatsomustietoon Kouluvierailut
Elokuussa 2017 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Erikoisluokkatoiminta
Oulunkylän ala-asteen koulu
Oulunkylän ala-asteen koulu
Tervetuloa 9. lk:n vanhempainiltaAN
Tervetuloa 8. lk:n vanhempainiltaan
1lk vanhempainilta
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Koulu alkaa klo 9.00.
Oulun normaalikoulun lukio
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
KOLKKIEN VANHEMPAINILTA
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Vanhempainilta Luokka Tuuli Rantala Raija Pulkkinen.
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
2lk vanhempainilta
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Vanhempainilta c.
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Ekaluokalle 2017.
Oulunsalon lukion vanhempainilta
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Etelä-Hervannan koulu
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Vanhempainillat 20 & Johanna Honkanen-Rihu, rehtori
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
KOULUTULOKKAIDEN TUTUSTUMISPÄIVÄ
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
A2-kieli-info.
5-luokan vanhempainilta
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Liikenneturvallisuussuunnitelma Rakokiven koulu Huoltajat
3.lk vanhempainilta.
Tervetuloa Haukkavuoreen!
TERVETULOA!.
Koulutulokkaiden aamu Maunulan ala-asteella Tervetuloa
Kuparivuoren koulu Oppilaat
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

TERVETULOA 3.LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN TO 7.9.2017

UUSI OPETUSSUUNNITELMA MITÄ SE MEILLÄ TARKOITTAA? oppilas osallistetaan omien henkilökohtaisten tavoitteiden pohtimiseen ja itsearvioinnin tekemiseen monialaiset oppimiskokonaisuudet - Suomi100 ei numeroarviointia syyslukukauden päätteeksi, vaan arviointikeskustelu joulu- tammikuussa (n.30 minuuttia) arviointikeskustelu korvaa vanhempainvartin ja Lapset puheeksi -menetelmän oppilaan itsearviointilomake kotiin etukäteen täytettäväksi yhdessä luokanopettajan, oppilaan ja huoltajan kanssa, arviointikeskustelu voidaan käydä huoltajan näin halutessa luokanopettajan ja oppilaan kesken kevätlukukauden päätteeksi numeroarviointi 3. luokalta alkaen

3. LUOKAN TUNTIJAKO Äidinkieli 5h Matematiikka 4h Englanti 2h Ympäristötieto 3h Uskonto 2h YHT. 24h Liikunta 2h Kuvataide 2h Musiikki 1h Käsityö 2h Valinnaisaine (ku, ts, tn, mu, li) 1h

Läksyt: Maanantaista perjantaihin, pääsääntöisesti joka päivä ainakin 1 pieni läksy, joskus useampiakin Läksyunohdukset merkitään wilmaan Unohdukset osana arviointia / todistus Lukuläksy on tärkeä läksy; edesauttaa sujuvan lukutaidon ja tekstin ymmärtämisen kehittymistä (lukukortti: UE ja YM) Varaa läksyille rauhallinen hetki

Liikunta: Liikuntapäivä 3A: ma ja pe, 3B: pe (valinnainen liikunta ti) Liikuntavarusteina: sisäliikuntavaatteet, ulkoliikuntaan sopiva vaatetus ja kengät, luistimet ja kypärä sekä sukset Liikuntamuodoista ilmoitellaan wilmassa / 3A ja tiedotteella / 3B Nimeä urheiluvälineet ja vaatteet!

AJANKOHTAISIA ASIOITA lounaan merkitys päivittäiselle energiansaannille eväiden tuonti oppilaan halutessa klo 15 päivinä (syönti klo 13 välitunnilla) www.bingel.fi sähköinen sivusto esim. matikan ja äidinkielen harjoitteluun tunnukset annetaan oppilaille kotiin vietäväksi otavan oppilaanmaailma (en ja ympäristötieto tunnukset ko. kirjan alussa liimattuna) englannin opettajien terveiset

ERITYISOPETUS oppilaalla on ensisijaisena tukimuotona tukiopetus erityisopettajina ovat Arja Pilto-Hiltunen ja Sirpa Kaistola-Tuikka oppilaalla on ensisijaisena tukimuotona tukiopetus Opettavien asioiden kertaaminen / avaaminen Sairauspoissaolojen vuoksi opetettavien asioiden läpikäyminen Aloite luokanopettajalta tai huoltajalta Sovitaan aina erikseen opettaja-huoltaja Muutaman tunnin mittainen jakso ei jatkuvaa opetusta Luokanopettajat / pienryhmäopettaja antaa tukiopetusta Jos yleinen tuki ei riitä pohdittavaksi / selvitettäväksi tulee tehostetun tai erityisen tuen tarve.

KOULUKURAATTORI Riikka Huhtakangas koulukuraattorin palvelut ovat jokaisen oppilaan saatavilla oppilaan tai huoltajan niin halutessa oppilas tai huoltaja voi ottaa suoraan yhteyttä Riikkaan (puh. 050- 310 7034)

Koulumatkat: Kotona ja koulussa liikennekäyttäytymisen kertaaminen Malttia ja varovaisuutta liikenteeseen! Pyöräilykypärän käyttö! Koulukuljetuksiin liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä rehtoriin tai Mervi Repolaan (koulun kansliaan).

Poissaolot: Alle 3 päivää: Yli 3 päivää: Lupa luokanopettajalta etukäteen, hyvissä ajoin mikäli mahdollista Läksyt pyydettävä etukäteen ja huoltajien vastuulla niiden tekeminen Poissaolo ilmoitettava wilmassa, tekstiviestillä Yli 3 päivää: Lupa rehtorilta vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella etukäteen hyvissä ajoin Läksyt pyydettävä luokanopettajalta etukäteen ja huoltajien vastuulla niiden tekeminen

Parkkitoiminta: Koulussa on käytössä parkkitoiminta. Oppilas, joka ei pysty huomautuksista huolimatta keskittymään tai työskentelemään luokassa, poistetaan luokasta parkkiin. Parkissa oppilas koulunkäynninohjaajan kanssa käy läpi luokasta poistamiseen johtanutta käyttäytymistä. Parkissa ei tehdä luokassa ko. tunnilla annettuja tehtäviä, vaan oppilas saa tehtävät kotiläksyksi. Parkista oppilas saa mukaansa lomakkeen, jonka hän käy kotona huoltajan / huoltajien kanssa läpi. Lomake palautetaan allekirjoitettuna luokanopettajalle. Parkkimenettelyllä taataan muulle luokalle opiskelurauha ja ohjataan parkkiin siirrettyä oppilasta oikeaan oppituntikäytökseen.

Yhteydenpito ja tiedottaminen: Kaikki informaatio, tiedottaminen ja yhteydenpito tapahtuu WILMAN välityksellä. Reissuvihkoja ei ole käytössä. Paperitiedotteita ainoastaan sellaisissa asioissa, joissa edellytetään huoltajien toimenpiteitä ja paperin palautusta esim. kysely tms. Mikäli tunnukset on unohtuneet, salasana ei toimi tms. on jotain ongelmaa, niin ottakaa yhteyttä kansliaan Mervi Repolaa, häneltä saa uudet tunnukset ja apua ongelmatilanteissa. Wilmaan merkitään tuntimerkintöjä, läksyunohduksia, poissaolijoille läksyt sovitusti yms. Wilmaa kannattaa seurata vähintään viikottain.

LUOKKARETKI Retken ajankohta – ei tarkkaa ajankohtaa, alustavasti 5 lk kevättä mietittiin Retkikohde – ei päätetty ollenkaan, riippuu retken kestosta ja kerätystä rahasta Varainkeruu - Meidän luokille tarjottu leivontavuoroja kunnan tilaisuuksiin ja kokouksiin, varainkeruun aloittaminen tällä pikkuhiljaa (leipomisvuorot aloitetaan pikkuhiljaa (siitä tarkempi paperitiedote myöhemmin) Luokkaretkitilin hoitajat: Anne Huhtala ja Raisa Ahokas Sovittiin, että Heli ja Niina kirjaavat päätöspöytäkirjan, jolla Anne ja Raisa saavat tilinkäyttöoikeuden tiliin 3lk: keväällä tulossa uintiretki Rokualle ja tutustumiskäynti Ahmaksen kalevalaiseen kylään. Ko. retket tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Nämä retket koulun kustantamia.

KOTI JA KOULU –TOIMIKUNNAN JÄSENET Valitaan lukuvuodeksi 2017-2018 varsinainen jäsen ja varajäsen molemmista luokista 3 A: varsinainen jäsen: Tämä jäi auki, vapaaehtoiset voivat varajäsen: ilmoittautua ma 18.9. mennessä Helille! 3 B: varsinainen jäsen: Heikki Haataja varajäsen: Anna Ämmänpää