Intian kirjallisuus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
Advertisements

ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Romantiikan aikakausi
Romantiikka.
 anakronismi: jonkin asian sijoittamista sille sopimattomaan aikakauteen  kollaasi: katkelmia yhdistelemällä luotu (taiteellinen) kokonaisuus, kooste,
Keskiajan kirjallisuus
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Intialainen kulttuuripiiri
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Euroopasta tuli Eurooppa noin 370 – 1500 jKr.
Kirjallisuus rakentaa suomalaisuutta
Modernismin tulo Suomeen
9. luokan muistiinpanot.  Ennen suomen kirjakielen syntyä eli keskiajalla ( luvulla)tarinat,vitsit, sananlaskut, runot ja loitsut kulkivat sukupolvelta.
SUOMEN SUURI VUOSI ITSENÄISYYDEN SATAVUOTISJUHLAVUODEN 2017 OHJELMASTRATEGIA.
1 Digitarinat Ikäihmisten toimintakyvyn tukemisessa YTT Yliopettaja Ossi Salin Terveysteknologia & eHealth Helsinki.
 Vaaleilla valitaan Sastamalaan 21-jäseninen Nuorisovaltuusto toimikaudeksi  Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan.
Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus Suomessa Työskentely seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten kanssa Yliopistonlehtori Noora.
Katolinen kirkko. Historia ja faktat Katolinen kirkko syntyi vuonna 1054, kun kristityt jakaantuivat katolilaisiin ja idän ortodokseihin. Katolilaisen.
Moraalin kehitys (L.Kohlberg) Oikein vai väärin? Moraali kehittyy vaiheittain ajattelun kehittymisen mukana: 1.yksilön oma näkökulma 2. yhteisön lait ja.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
Kiinalainen keittiö.
Health City – innovatiivinen palvelukorttelialue 2.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
Tärkeimmät tehtävät 1. johtaa valtion keskushallintoa (ministeriöt) 2. käyttää ylintä toimeenpanovaltaa ja antaa asetuksia presidentin kanssa 3. valmistella.
© Kustannusosakeyhtiö Otava Heijastuspohja Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä.
Taolaisuus, kungfutselaisuus ja lamalaisuus
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
ÄIDINKIELI JA kIRJALLISUUS 1. KURSSI
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
Kirjallisuus.
KIRJALLISUUSDIPLOMI.
Modernismin sateenvarjo
Islamin synty ja Koraani
Oman aikamme taiteen ilmiö
Tekstinhuoltoa 3.
KIRJALLISUUTEMME ALKUVAIHEET
Liikesaksan perusteet I
Intian uskonto hindulaisuus
Ranskan merkittävää kirjallisuutta
SOTA Sota tarkoittaa aseellista konfliktia vähintään kahden eri ryhmän, esim. valtion tai kansan, välillä Sisällissota tarkoittaa saman valtion sisällä.
GEEK GIRL – matalalentoa mallitaivaalla
Mangan historiaa.
Kappale 10 Raamattu Sara ja Ville.
Luku 15 – Vanhan testamentin syntymaailma
Luku 13 – Raamatun tutkimus
Kirjallisuus vaikuttajana: draama, proosa ja runous
Mikä on elämänkatsomus?
Intialainen kulttuuri
Sikhiläisyys ja jainalaisuus
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Hindulainen kultti ja pyhät tavat tehtävä:
AI 4 Tekstit ja vaikuttaminen Opiskelija
JESUIITAT.
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Novellianalyysin kirjoittaminen
UUDEN TESTAMENTIN KIRJAT
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
RAAMATUN PUNAINEN LANKA
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Kirjallisuusessee Essee: lyhyt, tav. yleistajuinen esitys jostakin tieteen tai varsinkin taiteen, kirjallisuuden alalta. (Nykysuomen sanakirja)
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista.
REALISMI (1850-).
Romantiikka.
Aida Nuutinen, Enni Anttila & Anton strömmer 16g
KIINA.
Esityksen transkriptio:

Intian kirjallisuus

Yleistä Intian kirjallisuus syntyi noin vuonna 1500 eaa. Aluksi pelkkiä suullisia sananlaskuja ja opetuksia Kirjallisuus on hyvin monimuotoista: i n. 22 eri kieltä (pääasiassa englanti) i maantieteellinen ja kulttuurillinen laajuus Kirjallisuus on usein uskontosidonnaista: hindujumalien myytit sekä uskonnolliset johtajat, mm. Gandhi Kirjallisuus ja kieliasu perustuvat sanskriitin kielellä kirjoitettuun Veda- kirjallisuuteen Veda-kirjat (n. 1500- 1200 eaa.) on neljän Intian niemimaalla syntyneen hymnin ja rituaalitekstin kokoelma, joka sisältää elämänohjeita ja uskonnolllista johdatusta.

Aluksi Intialainen kirjallisuus kattoi vain suullisesti koottuja sananlaskuja ja uskonnollisia opetuksia Noin 800 eaa. yleistyivät uskonnolliset tekstit, filosofiset pohdiskelmat sekä eeppinen runous Keskiajalla kukoistivat eeppinen runous ja proosateksti (erit. romaanit). Tekstissä korostui kulttuurin romantisointi. Nykypäivänä yleisintä yhteiskuntakriittinen ja uskonnollinen kirjallisuus sekä kulttuurillinen tiedekirjallisuus

Tärkeimpiä teoksia Arthashastra Mahabharata Arthashastra on muinainen tutkielma valtion johtamisesta, talouspolitiikasta sekä sotilasstrategioista. Kirjan ovat kirjoittaneet Kautilya ja Vishnugupta. Kirja on poliittisen ja valtio-opillisen maailmankirjallisuuden merkkiteos. Mahabharata Mahabharata on uskonnollis-filosofinen suureepos ja hindulaisuuden keskeisimpiä tekstejä. Nykyisessä yli 10 000 parisäkeen laajuudessaan teos on peräisin noin vuosilta 100 eaa. – 100 jaa. Mahabharata kertoo viiden jumalaisen veljeksen, Pandavien, elämästä ja seikkailuista. Veljekset riitaantuvat serkkujensa kanssa ja joutuvat pakenemaan kaupungista, jolloin serkukset ottavat vallan kaupungissa ja suunnittelevat tappavansa veljekset. Pitkän kiistelyn jälkeen veljekset häviävät kaiken valtansa serkuilleen pelkällä nopanheitolla. Tapahtuma suivaannuttaa veljekset ja lopulta he päätyvät sotaan, jonka päätteeksi kaikki osapuolet joko kuolevat tai häviävät. Intialaisessa yhteiskunnassa kirja kuvastaa ihmisyyden heikkouksia, kuten vallanhimoa, sekä niiden seurauksia.

Kamasutra Noin 100- luvulta peräisin oleva filosofis-eroottinen teos, joka käsittelee aistillisia nautintoja uskonnollisessa elämässä. Kamasutran kirjoittajaksi epäillään filosofi Mallanaga Vatsyayanaa. Kamasutralla on merkittävä vaikutus Intian vakiintuneeseen seksuaali- ja siveyspolitiikkaan. Länsimaissa seksuaalisen kokeilun käsikirja. Kirja on tekstiltään proosaa, johon sekoittuvat runot ja vuoropuhelu. Kirja on jaettu seitsemään eri osaan. Ramayana Ramayana on yksi muinaisen Intian tärkeimmistä teoksista. Eeppinen runokokoelma kertoo tarinan kuudesta Intialaisesta jumalhahmosta. Tarina kertoo jumalpariskunnasta, jossa vaimo Sita otetaan vangiksi ja pakkonaitetaan demonikuninkaalle. Sita pysyy houkutuksista huolimatta uskollisena ja lopulta pääsee palaamaan yhteen miehensä kanssa. Runokokoelmaa pidetään esimerkkinä intialaiselle parisuhteelle, johon kuuluvat ehdottomasti luottamus, uskollisuus ja kuuliaisuus.

Intialaiset naiskirjailijat Suosio on pysynyt korkeana jo yli 10 vuotta Kertovat omista kokemuksistaan sekä Intian kulttuurin kauneudesta ja epäkohdista Korostavat usein naisen asemaa Maailmanlaajuisesti tunnetuin kirjailija on Kiran Desain iKuuluisin teos Hulabaloo hedelmätarhassa kertoo Intian värikkäästä elämäntyylistä

Nykypäivän intialaisia kirjailijoita Vikas Swarup, Slummien miljonääri Salman Rushide, Keskiyön lapset Vikram Seth, Sopiva nuori mies