Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Atik III -projekti Avoimen yliopiston foorumi Minna Herno Projektipäällikkö Oodi-konsortio
Advertisements

HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO ATIK Projekti /Esa Keränen.
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Oodi-päivä
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Strategiakausi käynnistyi. Mitä uutta opintohallintoon? Päivi Pakkanen Rehtorin kanslia/ Tutkimus- ja opintoasiat / Opintoasioiden.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Opi Analyzer Peruskäyttäjäkoulutus
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Mitä.
Kristiina Hormia-Poutanen DIGITAALISEN KIRJASTON PALVELUIDEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Keskuskirjastokokous
Toiminnan suunnittelu
TIMEKuntaTIMEKuntaIT TIME-putki Julkishallinnon tietohallinnon uudistaminen - Uudet rakenteet - Uudenlainen yhteistyö - Uudet toimintatavat - Uudet (sähköiset)
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Katsaus tietotekniikkakeskuksen projekteihin Opinto- hallinnon tieto- järjestelmä- päivä Teo Kirkinen TIKE
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
Moodle-Oodi Integraatio Itä-Suomen yliopisto ja Savonia- AMK
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Raportointi ja Oodi-tietovarasto Oodi-päivät Sari Zitting ja Hilkka Hanhenoja.
Oodi-konsortio ja yliopistojen yhteistyö
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finna-projektisuunnitelma 2015 ja siirtoresursointi 2015–2016 Konsortioryhmän kokous Kristiina Hormia-Poutanen.
HY:n Oodi-päivät 2008 Ajankohtaista asiaa ja keskeisiä huomioita.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Oodin kehityksen painopistealueet HY:n näkökulmasta, vuosi
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat
WebOodiKURSSIPALAUTE Laura Vuorinen Opiskelijarekisteri.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Oodi-päivät Selvitys opintosektorin rekisteröintikäytännöistä – toimenpiteitä ehdotettuihin kehittämiskohteisiin Opiskelijarekisteri, Sari.
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Oodi ja tutkinnonuudistus Opiskelijarekisteri / Sari Zitting.
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Esko Koponen.
AMMATTIKORKEAKOULUJEN OHJAUS JA RAHOITUS TULEVAISUUDESSA Johtaja Hannu Sirén
VIRTA-opintotietopalvelu korkeakoulujen toiminnan tukena Kooste kyselyn tuloksista Paula Merikko
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen
Jussi Koskivaara Kehittämispäällikkö HY tietohallinto
Tiedolla johtamisen kokonaisuus
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Tervetuloa Oodi-päiville 2010!
Ajankohtaista opetuksen näkökulmasta
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
OpeOodi: missä mennään
Avoin yliopisto projekti
Raportointiväline Rapo opintoasioiden asiantuntija Anu Siikaniva 18. 4
Harjoitustyö -työkirja MS-Project
Oodin kuulumisia OHTJ ip / Sari Zitting
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
EXAM-SÄHKÖInEN osaamisen ARVIOINnin järjestelmä
Esityksen transkriptio:

Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä HY:n Oodi-päivä 3.3.2010 Opiskelijarekisteri/ Sari Zitting/ Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Strateginen kehys Opiskelijarekisterin toiminnalle: Yliopiston strategia 2010-2012 Toimenpideohjelmat (5 kpl), erityisesti Opetuksen ja opintojen toimenpideohjelma Hallintoviraston tavoiteohjelma Tutkimuksen ja opetuksen toimialan toimintasuunnitelma ja Opetus- ja opintopalveluiden käyttösuunnitelma Oodi-konsortion strategia 2006-2010 ja toimintasuunnitelma 2010 Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Opiskelijarekisterin kehittämiskohteita strategiakehyksen pohjalta 2010-2012 Rekisteröinnin, dokumentoinnin ja tilastoinnin kehittäminen Opetuksen ja sen tuen tieto- ja viestintäteknisten apuvälineiden käytön suositusten laadinta ja suositeltujen välineiden hyvän yhteensopivuuden varmistaminen Opetuksen palautejärjestelmän kehittäminen Kampusten Oodi-tukihenkilöiden palveluiden vakiinnuttaminen Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Opiskelijarekisteriä koskevia muita kehittämiskohteita strategiakehyksen pohjalta 2010-2012 Palveluiden kolmikielisyyden kehittäminen Palveluiden tuotteistaminen Toimialan tietojärjestelmien kokoaminen nykyaikaiseksi kokonaisuudeksi Sähköisen asioinnin edistäminen HY:n suhde OPM:n Raketti-hankkeeseen? Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Rekisteröinnin, dokumentoinnin ja tilastoinnin kehittäminen Kehitetään käyttäjien koulutusta ja ohjeistusta yhtenäisten ja vertailukelpoisten tietoaineistojen varmistamiseksi. Opintosektorin tiedontuotanto (OPTI) –projekti Raportoinnin automatisointi (mm. päivittäisraportit) Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

OpeOodin kehitys ja käyttöönottojen tuki järjestelmän valmistuttua. Opetuksen ja sen tuen tieto- ja viestintäteknisten apuvälineiden käytön suositusten laadinta ja suositeltujen välineiden hyvän yhteensopivuuden varmistaminen Pyritään toteuttamaan tietojen siirrot opiskelijarekisterin ja muiden järjestelmien välillä mahdollisimman automaattisesti. Erityisesti Oodi-Moodle –tiedonsiirto, ystävän (yliopistolaisen sähköinen työpöytä) tietotarpeet sekä Avoimen yliopiston järjestelmän ja Oodin väliset tiedonsiirrot ovat tämän kauden asioita. OpeOodin kehitys ja käyttöönottojen tuki järjestelmän valmistuttua. Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Opetuksen palautejärjestelmän kehittäminen ”Toimenpideohjelma: "2.3. Opetuksen palautejärjestelmä Tiedekunnat ja opetusta antavat erilliset laitokset varmistavat, että opetuksen ja koulutuksen palautejärjestelmä on kattava ja palautteiden käsittely ja hyödyntäminen ovat keskeinen osa opetuksen kehittämistä.” Opiskelijarekisteri pyrkii vaikuttamaan opiskelijapalautteen keruu- ja käsittelyohjelmistojen kehitykseen niin, että se tukee opetusyksiköiden palautejärjestelmää. Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Tiedossa olevia kehitystarpeita, joiden rahoitus on auki Opetuksen suunnittelun työkalun hankinta (lukujärjestysohjelmisto) Jatko-opiskelijoiden rekisteröintijärjestelmän hankinta Sähköinen opintosuoritusote (digitaalisesti allekirjoitettavat raportit sekä verkkomaksaminen) Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Oodi-konsortio Oodi-konsortioon kuuluu nykyisin 11 yliopistoa, jotka kehittävät yhdessä Oodi- opintotietojärjestelmää Oodin kehitysyksikköön kuuluu 4 työntekijää (projektijohtaja + 2-3 projektipäällikköä). Oodin kehitysyksikkö on siirtynyt HY:n tietotekniikkaosastolta CSC:lle. Oodi-konsortion toiminnan suuntaviivat on asetettu konsortion strategiassa 2006-2010 ja toimintasuunnitelmassa 2010. Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Kehittämis-projektit, työkokonai-suudet ja selvitykset Oodin kehitys (Antti Mäen Oodin projektivastaaville 23.2.2010 esittämän kuvion pohjalta) Ylläpitoversiot (1-2 vuodessa) Kehittämis-projektit, työkokonai-suudet ja selvitykset

Oodi-konsortion budjetti 2010 Kokonaisbudjetti n. 880 000 euroa Kehittämisprojektit n. 210000 euroa Ylläpitoversiot n. 200 000 euroa (sis. Teknologia päivitykseen varatun n. 30 000 euroa) Käyttömenot (palkat yms.) n. 300 000 euroa Työvaliokunnan kohdennettavissa n. 170 000 euroa Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Oodi-konsortion kehittämisprojektit vuonna 2010 OpeOodi Uusi WS-rajapinta (mm. OpeOodi ja Oodi-Moodle - siirto tarvitsevat tätä) Single-Sign-On (Oodin modernisointiin liittyvä kirjautumisenhallinta) WinOodin eli virkailijan käyttöliittymän modernisointi käynnistetään Opiskelijan toiminnallisuuden uudistustarpeita ryhdytään selvittämään Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Kuinka pystyn vaikuttamaan Oodin kehitykseen? Helsingin yliopistossa toimii Oodi-ryhmä, jossa on edustajat tiedekunnista ja erillisyksiköistä sekä opiskelijoiden edustaja. Tarkoitus on, että tiedekunta esittää näkemyksensä ja toiveensa Oodin suhteen ensisijaisesti Oodi-ryhmässä olevan edustajansa kautta. Tarkoitus on, että Oodi-ryhmän jäsenet tiedottavat edelleen oman yksikkönsä Oodi-käyttäjille Oodi- ryhmän käsittelemistä asioista. Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Kuinka pystyn vaikuttamaan Oodin kehitykseen? Oodi-ryhmän Wiki-sivuston osoite: https://wiki.helsinki.fi/pages/viewpage.action?page Id=28181974 Kaikki yliopistolaiset pääsevät katsomaan Oodi- ryhmän sivuja. Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018

Tulevaisuus? Oodi-kehityksen ja Raketti-hankkeen suhde? Raketti-hanke = (RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto) on korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen hanke, jonka tavoitteena on korkeakoululaitoksen ohjauksessa ja vaikuttavuuden seuraamisessa sekä korkeakoulujen sisäisessä johtamisessa tarvittavan tiedon sekä käytössä olevien IT-ratkaisujen laadun, yhteentoimivuuden ja käytettävyyden edistäminen kansallisella tasolla. Opiskelijarekisteri / Sari Zitting / Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä 24.12.2018