ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Nettijäsenrekisterin käyttö
Advertisements

Lionsliiton aineistosta koonnut P.Siitonen 4/ KLUBISIHTEERI koulutus Pekka Siitonen Piirisihteeri
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
TILDA-Verkkotilastointi
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Sähköinen portfolio - kyvyt.fi
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kesäkoulun tuntiopetus Opettajat palauttavat allekirjoitetun palkkiolaskulomakkeen Satu Lassilalle tarkastettavaksi. Satu Lassila.
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
/ T. Ahlholm1 Korppi – salivarauksen tekeminen Pääset tekemään salivarausta joko suoraan lukujärjestysnäkymästä napauttamalla ristiä halutun.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Suomen Hippos ry 2016.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
TOP ja Näytöt kirjaaminen Wilmassa opas wilma.tampere.fi Tuula Tiainen ja Arja-Leena Pöri päivitetty
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Tietojen hakeminen TILDAsta Opas käyttäjälle. SISÄLLYS Hakemistopuu & tilaston hakeminen Omat haut Tilaston tallentaminen / vieminen Exceliin Kuvaajan.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http ://
ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA
Toimittajaportaalin pikaohje
Käyttäjätunnuksen luonti ja kirjautuminen / KE & AR & JRy
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA
SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!
Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi
POISSAOLOLUVAN HAKEMINEN JA PÄÄTÖKSEN TEKEMINEN WILMASSA
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Tai vaihtoehtoisesti
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Granlund Manager, käyttöohje
Granlund Manager, käyttöohje
HOPS-työpaja.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Hero-Henkilöroolirekisteri
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Artikkelihakujen tekeminen
If Yrityskansio Työtapaturmista ilmoittaminen
JOPOX-laskutusohje Manse PP ry
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
Opintopolku-info
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Oodin, Sisun ja Opianalyzerin uusi käyttöoikeushakemus
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
JÄSENREKISTERI.
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Suomen Hippos ry 2018

1. YLEISTÄ Suomessa astuvien oriiden lisenssit haetaan sähköisesti Heppa-järjestelmän kautta. Orilisenssiä haetaan oriille vuosittain, mikäli oritta aiotaan käyttää jalostukseen. Ratsuoripäivillä, Ponioripäivillä tai islanninhevosnäyttelyssä jalostusarvosteltavien ja jalostukseen hyväksyttävien oriiden näyttelymaksuun sisältyy kyseisen vuoden orilisenssi (koskee kaikkia rotuja). Tuontispermaoriiden yleiset ja tammakohtaiset luvat haetaan entiseen tapaan hippos.fi –sivuilta löytyvien kaavakkeiden avulla.

2. Orilisenssin hakeminen Heppa-järjestelmän kautta Orilisenssin hakeminen tehdään heppa.hippos.fi -osoitteen kautta. Hakemista varten tarvitaan Oma talli -tunnukset. Tunnukset haetaan Heppa-järjestelmän tunnushakemuksella. Tunnuksia myönnetään arkipäivisin virka-aikaan (kuva 1).

2. Orilisenssin hakeminen Heppa-järjestelmän kautta Kuva 1. Oma talli –tunnusten hakeminen Heppa-järjestelmään heppa.hippos.fi  Tunnushakemus

2. Orilisenssin hakeminen Heppa-järjestelmän kautta Orilisenssihakemus löytyy Näyttelyt -valikon alta. Klikkaamalla auki Orilisenssihakemus ja siitokseenkäyttömaksu –kohdan, pääsee hakemaan oritta, jolle orilisenssiä halutaan. Syötä hakukenttään oriin nimi tai osa nimestä asteriksin (*) kanssa tai UELN-numero (kuva 2 ja 3).

Kuva 2. Kirjoita hakukenttään oriin nimi tai UELN Kuva 2. Kirjoita hakukenttään oriin nimi tai UELN. Voit kirjoittaa myös osan nimestä ja käyttää asteriksia (*). Kuva 3. Valitse haettava ori.

2. Orilisenssin hakeminen Heppa-järjestelmän kautta Valitse haluttu ori, jonka jälkeen tulee rodusta riippuen valittavaksi uusi lupa, luvan jatkaminen tai hakijan valinta (oriin omistaja tai oriinpitäjä. Kuva 4 ja kuva 5). Kun hakemus on tallennettu, tulee näyttöön viesti ”Hakemus on tallennettu onnistuneesti”.

Kuva 4. Ponioriit: valitse uusi lupa tai luvan jatkaminen Kuva 4. Ponioriit: valitse uusi lupa tai luvan jatkaminen. Merkitse tieto, mikäli ori on jalostusarvosteltu ja/tai eläinlääkärintarkastettu (koskee vain shetlanninponi- ja welshoriita sekä arabialaisia täysiverioriita).

Kuva 5. Orilisenssiä haettaessa valitaan hakijaksi joko oriin omistaja tai oriinpitäjä.

Mikäli oriille on jo maksettu lisenssi jo kuluvalle vuodelle, tulee siitä kuvan 6 mukainen ilmoitus. Kuva 6. Ilmoitus oriin maksetusta lisenssistä.

Kuolleelle oriille tai oriille, jolla ei ole voimassa olevaa jalostukseenkäyttöoikeutta, ei voida hakea orilisenssiä (kuva 7 ja kuva 8). Kuva 7. Kuolleelle oriille ei voi hakea orilisenssiä.

Kuva 8. Mikäli oriille ei ole tallennettu jalostukseenkäyttöoikeutta, ei sille voida hakea orilisenssiä (ei koske shetlanninponioriiden, welshoriiden tai arabialaisten täysiverioriiden uusia lupia).

Orilisenssiä voi hakea vain määrätyille ratsu- ja poniroduille (kuva 9). Kuva 9. Järjestelmä ei hyväksy kuin määriteltyjen rotujen orilisenssihakemuksia.

2.1 Orilisenssin hakeminen shetlanninponi, welsh sektiot A-D ja arabialainen täysiverinen Oriille voi hakea sekä uutta lisenssiä (ilman jalostusarvostelua) tai jatkaa jo myönnettyä lupaa lisenssin aktivoinnilla. Orilisenssin hakija on aina oriinomistaja, ellei oriinpitäjää ole määritelty Heppa-järjestelmään. Hakija vastaa orilisenssimaksusta! Shetlanninponeille ja welshoriille uutta lupaa haettaessa tulee merkata, mikäli ori on jo jalostusarvosteltu ja/tai eläinlääkärintarkastettu. Tarvittavat dokumentit tulee lähettää sähköpostitse orilisenssi@hippos.fi.

2.2 Connemara-, new forest-, gotlannin russ-, islanninhevos- ja vuonohevosoriit Oriille on mahdollista hakea vain luvan jatkamista. Oriilla tulee olla voimassaoleva jalostukseenkäyttöoikeus. Orilisenssin hakija on aina oriinomistaja, ellei Heppa-järjestelmään ole määritelty oriinpitäjää. Hakija vastaa orilisenssimaksusta! Mikäli poniori on hyväksytty myös ratsuponijalostukseen, tulee haettaessa ensin näyttöön valinta ratsuponilisenssistä.

2.2 Connemara-, new forest-, gotlannin russ-, islanninhevos- ja vuonohevosoriit Mikäli halutaan hakea vain rotuponijalostukseen hyväksyttävää lisenssiä, valitaan ”Hae rotuponilisenssiä”. Ratsuponioriille maksettava orilisenssi oikeuttaa oriin käytön myös rotuponijalostukseen. Jos maksetaan rotuponeille tarkoitettu orilisenssi, on ori käytettävissä vain rotuponijalostukseen.

2.3 Orilisenssin hakeminen ratsuhevos- ja ratsuponioriille Orilisenssiä haettaessa tulee oriilla olla voimassa jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I tai II. Mikäli ori on jalostusluokassa II, tulee tammanomistajien huolehtia tammakohtaisista luvista oman hakulomakkeen avulla. Orilisenssiä voi hakea joko oriin omistaja tai oriinpitäjä (jos määritelty). Hakija vastaa orilisenssimaksusta! Toistaiseksi tuontispermaoriiden luvat haetaan entiseen tapaan hippos.fi –sivuilta löytyvien kaavakkeiden kautta.

3. Hinnasto Orilisenssin summa määräytyy hakupäivän mukaan. Laskut lähetetään Hippoksesta, kun hakemus on tarkistettu ja hyväksytty. Lasku lähetetään postitse, mutta sen voi maksaa suoraan Heppa-järjestelmän kautta kirjautumalla Oma Talliin. Orilisenssi astuu voimaan heti, kun lasku on maksettu. Orilisenssin hakija vastaa orilisenssimaksun maksamisesta! Laskua maksaessa tulee ehdottomasti käyttää viitenumeroa, jotta maksu kohdistuu oikealle oriille.

3. Hinnasto Orilisenssi, jalostukseen hyväksytyt ratsuponi- ja hevosoriit 30.6. mennessä 90 € 1.7. alkaen 180 € Orilisenssi, jalostukseen hyväksytyt ponioriit, uusi lupa (shetlanninponi- ja welshoriit) 30.4. mennessä 45 € 1.5.-30.6. 85 € 1.7. alkaen 205 € Orilisenssi, jalostukseen hyväksytyt ponioriit, luvan jatkaminen (kaikki ponioriit, vuonohevos- ja islanninhevosoriit) 30.4. mennessä 25 € 1.5.-30.6. 65 € (Suomen Hippos ry pidättää oikeuden muutoksiin.)

4. Muita huomioita Kaikki jalostukseen hyväksytyt oriit on listattu: heppa.hippos.fi > Näyttelyt > Jalostusoriit ja kantakirjatammat Ratsuponijalostukseen hyväksytyt ponioriit löytyvät valitsemalla ”Vain ratsuponijalostukseen hyväksytyt”. Mikäli rotuponilla näkyy tällä listauksella Siitokseenkäyttö maksettu –kohdassa päivämäärä, on ori käytössä ko. vuonna myös ratsuponijalostukseen. Mikäli oriilla on päivämäärä vain rotulistauksessa (esim. haettaessa ori + poni + connemara), on ori käytössä vain rotuponijalostukseen.

4. Muita huomioita Arabialaisille täysiverioriille voi hakea uutta orilisenssiä tai aktivoida jo voimassa oleva lupa. Uusi lupa on voimassa toistaiseksi ja ori on käytössä vain rotujalostuksessa. Arabioriit hakevat jalostukseenkäyttöoikeuden FWB-jalostuksessa Ratsuoripäivien kautta. Tuontispermaoriiden yleisiä ja tammakohtaisia orilisenssejä tulee hakea hippos.fi –sivujen kautta löytyvällä lomakkeella. Lisätietoja ja ohjeita www.hippos.fi > Näyttelyt ja jalostusarvostelu > Kasvatus > Tuontispermaoriit. Vuosimaksun maksaneet oriit listautuvat jalostusoriit.hippos.fi –sivustolle.

Lisätietoja www.hippos.fi orilisenssi@hippos.fi