Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mikko Arasmaa / Tietohallinto
Advertisements

Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
TX00AA09 Mediatekniikan projekti 6 op. Tavoitteet Tavoitteena on tehdä vaativa mediatekniikan alaan liittyvä projekti, jossa käytetään mahdollisimman.
Orientoiva projekti 4 op. Mediatekniikka2 Orientoiva projekti ensimmäinen projektikurssi tehdään määritelty hanke alusta loppuun käytetään jo opittuja.
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi.
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
Projektin tilannekatsaus
Yrityksen projektisuunnitelma
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Tavoitteet ja mittarit 2015
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
Osatyökykyisille tie työelämään
Ajankohtaista sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Osatyökykyisille tie työelämään
Matkalla Meijän maakuntaan
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 9 agenda Yhteenveto.
Maakuntatalouden simulointi
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Mitä ovat verkkopalvelut?
Projektin tilannekatsaus
Siviilivalmiusyksikön päällikkö Jussi Korhonen, SM/PEO
SOTE-tietojen tietoturvallisen hyödyntämisen lakipaketti - tilannekatsaus Hannu Hämäläinen Kansisivu Etunimi Sukunimi.
Maakunta- ja sote-uudistus - ajankohtaiskatsaus
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Pelastuslain muuttaminen
Sote-uudistus ja ICT Maritta Korhonen.
Tuotteet turvallisiksi
Yrityksen projektisuunnitelma
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
ICT-valmistelun tuki maakuntien perustamisen esivalmisteluvaiheessa
Esityksen nimi / Tekijä
Maakuntien järjestämistehtävissä tarvitsemat digipalvelut ja SOTE-tiedolla johtaminen Tuija Kuusisto, VM Kansisivu B Taustakuvan voit vaihtaa.
Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta.
Mielenterveyden tukeminen työelämässä –seminaari
ICT-valmistelun tuki maakuntien perustamisen esivalmisteluvaiheessa
Ohjausjärjestelmä yhdellä kuvalla
Luova- muutosohjelma Päivitetty Hanketoimisto
Matkalla Meijän maakuntaan valmistelun organisointi
Luovan toimintamalli-, asiakaspalvelu- ja arkkitehtuurityö
Maakuntien ICT-muutosten tehtäväkartat ja tehtäväverkot
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Maakunnan konserniohjauksen työkalut
Ikääntyneiden sovitetut palvelukokonaisuudet ja vanhusneuvostot - Päijät-Häme Riihimäki Anu Olkkonen-Nikula.
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Esityksen nimi / Tekijä
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Anna Kärkkäinen erityisasiantuntija.
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Digitiekartta ja Luova- laboratorio
Etunimi Sukunimi titteli.
JÄRJESTÄJÄN TEHTÄVÄT Maakunnan järjestäjän digipalvelut
tavoitetilakuvaukset
CRM esiselvitys Hankkeen esittely
, Antti Mäki ja Outi Tasala
KAnsalainen AMMATTILAINEN Pystyn itse Kyvykkäille käyttäjille
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 ja 2019 painotuksia Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän kokous Jukka Haapamäki, Juha Haataja, Ilmari.
Esityksen transkriptio:

Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti PROJEKTIN ESITTELY päivitetty 12.10.17 Kansisivu 26.12.2018 Etunimi Sukunimi

Tausta ja lähtökohdat Maatalouslomitus on siirtymässä maakuntien ja Luovan tehtäväksi MELAlta ja kunnilta, ministeriön ohjaus on siirtynyt STM:n työ- ja tasa-arvo-osastolle 1.9.2017 alkaen. Valmisteluprojektilla huolehditaan siitä, että lomituksessa on käytössä tarvittavat yhteiset työkalut maakuntien aloittaessa toimintansa Maatalouslomituksen lainsäädäntö uudistuu samassa yhteydessä. Asiasta on tehty osaselvityksiä, mutta kokonaisnäkemys ja suunnitelma tarvitaan. Tähän mennessä tehdyt selvitykset: MELAN Lomituksen IT-järjestelmä ja maakuntauudistus (28.4.2017) Pirkanmaan maatalouslomituspalveluyksiköiden näkemys tarvittavista tietojärjestelmätoiminnallisuuksista Maatalous- ja elintarviketuotannon palvelut sekä maaseudun kehittäminen, IE2 – Palvelumuotoilun loppuraportti 26.12.2018 Etunimi Sukunimi

Projektin konkreettiset tavoitteet ja tulokset Valmisteluprojektin projektisuunnitelma Maatalouslomituksen tietojärjestelmien toiminnalliset vaatimukset Selvittää, mitkä toiminnallisuudet on rakennettava uuteen ICT-järjestelmään ja missä toiminnallisuudessa hyödynnetään Luovan ja Maakuntien käytössä olevia tietojärjestelmiä ja valmisohjelmistoja. Lomitukseen liittyvien ICT-järjestelmien teknisen arkkitehtuurin vaatimukset, jolla varmistetaan tietojen siirtyminen Suunnitella projektimalli ja ositus sekä toteutus, jotta toiminta olisi häiriötöntä. Tehdään eri vaihtoehtojen riskinarviointi. Selvitetään tulevan tietojärjestelmäkokonaisuuden toiminnallinen laajuus ja tarkennetaan budjetointia sen perusteella. Suunnitella vastuumalli ja tarvittavat projektiorganisaatiot toteuttamaan uudistus. Valmisteluprojektin kesto on n. 6 kk ja se tulisi käynnistää heti. 26.12.2018 Etunimi Sukunimi

Sidosryhmät Sidosryhmä Rooli  Avi / Luova oikeusturva Projektipäällikkö, vastaa toiminnan käynnistämisestä Luovassa ja maakunnassa  Avi / Tietohallinto ELY/ KEHA / Vimana  Asiantuntija, tekninen arkkitehtuuri ym.  Maakuntaliittojen edustaja  Asiantuntija, mm. tekninen arkkitehtuuri Maatalouslomituksen edustaja Asiantuntija, maatalouslomitus MELA Asiantuntija, maatalouslomituksen tietojärjestelmät, lomituksen hallinto, valvonta ja ohjaustoiminnot  STM / TTO, ? TTO: projektin asettaminen, projektin ohjaus ja linjaukset, edellytysten luominen ?: asiantuntija, kokonaisarkkitehtuuri? muuta? Maatalousyrittäjien edustaja Asiantuntija, asiakas Konsulttiyritys Asiantuntijat, laatii projektisuunnitelman ja muut projektin tuotokset < Kuvataan projektin sidosryhmät ja sidosryhmän rooli kokonaisuudessa. Esimerkiksi kansalaisryhmät, joihin projekti vaikuttaa (asiakkaat), ministeriöt, virastot ja muut viranomaiset joiden kanssa tehdään yhteistyötä ja jotka käyttävä projektin tuloksia, muut asiantuntijat ja etujärjestöt. > 26.12.2018

Projektin aikataulu ja kustannukset Valmisteluprojektin aikataulu 1.11.17 - 30.4.18 Kustannusarvio vuonna 2017 on 60 000 euroa, jota osuutta haetaan. Vuoden 2018 kustannukset katetaan 05 Maakunta- ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanon tuki ja ohjaus momentilta Rahoitus on tarkoitus käyttää täysin ostopalveluun, konsulttityöhön. Lisäksi varmaan sopii, että Melan asiantuntijoiden ja maatalouslomittajien työpanoksen korvaus menee samasta potista kuin muukin MAVI-valmistelu. tekninen arkkitehtuuri 15 000 ,- (n. 15 htp) palvelujen kuvaus (neljä ryhmää á 6000 ’-) 24 000 ,- (n. 24 htp) projektimallin ja etenemistavan suunnittelu (neljä projektia á 4000 ,-) 16 000,- (n. 16 htp) scope manager 5000 ,- (n. 4 htp) yht. 60 000 euroa 26.12.2018 Etunimi Sukunimi

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ ● VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kiitos! alueuudistus.fi SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ ● VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kiitossivulla on valmiina verkko-osoite alueuudistus.fi + tilaa omille yhteystiedoille. Taustalle voi lisätä taustakuvan tai vaihtaa taustan väriä Hiiren oikea näppäin -> Muotoile tausta -kohdassa 26.12.2018 Etunimi Sukunimi