MynPa 09 – kausisuunnitelma 2017

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SAPA ry VALMENNUSLINJA
Advertisements

HJK TÖÖLÖ -06 Kausikehys 2014 Marko Hirvonen.
RPS.
Valmennuksen kausisuunnitelma
FC Honka Uudet nappulavalmentajat syksy © FC Honka ry 2 Date/Title/Author Seura • Kaikille halukkaille halutaan luoda mahdollisuus harrastaa jalkapalloa.
Tikkurilan Palloseura
Talvikauden harjoittelu
TEEMAT VUOROVAIKUTUS -VASTUSTAJAN KUNNIOITTAMINEN -PALLOTTOMAT TILANTEET -RANGAISTUKSET - UUDET PELISÄÄNNÖT.
Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
FCFJ P9900 siniset Vanhempainilta 8.3.
NiceFutis E10 kausi PELITAPA 6VS / Liikkuminen kentällä (oma pelipaikka) Tilanteiden tunnistaminen Syöttöpeli Pelinopeus PELITAITO.
P06 Harjoittelee. Harjoitukset Syksy – Talvi - Kevät MaTi 18-19:30Ke ToPe La Su Liiketaito, Kisakallio. Ilmoittautun eille (13)
SAPA ry VALMENNUSLINJA Arvoista normeihin ja tekoihin.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Seuratoiminnan kehittäminen
FC WILD P06 Eerikkilä 11/10/2014. Eerikkilä Agenda Joukkueen kuulumiset Valmennuksen uutiset Tasoryhmät Syksyn ja kesän ohjelma Tapahtumat.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Urheilutoiminnan painopisteet kaudelle
P06-joukkueen vanhempainilta
YLEISTÄ Tavoitteena tarjota mukavaa ja kehittävää jalkapallotoimintaa pojan kykyjen ja innokkuuden ja vanhempien panostusvalmiuden mukaisesti HJS E10-05.
KoiPS Maalivahtivalmennuslinjaus.  Maalivahtiharjoittelu aloitetaan Koivukylän Palloseurassa säännöllisesti F9 ikäluokan joukkueille.  F9 pojissa ja.
Syyskokous GrIFK Kauniaisten Jäähalli.
Tips Tykittäjät 02 Vanhempainilta
JäPS PELIFILOSOFIA 5v5 Puolustuspeli: Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
VANHEMPAIN KOKOUS Laaksolahden hallin kokoustila klo 9.00
FC LaPa D12 ja D13 Toimihenkilöt: JoJo Hannu Laamanen D12 ja D13
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
E - AKATEMIA HJS E11 Sinivalkoinen
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
T YTÖT 00 ALOITUSPALAVERI KAUDELLE Jäähallin kokoustila.
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
HyPS P06 Joukkueen omat säännöt 1. 2 Säännöt Kannustamme reilusti ja rehdisti kaikkia, emme arvostele toisten suorituksia Kiusaamissa ja häiriökäyttätymisissä.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Vanhempien tapaaminen P05 Torstai Leppävaaran UP kahvio.
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Kaarinan Pojat - 03 Kausi 2014 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Seuran ja P Arvot Lisätietoja.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Korpilahden Martti En -03 KAUSI Sisältö Joukkueen ja vanhempien pelisäännöt Joukkueen Toimintasuunnitelma 2014 Joukkueen maksut Lisenssi asiat Varainhankinta.
Pelitavan pääpiirteet 8v8
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Joukkueen pelisäännöt FC KasiYsi P05 päivitetty
SalPa P07 Vanhempainilta
Kaarinan Pojat - 03 Kausi 2014 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
MASU 08 VANHEMPAINPALAVERI
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
OSPA AKATEMIAN HARJOITUSSUUNNITELMA KEVÄT 2016
Jalkapallokoulun kausisuunnitelma 2017
Pakkalan Palloseuran P-05/06 Vanhempainilta
07 East + West Kausisuunnitelma
Tikkurilan Palloseura valmennusohjeistus ja pelitapa 5v5, 8v8, 11v11
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
Vanhempien rooli lapsen harrastuksessa
Pelaajaprofiili Pelaajan arvio Taito 1-10 Pelaajatiedot
Kotipelin järjestäminen Blues-turnaus Joukkueen vaatetus
KPV T-10/11 kausisuunnitelma 2018
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Yksilöllinen kehityksenseuranta
Paimion Haka uudet joukkueet T-P-11mpainpalaveri
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
Esityksen transkriptio:

MynPa 09 – kausisuunnitelma 2017

Joukkueen pelisäännöt kaudelle 2017 Jokainen lapsi (pelaaja), vanhempi(huoltaja) ja valmentajat ovat tärkeä osa joukkuetta. Toimiaksemme joukkueena tarvitsemme myös sääntöjä, joiden mukaan toimia. Nämä säännöt on laadittu työkaluksi vanhemmille, valmentajille ja pelaajille ja niiden tarkoitus on pitää toiminta ns. ”fair play” hengessä. Joukkueeseen kuulumisessa on oikeuksia mutta myös velvollisuuksia. Jokainen pelaaja, valmentaja, toimihenkilö ja vanhempi sitoutuu noudattamaan seuraavia pelisääntöjä Pelaajat: Vanhemmat Pelaa reilusti ja ole hyvä kaveri - Ajoissa paikalla Älä häiritse toisten harjoittelua - Kannusta lastasi Kannusta ja tue toisia pelaajia - ANNA VALMENTAJILLE TYÖRAUHA! (älä ohjaa) Älä hauku, nimittele, syrji tai riitele - Ei sairasta lasta harjoituksiin/peleihin Kuuntele ohjeet ja keskity harjoituksiin - MUISTA HYVÄT TAVAT KENTÄN LAIDALLA! Voitan ja häviän reilusti (häviämistä pitää vihata) - Kannusta kaikkia Pelataan kaikkien kanssa - Kerro ja selitä lapselle säännöt - Vanhemmat peleissä toisella puolella ja joukkue toisella. Joukkueen sääntöjä voidaan muokata - Älä katso sokeasti ottelun tulosta. Se ei ole mittari!

Jalkapallon lajitaidot Suomalaiset lapset liikkuvat liian vähän, mikä näkyy suppeina liikuntavalmiuksina MynPa 09 korostaa lasten monipuolisen liikunnan merkitystä (ei pelkästään jalkapalloa) MynPa 09 opetetaan jalkapallon perustaitoja mahdollisimman pelinomaisesti (havainnoimiseen perustuvat pienpelit ja erilaiset leikit) Pelitaidon opettaminen vaatii jalkapallon perustaitojen (syöttö, haltuunotto ja kuljettaminen) oppimista. Toiminta perustuu loogiseen oppimisprosessiin, jossa edetään helposta vaikeaan Järjestetään halukkaille maalivahtivalmennusta

MynPa 09 Suunnitelmalliset harjoitukset, jotka kehittävät pelaajien tässä iässä painotettavia ominaisuuksia Kartoitetaan jokaisen pelaajan osaaminen – (alkeellinen pelaajakortti) Luodaan turvallinen, innostava ja hauska oppimisympäristö harjoituksiin Annetaan säännöllistä palautetta pelaajille (tässä iässä myös vanhemmille) Ei unohdeta leikkiä Pyritään saavuttamaan tuloksia yksittäisen pelaajan ominaisuuksia parantamalla

MynPa 09 pojat pelaajakehityksen tavoiteet 2017 Jokainen pelaaja omalle huipulleen Parantaa jokaisen pelaajan perusliikunnallisia ominaisuuksia (juoksu, hyppy, heitto, pysähtyminen, väistäminen ja kaatuminen) Parantaa jokaisen pelaajan pallollista taitoa (kuljetus, harhautus, 1. kosketus ja syöttö) Meidän joukkue omalle huipulle Luoda urheilullinen toimintakulttuuri Pelata pelaajia yksilöinä kehittävää jalkapalloa Pystyä pelaamaan joukkueena, jossa kaikki pelaajat ymmärtävät jollakin tasolla omat tehtävänsä Nauttia ja iloita pelaamisesta

2017 harjoittelun painopisteet U8 ikäluokassa IKÄLUOKKA 2009 PELITAITO Toiminta 1v1 tilamteissa TAKTISET 1v1 –tilanteiden luominen ja voittaminen Sijoittuminen kentällä HENKISET Innostuminen Ryhmässä toimiminen Keskittyminen Nopeus (pallon kanssa) Taitavuus (pallon kanssa) Liikkuvuus Koordinaatio TEKNISET Kuljettaminen Syöttäminen 1. kosketus

MynPa 09 - pelitapa Pidetään palloa vastustajaa enemmän (Tässä iässä suojaamista, kuljettamista ja syöttämistä jossain määrin). Pelin avaaminen tarkoituksenmukaista (Esim. maalivahti avaa lyhyellä avauksella omalle pelaajalle – tunnistaen kuitenkin tilanteen joka vaatii toisenlaista pelaamista=pitkä pallo) Puolustaminen aktiivisesti heti pallonmenetyksen jälkeen kohti palloa Aktiivinen ja liikkuva tapa pelata jalkapalloa (tunne ja intohimo) Kaksinkamppailuvoima (Riistetään palloa kovaa, mutta reilusti) Jos joukkueen pelaaminen perustuu maalivahdin pitkiin avauksiin tai muuten vain pitkiin palloihin ollaan väärällä tiellä. Tällä voidaan saavuttaa nopeaa menestystä, mutta lopulta tällainen sokea tuloshakuisuus vaikuttaa negatiivisesti pelaajien kehittymiseen.

MynPa 09 - pelitapa Pitkä ja kaikki perään pelitapa voi tuoda aluksi tuloksia, mutta se ei kehitä pelaajia Korostaa taidon sijasta fyysisyyttä Tekee pelistä levotonta Pelaajille vähemmän kosketuksia palloon Vaikeuttaa myöhempää oppimista Pallonhalliintaan pohjautuva pelitapa Korostaa taitoa ja peliajatusta Edellyttää pelaajien välistä yhteistyötä On pelaajille vaativampaa, mutta myös hauskempaa Vaatii valmentajalta enemmän

Pelijärjestelmä 5v5 (1-1-2-1) – ”timantti” Optimoi syöttömahdollisuudet Kentällä kaikki pelin elementit Syvyys Leveys Kolme linjaa HY LA LA PU MV

MynPa 09 – Kauden 2017 tapahtumat Joukkue aloittaa harjoittelun marraskuun alussa. 2 x viikossa, niin kauan kuin säät sallivat. Harjoituksista yksi ulkona (Laurin koulun KHT) ja yksi sisällä (Laurin koulu). Kauden 2017 ulkokaudella harjoituksia 2 kertaa viikossa alustavasti. Syksyn 2016 harjoitukset Su 18.30-19.30 Laurin koulun salissa ja sään mukaan Laurin koulun KHT:lla ke 17.30-18.30. Lisäksi yksittäisiä harjoituksia saattaa olla Maskun hallissa lauantaisin 15.00-17.00 välisenä aikana. Kevään vuorot jaetaan marraskuun loppuun mennessä. Osallistutaan piirisarjaan ja pyritään sen lisäksi järjestämään otteluita nappulaliigan tapaan lähialueen seuroja vastaan. Näin kaikille tulee peliaikaa riittävästi ja toiminta pysyy mielekkäänä. Vanhempain palaveri 20.10.2016 Valitaan toimihenkilöt (apuvalmentajat, jojo, rahastonhoitaja, huoltajat ja buffet-vastaavat jne.). 6.11. mennessä. Turnaus tammikuun lopussa Turnaus maaliskuussa Kultanummiturnaus huhtikuussa Oma turnaus (toukokuun alku)? Kevään piirisarja Tauko harjoituksista 19.6.-23.7.2017 Turnaus elokuun alku Syksyn piirisarja Turnaus lokakuu Päättäjäiset marraskuu

MynPa 09 – joukkueen toimihenkilöt Vastuuvalmentaja: Jani Meriläinen Apuvalmentajat: Juho Jalkanen Joukkueenjohtaja: Juho Jalkanen Rahastonhoitaja: Huoltaja: Riikka Meriläinen Buffet-vastaava: Riikka Meriläinen MynPa 09 – joukkueen toimihenkilöt

MynPa 09 – pelaajat 3 HANNULA, Oiva 9 TAKARAUTIO, Sara 11 SAMPALAHTI, Rasmus 13 MERILÄINEN, Waltter 16 MERILÄINEN, Werner 21 VALLUNEN, Elias 26 VAINIONPÄÄ, Asla 8 REPO, Elias JALKANEN, Heikki PYÖRRE, Aapo MATIKAINEN, Onni SILVAANI, Daniel 32 GRÖNHOLM, Luka JALKANEN, Enna