Tekijä: Tommi Kesti TI15S

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Open Source GIS Professori Ari Jolma Paikkatietotekniikan hyödyntäminen -kurssi, DIPOLI
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
Ubuntu A LINUX DISTRIBUTION. Perustietoja  Debian pohjainen Linux käyttöjärjestelmä.  Julkaistiin 20 lokakuuta  Viimeisin julkaisu on Ubuntu.
LINUX Anniina Fagerström, Valtteri Karttunen, Tuukka Koivisto, Niko Liukka, Joonas Salminen ja Janne Strömberg 25/10/2013 LINUX.
Työpöytäympäristö Desktop Environment eli DE Näkyvä osa käyttöjärjestelmää – Toimii distribuutioiden päällä Sisällyttää mm. ikkunoiden, tiedostojen hallintaa,
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
UNIX:in historia Kehitysyhteisön rooli UNIX:in alkuvuosina Mikko Visa.
SUSE linux Sami Kiviharju OH Historiaa.
UNIX Niina Hänninen TITE3 Katja Marika Savolainen TITE 2.
Open Source Timo Nyyssönen Tietojenkäsittelytieteen historia - seminaari.
Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Hakemistopalvelut Aleksi Kaalinpää OH5. Mitä hakemistopalvelut ovat? - Ohjelmistoja, jotka varastoivat ja organisoivat tietoa verkon käyttäjistä ja resursseista.
SUOMEN SUURI VUOSI ITSENÄISYYDEN SATAVUOTISJUHLAVUODEN 2017 OHJELMASTRATEGIA.
Ubuntu - peruskäyttö Seuraavassa läpikäydään Ubuntun peruskäyttöä: Perustoiminnot Sisäänkirjautuminen Työpöytä Uloskirjautuminen Lähteinä on käytettu Ubuntu.
Päivityspaketit. WINDOWS Versiot XP, 7, 8 ja 10 Windows XP Julkaistu , tuki lopetettu > elinkaari 12,5 vuotta Kolme päivityspakettia.
SUSE Linux. Alunperin saksalainen lokalisointi Slackwaresta Julkaistiin vuonna 1994 S.u.S.E Linux 1.0:na Myöhemmin sisällytettiin Jurix- käyttöjärjestelmä.
Patrik Stengård Ti10 tive. Johdanto Suse Linux on tietokoneen käyttöjärjestelmä Ytimen tyyppi on monoliittinen Kernel Avoin lähdekoodi Alkuperältään saksalainen.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
MAAILMAN KIELET JA SUOMI SYKSY MAAILMAN KIELIKUNNAT ► Maailmassa arvioidaan olevan tällä hetkellä eri kieltä (arvio sisältää viittomakielen.
Mysql ja Postgresql Henry Sunesson. Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia.
PowerPoint esitykset. Yksi keskeinen osa tietotekniikkaa on tiedon etsintä ja sen luotettavuuden arviointi. Tässä työssä harjoitellaan sen lisäksi lähdeluettelon.
Linux työpöydällä -kurssi. Kansiohierarkia ● Toisin kuin Windowsissa, Linuxissa (ja muissa POSIX-pohjaisissa järjestelmissä) ei ole C:, D: jne... asemia.
Kirjasto kaikille Kirjastoalan AMK-koulutuksen näkökulma Päätösseminaari Ritva Hyttinen, Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutus Turku AMK.
Jouni Paakkinen Perusopetuksen päätelaiteprojekti.
TIETOKANNAT MySQL ja PostGRE Jussi Toivakka ja Juha Törö.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
Työelämä yhteistyön käytäntöjä Raahen alueella
Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö
Kuvioiden tekeminen excelillä
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Tuloksellinen Java-ohjelmointi
Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan huhtikuu 2015
Linux Mint.
ARCH-Linux Juuso Lähdekorpi TI15STIVE
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Kansalliskirjaston palvelukysely 2016: tuloksia Finnan osalta
Linux Mint Heikkilä Visa.
Prosessi uusien organisaatioiden mukaan ottamiseksi Tuuliin
SUSE Linux.
Linux-pelikäytössä Olli Vainionpää.
Ranskan merkittävää kirjallisuutta
Nuuska
Viitanen Kimmo 2016.
Historia – Versiot – SUSE Teknologiat
Pelaaminen Linuxilla.
Mint Aloittelijoille suunniteltu Ubuntuun perustuva jakelu.
Gnome - käyttöliittymä
FACEBOOK Facebookin avulla pidät yhteyttä elämäsi ihmisiin ja jaat tietoja heidän kanssaan!
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Kehitetty vuonna 1995 (Michael Widenius ja David Axmark)
Pyry-Petteri Mikkola.
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
Kirjastoauto.
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Avoin rajapinta Espoon kaupungin internet-sivuille
Päällekkäisyys ja AFO-ontologia
Viestintäsuunnitelma
MITÄ MAANVILJELYN SYNTY MERKITSI?
Digitaalisten terveyspalveluiden HTA-arviointi
SFX-dokumentaatio ja ohjeet
Luonnontiedeaiheinen projekti
Esityksen transkriptio:

Tekijä: Tommi Kesti TI15S Linux Vs BSD Tekijä: Tommi Kesti TI15S

Linux – Historiaa Suomalainen Linus Torvalds Alkoi kehittää sitä vuonna 1991, ollessaan opiskelijana Helsingin yliopistossa Samana vuonna hän julkaisi ensimmäisen prototyypin Linuxista

Linux – Yleistä Linux on maailman käytetyin palvelinkäyttöjärjestelmä ja sitä käyttävät kymmenen maailman tehokkainta supertietokonetta.

Linux – Yleistä Merkittävimpiä Linux distribuutioita: Ubuntu Linux Mint Debian GNU/Linux OpenSUSE Fedora Arch Linux

BSD – Historiaa Vuonna 1977 Kalifornian yliopiston opiskelija Bill Joy kokosi joukon sekä itsensä että muiden jatko-opiskelijoiden Unixiin tekemiä lisäyksiä magneettinauhalle, jota levitettiin vapaasti tutkijapiireissä. Pari vuotta myöhemmin BSD haarautui Unixista omaksi palvelinkäyttöjärjestelmäkseen

BSD – Yleistä Kirjoitettu C-kielellä Nykyisin suositut ilmaiset ja vapaat BSD-käyttöjärjestelmät perustuvat 386BSD:hen, joka oli vuonna 1991 julkaistujen vapaalevitteisten 4.3BSD-Net2-nauhojen pohjalta kehitetty PC-yhteensopivien koneiden käyttöjärjestelmä. Viimeinen Kalifornian yliopiston julkaisema BSD-jakelu oli 4.4BSD-Lite Release 2 vuonna 1995. FreeBSD, NetBSD ja OpenBSD

BSD - Yleistä FreeBSD keskittyy erityisesti tehokkuuteen NetBSD keskittyy laitteistoriippumattomuuteen eli toimii lähes jokaisessa yleiskäyttöisessä tietokoneessa OpenBSD perustuu NetBSD:hen ja painottuu tietoturvaan

Eroavaisuuksia Lisenssit Linux on GPL lisensioitu BSD on vähemmän rajoitettu BSD-lisenssin ehdot ovat yksinkertaiset verrattuna esimerkiksi GNU GPL:ään. Se antaa käyttäjälle miltei public domainia vastaavat oikeudet. Toisin kuin GPL, BSD-lisenssi ei vaadi lähdekoodin julkaisemista, jos lisensoitua ohjelmaa levittää eteenpäin.

Eroavaisuuksia Kontrollointi Linux kerneliä kontrolloi pääosin Linus Torvalds BSD:llä on ydinryhmä, jolla on suuri sananvalta BSD-projektiin, tavalliseen käyttäjään verrattuna

Eroavaisuuksia UNIXin kaltaisuus BSD on selkeästi enemmän Unixin kaltainen systeemi kuin Linux, koska BSD on Unix johdannainen, kun taas Linux ei sisällä mitään alkuperäisestä Unix systeemistä

Lähteet http://www.techrepublic.com/blog/10-things/10-differences-between-linux-and-bsd/ Wikipedia