Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuinka minusta tuli me? - Yhteisöllisyyden liimana sisäinen viestintä
Advertisements

Monikanavainen Kesko ja K-ryhmä
Posten Logistik SCM OY Logistiikan ykkönen.
Ilkka Nieminen PIENET- JA KESKISUURET TAVARANTOIMITTAJAT KAUPAN YHTEISTYÖKUMPPANEINA KALAVIIKKO 2008 JOHTAJA ILKKA NIEMINEN PÄIVITTÄISTAVARAKAUPPA.
Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry
1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Yrityssaunailta Otaniemi
Ennakointikamari II Työelämän ja oppilaitosten yhteistyö
Kauppiasyrittäjyyspolku, ”KYP” ammattikorkeakouluissa
Yritysjärjestely Yritysapu Comuf Tummat pilvet yrittäjyytesi yllä
Ketä kiinnostaa 2,5 miljardia euroa vapautuvaa liikevaihtoa ? Sakari Oikarinen Confidentum Oy Transeo Association AISBL Confidentum © 2013.
Tilinpäätösinfo M Honkala TILINPÄÄTÖS 2000 Matti Honkala
PERUSTURVA SIVISTYS - tuottaja MAATALOUS - tuottaja TEKNINEN - tuottaja VAPAA-AIKA - tuottaja YMPÄRISTÖ - tuottaja RAK.VALV. - tuottaja JÄRVINET OY -atk.
Laajennettu työssaoppiminen- yrityksen näkökulma
Koneurakoinnin historiaa
KANSAINVÄLISTYVÄN YRITYKSEN OSAAMISHAASTEET
Kalamarkkinat kansainvälistyvät osaksi elintarviketaloutta Jari Setälä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalantutkimuspäivät 2002 Rauma.
EU ja raha: Budjetin synty Tulot ja menot.
ELINTARVIKEYRITYSTEN YRITYSJÄRJESTELYJÄ SUOMESSA
LIETTUA LIETUVA.
Fosforitonnia lähteellä Lähteet: HELCOM, JNS, SYKE Valmistui 2011 Puhdas Itämeri voi olla totta.
Suomen Posti Oyj:n osavuosikatsaus Q1-Q3 / 05
Tulikivi Oyj
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
Harri Kainulainen 1 Keskinäisyys yritysmuotona tunnetaan varsin huonosti. Yksinkertaistettuna keskinäisyys on vakuutusalan osuustoimintaa. Asiakkaat.
LSO Osuuskunta HK Ruokatalo Group Oyj Suomi Baltia Puola *
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
Together we can do it. YIT CORPORATION 1 Capital Markets Day YIT järjestää kaksi CMD:tä vuodessa 1. Ylin konsernijohto + segmenttien toimitusjohtajien.
Massalogistiikan johtaja kotimaassa ja idän liikenteessä
Napapiirin Kuljetus Oy
Venäjä Viennin keskeinen panostusalue. Toiminnan painopiste jakelutien rakentaminen. Panostusalueet Pietari, Moskova, muut miljoonakaupungit. Kohderyhmänä:
Sosiaalimenot ja rahoitus 2012 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 4/2014. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Ketjuohjattu liiketoiminta
2015 Liikevaihto kasvanut viime vuosista tasaisesti Henkilöstä kasvanut – nyt mukana myös palkattua henkilöstöä. Toiminta on yhä kotimaista ja keskittynyt.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2011 Esa Arajärvi, Nina Knape
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO VOIMAVARAT. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO.
Kaupan merkitys kansantaloudessa
Pikaruokakulttuuri Suomessa
SUURI matkakohde, PIENET resurssit Savonlinnan Seudun Matkailu Oy Tj. Pia Kokki.
Ryhmätyö Kasvualojen etsintä Internetin kanavien kautta.
Vieraskielisen väestön ennuste Helsingin kaupungin tietokeskus Pekka Vuori Työryhmä: Helsinki: Pekka Vuori, Marjo Kaasila, Netta Mäki.
ELINTARVIKEYRITYSTEN YRITYSJÄRJESTELYJÄ SUOMESSA
Rajaton Ylä-Savo ja GreenLean Ylä-Savo-hanke
Suomi maailman kielten joukossa
Kauppa Suomessa Jaana Kurjenoja.
Ammattilaisen asialla Mika Pänkälä Johtaja Hankkija Oy
Nova Scola Finlandia Teemaseminaarin Osanottajat
YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-3/2008
CableX YRITYS LYHYESTI.
VIRO.
Bmw Bmw on yritys joka valmistaa henkilöautoja ja moottoripyöriä.
YRITTÄMINEN s
Sähkönkulutuksen neljännesvuositilasto
Historia Postilla on takana lähes 400 vuotinen historia, kaikki osakkeet omistaa Suomen valtio.  Nimenmuunnokset: Postilaitos –1927 Posti- ja lennätinlaitos.
Scania.
Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö
Kokemuksia kansainvälisestä verkkolaskutuksesta
Hankkija Oy Ajankohtaiset asiat
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Bruttokansantuote kasvaa myös Suomessa, mutta takamatkaa muihin euromaihin on 8 prosenttia Teknologiateollisuus Lähde: Macrobond.
Autokaupan toimintaympäristö
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Kari Tuutti Yksikönjohtaja, Long Products Outokumpu
Toimipaikkojen lukumäärä, henkilöstö ja liikevaihto Pyhäjoella 2013–2016 SeutuNet Vuoden 2018 aluerajat Lähde: Tilastokeskus
KOHEESIOPOLITIIKKA ETUJA KANSALAISILLE
Tilinpäätöstiedote 2018 Toimitusjohtaja Petri Roininen
Toimipaikkojen lukumäärä, henkilöstö ja liikevaihto Pyhäjoella 2013–2017 SeutuNet Vuoden 2019 aluerajat Lähde: Tilastokeskus
Talouskasvu euromaissa on hidastunut selvästi Teollisuuden ja palvelujen ostopäällikköindeksi, 50 = ei muutosta edelliskuukaudesta.
Metsäteollisuuden työvoima
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Esityksen transkriptio:

Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö S-ryhmän muodostaa 20 itsenäistä alueosuuskauppaa ja kahdeksan pienempää paikallisosuuskauppaa sekä osuuskauppojen omistama keskuskunta SOK tytär- ja osakkuusyhtiöineen. SOK:n selvästi suurin omistaja pääkaupunkiseudun HOK-Elanto. S-ryhmän vähittäismyynti vuonna 2011 oli 11,5 miljardia euroa (alv 0 %). Ryhmän liiketoiminta-alueista suurin on marketkauppa, jonka liikevaihto oli noin 7,0 miljardia euroa. Henkilöstön määrä oli vuoden 2011 lopussa yli 42 000. Itsenäiset osuuskaupat pyörittävät esim. Prismojen, Sokosten ja ABC-asemien toimintaa omalla alueellaan. SOK:n tehtävänä on tuottaa osuuskaupoille palveluita. Se vastaa koko S-ryhmän strategian laatimisesta ja eri ketjujen kehittämisestä.

SOK toimii osuuskauppojen keskusliikkeenä ja tuottaa niille hankinta-, asiantuntija- ja tukipalveluita. SOK vastaa myös S-ryhmän strategisesta ohjauksesta ja eri ketjujen kehittämisestä. SOK:n liiketoiminta täydentää S-ryhmän tarjontaa kotimaassa ja lähialueilla. SOK:n tytäryhtiöitä ovat muun muassa Hankkija-Maatalous Oy, Sokotel Oy, SOK Autokauppa Oy sekä hankintayhtiöt Inex Partners Oy ja Meira Nova Oy. Alueellisten ja valtakunnallisten tytäryhtiöidensä lisäksi SOK:lla on yhtiöt Baltian maissa ja Pietarissa. Niiden toimialoina ovat marketkauppa ja matkailu- ja ravitsemiskauppa. Yhdessä SOK ja sen tytäryhtiöt muodostavat SOK-yhtymän. SOK:n pääjohtajana aloitti 1. huhtikuuta 2010 Kuisma Niemelä, joka siirtyi tehtävään Keskimaa Osk:n toimitusjohtajan paikalta. Syyskuussa Kuisma Niemelä ilmoitti erostaan ja parhaillaan haetaan uutta pääjohtajaa.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti vuonna 2012 oli noin 12 mrd. euroa (alv 0 %). K-ryhmä työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii ruoka-, käyttötavara-, rauta- sekä auto- ja konekaupassa. Sen toimialayhtiöt ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.